Szabadidő

Drámázott a zsűri az eurovíziós elődöntőn

Nagy dilemmázás után végül Király Lindáékat juttatták be a döntőbe Fábián Juliékkal szemben, akiket aztán visszaszavazott a közönség.

Első helyen jutott tovább A dal című műsor jövő heti döntőjébe Gyurcsik Tibor, akit akkora sikítással díjazott a közönség, hogy az Gundel Takács Gábor szerint erkölcsrendészeti kategória volt, a második Veres Mónika, azaz Nika szélgéppel kísért balladája lett. A harmadik helyen az utolsó pillanatban holtverseny alakult ki a Király testvérek és a zsűri kedvence, a Fábián Juli & Zoohacker dala között, amit a Nők Lapja Café kommentelői közül is feltűnően sokan szerettek.

A kettő közötti döntésből nagy drámát hozott ki a zsűri, bevonták a helyszíni közönséget, és szavaztak egyenként, de ez is döntetlenre jött ki. Csiszár Jenő fogta az arcát, aztán második nekifutásra meggyőzték egymást Királyék mellett, valószínűleg azért, mert Fábián Juliékat kevésbé tartották Eurovízió-kompatibilisnek. A közönség később igazságot tett, és visszaszavazta őket, így ők a negyedik továbbjutók.

Az AFC legpozitívabb dala lemaradt

Az élmezőnyből kiszorult Tolvai Reni, az ő dalát túl behízelgőnek érezte Rakonczai Viktor zeneszerző. Puskás Petit hiába dicsérte Rákay Philip azzal, hogy tűznyelő és késdobáló nélkül is működik a száma, Csiszár Jenő pedig majdnem romantikus palivá vált tőle, mégis alulmaradt a pontversenyben. Az AFC az eddigi legpozitívabb dalát vetette be, amivel meggyőzték a zsűrit, Rakonczai szívesen látta volna őket az Eurovízión, ez most mégsem jött össze.

Bár a Monsoon ágyazott meg az est hangulatának, és rendesen körbedicsérték a produkciót, mégis lepontozták őket. A Sophistic nevű lánycsapat győzte meg legkevésbé a zsűrit, Wolf Kati inkább diszkóban tudná őket elképzelni, Philip pedig ennél veretesebbet gondolt az Eurovízióra.

A csajos hármasnál hallhattuk az est bakiját, az egyik lány mikrofonja alig szólt a szám elején, ismétlésre viszont nem kaptak lehetőséget. Ezzel együtt a múlt heti amatőrködésen sikeresen túllendült a műsor. Wolf Kati klasszikus, hajtogatós szavazótáblát kapott a táblagép helyett, miután azzal legutóbb nem igazán boldogult. Philip egy parádés szóviccel meg is jegyezte a végén, hogy most „a technikai bakik helyett Bakura koncentrálhattunk”.

A február 11-i döntőt a helyszínről követjük majd, ott a most bejutott négyes mellett Tóth Gabi, a Compact Disco, Heincz Gábor és Caramel küzd meg azért, hogy eljusson Bakuba az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top