Szabadidő

Szex és veszekedés miatt falják a valóságshow-kat a tinik

Imádják a valóságshow-kat, ezekben a szerelem és a szex fogja meg őket, és másnap ez a fő beszédtéma a suliban.

A fiatalok szeretnek arról beszélni, amit a képernyőn láttak, különösen, ha szex is van a műsorban – derül ki az MTV Hungary trendkutatásából, amiben a 15-24 éves magyarokat kérdezték.

Még mindig a tévé a legnépszerűbb, de egyre több időt töltenek a net előtt. A komoly programok, így a hírek és ismeretterjesztő műsorok nem izgatják őket. A fiatal lányok majdnem fele kedveli viszont a valóságshow-kat, elsősorban az ezekben megfigyelhető emberi kapcsolatok és veszekedések miatt.

A szex igen, a pornó nem

A fiúkat inkább a szex izgatja, míg a lányokat ebben a korban a szerelem tartja lázban. A pornót viszont nemre való tekintet nélkül kevesebb, mint felük fogadja el. A lányokat a fiatalkori szex következményeiről szóló műsorokban az fogja meg, hogy ezek jó beszédtémát adnak nekik. Ezzel a csatorna visszaigazolást kapott arra az új irányra, hogy egyre kevesebb zenét és egyre több valóságshow-t adnak.

Macy Bookout, a Tini mamik című sosozat sztárja Forrás: The Hollywood Gossip
Macy Bookout, a Tini mamik című sorozat sztárja Forrás: The Hollywood Gossip

A magyarok nagyjából ugyanarra harapnak, mint a világ fiataljai, akiknél szintén népszerű beszédtéma az, amit a tévében láttak, főleg ha érzelmekről és kapcsolatokról szóló folytatásos műsorokról van szó. A másik hasonlóság, hogy a tévét gyakran ismerősökkel együtt nézik, majdnem felük a családdal, ötödük a barátokkal.

A netezési szokások is a nemzetközi trendet követik, azért akarnak minél több időt online tölteni, hogy a barátaikkal tartsák a kapcsolatot. Ezt újabban megkönnyítik az okostelefonok, a fiatalok közül többnek van ilyen mobilja, mint az önálló keresettel rendelkezőknek, azaz minden negyediknek vettek ilyet a szülei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top