Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alatt

Hurrá, hétvége!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nyomozz bűnjelek után Budapest belvárosában, kocsonyázz Miskolc főterén, vagy éld át újra a gyerekkorodat a Telhetetlen méhecskével!
Írta: | 2012. 02. 24. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattII. Krimifalók Napja

Ha a kedvenc sorozathősöd Dexter vagy Walter White, és előre megfejted a bűnügyeket bármelyik CSI-ban, akkor neked találták ki a Krimifalók Napját, ahol igazi magánnyomozóval, terrorelhárítóval, kriminálpszichológussal is találkozhatsz, és a helyszínelés nagymestereitől kérdezhetsz. Csináltathatsz magadról rabosító fényképet, kipróbálhatod, milyen golyóálló mellényben feszíteni, és az igazán elszántak részt vesznek a délelőtt induló nyomozáson is. Ezen a városban mászkálva fejthetsz meg egy borzasztó bűnügyet, ha megtalálod az elrejtett nyomokat és bilincseket.

Hol? Odeon Lloyd Mozi, Budapest, Hollán Ernő u. 6.
Mikor? Február 25. 10:00–19:00.
Mennyiért? 500 forint, 14 év alatt ingyenes.
Ne menj, ha neked a Jóbarátok az eseted.


Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattMiskolci Kocsonyafesztivál


Aki Miskolc környékén lakik, annak valószínűleg nem kell nagyon bemutatni a Kocsonyafesztivált, amit most tartanak meg tizenkettedjére. Szombattól az egész belváros megtelik látványosságokkal, és a kanalakban rezgő kocsonyák élvezete mellett önthetünk magunknak kocsonyabékát, ugrálhatunk P. Mobilra vagy Bëlgára, vagy ha inkább a téli hurkák ellen küzdenénk, akkor indulhatunk a télűző kocsonyafutáson.

Hol? Miskolc, belváros
Mikor? Február 26., vasárnap 10:00-től.
Mennyiért? Ingyenes.
Ne menj, ha már túl sokszor voltál.

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattI. Győri Böllérnapok

Az ország másik végében egy új gasztrofesztivál indul, amit a disznóvágás ihletett. Az első Győri Böllérnapokon kivételesen nyugodtan indíthatjuk pálinkával a napot, a szombati böllér- és a vasárnapi kolbásztöltő versenybe akár a látogatók is beszállhatnak, és szombat este Király L. Norbert is dalra fakad a nagyszínpadon.

Hol? Győr, Aranypart, Lapos tanszék mellett
Mikor? Február 24–26.
Mennyiért? Ingyenes.
Ne menj, ha sajnálod a disznókat.

 

 

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattTélbúcsúztató a Telhetetlen méhecskével

Ha esetleg még csak diafilmen láttad kiskorodban a Kiskakas gyémánt félkrajcárját vagy a Telhetetlen méhecskét, akkor most a gyerekekkel együtt nézheted meg moziban Macskássy Gyula meseklasszikusait az Örökmozgó farsangján. A 10:00-től, 12:00-től és 14:00-tól induló vetítéseken játsszák még Két bors ökröcskét és az Uhuka, a kis bagoly című rajzfilmet is, és a szünetekben egy japán–magyar animációsfilm-készítő tart rajzos foglalkozást a gyerekeknek.

Hol? Örökmozgó Filmmúzeum, Budapest, Erzsébet krt. 39.
Mikor? Február 25.
Mennyiért? Felnőtteknek 800 forint, álarcos és beöltözött gyerekeknek ingyenes.
Ne menj, ha a gyereked nem adja alább Batmannél.Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alatt10 Perc Egyensúly Fesztivál

A derékfájásra és a stresszre is megoldás lehet egy kiadós jógázás, és ebben segít eligazodni a 10 Perc Egyensúly Fesztivál jógabemutatókkal és villámelőadásokkal. Ki lehet majd próbálni a gyerekjógát, a kismamajógát és a baba-mama jógát is, és a nap végén Szalóki Ági ad koncertet. A jegy árával pedig a Keljfeljancsi mozgásfejlesztő gyerekprogramot támogatod.

Hol? Millenáris Fogadó, Budapest
Mikor? február 26., vasárnap 10:00-től
Mennyiért? 500 forint, 14 év alatt ingyenes
Ne menj, ha már így is túl laza vagy.

Olvass tovább

Hozzászólások

kivi39 2012-02-25 19:38

Ezt írtad az 5. hsz-ben: Ez jól hangzik, de a mögöttesről nem esett szó. Ahogy az előttem szólók is említik, ha nem akarsz szomjazni, éhezni, na meg tegyük hozzá, ha még gyerkőcöt is viszel magaddal, akkor biz' ki kell nyitni a pénztárcát. Ezres alatt nem lehet megúszni.

 

MOst meg ezt írod:  Amikor templomokat látogatunk, vagy épp múzeumokat, fürdőket, stb., akkor számunkra az a fontos,hogy maga a nevezetesség legyen ingyen, nem pedig a mellékes dolgok - legyen az evés/ivás.

