Szabadidő

Nosztalgia helyett trendi fellépőkkel erősít idén a Sziget

Gerendai Károly leszámol a nosztalgiázással, jön a Placebo, a Hurts és a Guy Ritchie filmjéből ismert Subways.

A Placebo Moszkvában
A Placebo Moszkvában

A Stone Roses után újabb idei fellépőket jelentett be a huszadik születésnapját ünneplő Sziget, és most az volt a cél, hogy trendi zenekarokat vonultassanak fel.

Ezért választották a Hurtsot, akik a tavalyi sátras bulijuk után már a Nagyszínpadon lépnek fel, jön az idén új lemezt készítő Placebo, a The Horrors nevű rockcsapat Nagy Britanniából, a tradicionális, akusztikus baszk hangszereken játszó Crystal Fighters, a Mando Diao a svéd alternatív rock színteréről, a Noah & The Whale és a Friendly Fires nevű indie dance-pop alakulat. Emellett újra játszik nálunk a Subways, akik 2009-ben már is megjárták a Szigetet, és az együttes egyik száma a Spíler című Guy Ritchie-filmben szerepelt.

„Jó dolog a nosztalgia, de meggyőződésem, hogy a Szigetnek nem szabad a múltra koncentrálnia – mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. – A huszadik fesztivál kapcsán is arra törekszünk, hogy méltók legyünk az Európa Legjobb Nagyfesztiválja címre, és a kereteinkhez képest olyan zenekarokat hívjunk el, akiknek 2012-ben ott kell lenniük egy aktuális nemzetközi fesztiválon.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top