Szabadidő

Tóth Gabival eljutunk a döntőig?

Vagy megpróbálkozhatunk a "sírva vigad" exportjával, hátha jobban fogadják, mint újabban a libamájat.

Az érzelmes Caramel és a hosszú combú Sophistic-lányok után tovább folytatjuk az Eurovíziós Dalfesztiválra jelölt húsz magyar dal bemutatását, hogy segítsünk eldönteni, ki képviseljen minket az idei nemzetközi versenyen. Összesen négy cikkben vonultatjuk fel az m1 A dal című válogatóshow-ján induló honfitársakat – köztük olyan megasztáros nagyágyúkkal, mint Tóth Gabi vagy Caramel, és olyan reménységekkel, mint a Compact Disco vagy a Fábián Juli & Zoohacker. A lehető „legeurovíziósabb” szempontok alapján értékeljük a dalaikat – vasárnaptól pedig kérjük, szavazzatok rájuk! A sorozat harmadik része következik, az elsőt itt, a másodikat erre találjátok.

Mennyire fülbemászó? A füles ábra azt jelzi, mennyire halljuk meg a számban az a dallamot, amit
akkor is dúdolunk majd, ha nem akarunk.
Mennyire szívküldi? A szívecskés piktogrammal az értékeljük, mennyire érint meg a zene – mennyire megható, lesz-e belőle „mi dalunk”.
Mennyire rihanna? A harmadik kategória segítségével azt keressük, mennyire várhatóak látványos, szórakoztató, esetleg sokkoló színpadi elemek az előadótól. Olyasmi, amitől megvadulnak majd a
kontinens szavazói.

Tóth Gabi: Nem kell végszó
Szabó Zé és Molnár Tamás

Caramel mellett Tóth Gabi győzelme sem érne minket váratlanul a magyar döntőn, Szabó Zé szerzeménye egyszer már bejutott a nemzetközi versenybe, bár Ádok Zoli végül nem vitte a döntőig a Dance With Me című számot. A mostani dal legalább olyan dinamikus, mint maga Tóth Gabi, és húzós basszusok formájában egy kis trendi dupsteppel is megerősítették. Az énekesnő mindig sokat ad a színpadi külsőségekre, és nála a magabiztosság adott ahhoz, hogy izomból fülön ragadja a hallgatóit bárhol, bármilyen körülmények között.

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Tóth Gabival eljutunk a döntőig?

Veres Mónika „Nika”: This Love
Molnár Imre, Chris Landon és Taryn Murphy

Szívfájdító szakítós számmal indul a versenyen Nika, akit az élő tévéközvetítéstől biztosan nem kell félteni, miután színpadon nőtt fel, és végigvokálozta a Megasztár két évadát. Mivel búslakodásban nagyok vagyunk, megpróbálkozhatunk a magyar bánat exportjával, hátha ezt jobban fogadják, mint mostanában a libamájat. A dallam nem különösebben fülbemászó, de két és fél perctől egyre meredekebb utakat jár be az érzelmi hullámvasút. Nika elég jó nő ahhoz, hogy önmagában is szemet gyönyörködtessen, és ehhez a balladához nem is lehetne mellette tűzkarikákon átvetődő oroszlánokat felvonultatni.

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Kállay-Saunders András: I Love You
Kállay-Saunders András, Szakos Krisztián és Burai Krisztián

Heincz Gabi számához hasonlóan vidám, bólogatós darabbal indították csatába Kállay-Saunders Andrást, csak ebbe ráadásnak egy kis bugyiledumálós reppelés is belefért. Egy amerikai szerelmes tinifilm romantikázós jelenetében simán megállná a helyét a dal, és lehet dudorászni is, de attól tartunk, hogy nem elég átütő, ezért az Eurovízió közvetítése alatt pont itt szökne ki a konyhába a nézősereg egy kis rágcsálnivalóért. Viszont ha Saunders közben átéléssel gondol Tolvai Renire, akivel most költöztek össze, biztos felsírnának világszerte a tinilányok.

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Tóth Gabival eljutunk a döntőig?

Monsoon: Dance
Vödrös Márton és Johnny K. Palmer


Az első szám, ami azonnal táncparkettet kíván, nem hiába az a címe, hogy Dance. Nem az a tipikus europop, de két éve egy hasonló karakterű számmal nyerte meg az oslói Eurovíziót egy német lány furcsa angol akcentussal. Az a szám volt évtizedek óta az első kortárs popsláger, amit az Eurovízió kiizzadott magából a BBC szerint. A Monsoon énekese rutinosan döntögeti a mikrofonállványt, picit cipóképű, de ennél figyelemreméltóbb a csibészes kiállása és játékos énekstílusa, ami az Ébrednem kell! című klipjükben is megfigyelhető. Az együttes Robin Williams köpönyegéből bújt elő, először csak az ő számait játszották. Az elmúlt öt évet főleg részeg egyetemisták előtt zenélték végig, de idén tízezer ember előtt is játszottak Ausztriában, úgyhogy színpadi rutinban nincs hiány.

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Kiss Gina: Chasing Dreams
Jónás Barnabás és Kiss Gina



Léleksimogató női balladával került be a legjobb húszba Kiss Gina, akinek a hangja mellett a legnagyobb fegyvere a mosolya. Látszik rajta, hogy megfogadta énektanára tanácsát, ami így szólt: „Élvezd, amit csinálsz, a többit pedig sz**d le!” A refrént nehezen énekelné utána egy zeneileg képzetlen közönség, és nincs annyira fülbemászó, hogy később ezt próbálnák fütyörészni hazafelé menet. Viszont Gina eddig legalább nyolc különböző együttessel játszott már, úgyhogy az Eurovízió sem jelentene neki megugorhatatlan lécet.

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Szerinted koppintás Tóth Gabi dala?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top