Szabadidő

Halálunk után is posztolhatunk a Facebookra

Egy új alkalmazás segítségével a síron túlról üzenhetünk az ismerőseinknek.

Halálunk után is posztolhatunk a FacebookraA meglehetősen morbid If I Die (Ha meghalok) nevű alkalmazásban egy vagy akár több szöveget, illetve videót menthetünk el, melyeket csak posztumusz szeretnénk megjelentetni a Facebook-üzenőfalon. 

Miután rögzítettük a síron túli üzeneteket, meg kell jelölnünk három kellőképpen megbízható facebookos ismerősünket is, akik később igazolhatják a halálhírünket. Ha mindhárman megerősítik, hogy távoztunk az élők sorából, az alkalmazás posztolja a falra a szövegeket vagy a videókat, az előzetesen megadott ütemterv szerint.

Az egyik fejlesztő, Eran Alfonta egy sajtónyilatkozatában elmondta, hogy az alkalmazáshoz két közeli barátja adta az ötletet, akik a gyerekeik nélkül utaztak nyaralni, és kis híján frontálisan ütköztek egy teherautóval az autópályán. Ennek nyomán említették meg a szakembernek, hogy milyen hasznos lenne egy olyan alkalmazás, melynek segítségével üzenetet hagyhatnának gyerekeiknek, hozzátartozóiknak arra az esetre, ha meghalnának.

Alfonta kiemelte, hogy az alkalmazás lényegében egyfajta virtuális halhatatlanságot biztosít a felhasználónak, hiszen az adatlapja a halála után is tovább élhet. Legalábbis addig, ameddig a rögzített üzenetek el nem fogynak…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top