 

Akkor most mi van? 

kivi39 2012-02-25 19:05

Bocs, de most már tényleg nem értem. Mi a baj a cikkben ajánlott programokkal? VAlaki írja már le érthetően, mert ha megveszek sem értem. Az a baj, hogy vannak családok, akik még ezt sem tudják megfizetni? Igen, tudom. És vannak olyan családok, akiknél nem ég a villany, mert nem tudják megfizetni. Nálam meg nem csak a villany ég, de még a számítógép is be van kapcsolva. Most ássam el magam, mert erre még futja? Attól neki nem lesz jobb, ha én is sötétben ülök. Ugyanígy a programok: ha én nem megyek el egy olcsó vagy akár ingyenes programra, mert vannak szegényebbek, akiknek még erre sem telik, attól nekik nem lesz jobb. Csak nekem rosszabb.

Torolt_felhasznalo_324086 2012-02-25 18:49

Nézd, voltunk úgy pölö a Természettudományi Múzeumban, amikor ugye a családok részére egy nap ingyenesen látogatható. Megspóroltunk 6.200,-Ft-ot, és ez a lényeg, de ott is leültünk és ittunk egy üdítőt, pedig volt nálunk, soha nem indulunk el szendvics, innivaló nélkül. Ez csak egy példa. Amikor templomokat látogatunk, vagy épp múzeumokat, fürdőket, stb., akkor számunkra az a fontos,hogy maga a nevezetesség legyen ingyen, nem pedig a mellékes dolgok - legyen az evés/ivás.

 

Nekem az a véleményem, hogy egyre több olyan program van az országban, aminek van belépője. Nem kevés. Legyen az egy kolbász fesztivál, vagy épp más jellegű rendezvény, amik sokáig ingyenesen látogathatóak voltak. 

kivi39 2012-02-25 18:40

Tehát nem ingyenes. És a te gyereked is megkíván egy üdítőt, egy szendvicset akár a táncházban vagy a játszótéren is, tehát az sem ingyenes, ha megveszed, vagy pedig szomorú szemmel néz, mert nem kaphatja meg. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha nem zárod be a családodat, a gyerekedet a lakásba, akkor csak olyan helyekre mehetsz, ahol legalább a lehetősége megvan annak, hogy költhetsz, ha akarsz. A cikk pedig az 1000,- Ft alatti programokról szólt, annak pedig megfelelt.

Torolt_felhasznalo_324086 2012-02-25 18:33

Nézd már meg, nem mindegyik program - amit ajánlottak - ingyenes. Valakinek még az az 500,-Ft is drága, amit itt írtak. És nem arról írtam, hogy ha ingyenes a program, akkor ingyen is etessenek, itassanak! Ez nem az az ország. Ehhez még fel kellene nőnünk.

 

Semmi gondom azzal,ha visz az ember saját szenyát, innivalót ilyen helyre. De gondolj bele a gyereked helyzetébe, meglát valamit, megkívánja, vagy megtetszik neki és tudja, hogy nem vehetitek meg, mert úgy nevelted, de azért ott van benne a vágyakozás... ha csak egy innivalóról is van szó. 

 

Ingyenes programot ajánljak? Nem tudom te hol laksz, én vidéki vagyok. Mivel az én családom"mindenevő", így elég színes a lehetőségek tárháza. Igaz még eljutunk innen a semmiből valahová, pénzbe kerül, de úgy vagyunk vele, a gyerkőc lásson minél többet.  

kivi39 2012-02-25 18:18

Na, most már tényleg nem értelek. Szóval, ha az ingyenes rendezvény drága, akkor légyszíves ajánlj olyan programot, ami nem az. Nem én figurázom ki mások helyzetét, hanem az a sértő, ahogyan ti jöttetek azzal, hogy ez sem ingyenes. Persze, hiszen a villamosjegy is pénzbe kerül. De most nagyon komolyan kérlek: ajánlj olyan programot, amit egy ezres alatt meg lehet úszni. Ha az ingyenes program nem ilyen. Mert én ugyan sokkal rosszabb anyagi helyzetben vagyok, mint te, de még soha nem vártam el egyetlen rendezvénytől sem, hogy ingyen etessék a családomat, ha már megtiszteltük őket a jelenlétünkkel.

Torolt_felhasznalo_324086 2012-02-25 18:11

Nem belekötés volt,hanem vélemény.

 

A családom számára - szerencsére - még nem jelent gondot az, hogy megjelenjünk akár belépős rendezvényeken is. Csak a véleményemet írtam le. Mivel az országban szerintem több az olyan ember, család, aki bizony még lehet szendvicset sem tud tenni a gyerekének, nem hogy elmenjen egy ilyen rendezvényre. Ja, az meg gondolom ne is gondolkodjon ilyen progamokban... ugyan!!!!

Egy kicsit eltúloztad a hsz-idat, nem erről volt itt szó.Végletekben tudsz gondolkodni erőteljesen és kifigurázod mások helyzetét! Szánalmas!

 

 

kivi39 2012-02-25 16:14

Lemaradt: :D