Szabadidő

A Sziget lett Európa legjobb fesztiválja!

A huszonöt legnagyobb fesztivál közül a Sziget nyerte a kontinens legjobb fesztiváljának járó díjat.

A Sziget Európa legjobb fesztiválja

A Sziget a legerősebb kategóriában, a „nagyfesztiválok” versenyében mérette meg magát, ahol huszonöt másik európai fesztivállal, köztük a dán Roskildével, a belga Rock Werchterrel, a német Hurricane-nel, az ír Oxegennel vagy a szerb Exittel versengett, s végzett végül az első helyen.

Közel 400 ezer szavazó voksolt 2011 legjobb eseményeire különböző kategóriákban a Yourope (Európai Fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által életre hívott European Festival Awards szavazásán. A díjátadógálát január 11-én az esti órákban tartották a nemzetközi fesztiválszervező- és a zeneiújságíró-társadalom színe-java részvételével. A legnagyobb presztízsű fesztiválelismerést immár harmadik alkalommal adták át.

„Nagy öröm, hogy ilyen illusztris társaságban mi nyertünk, kiváltképp hogy ez most, a jubileumi évben történt, hiszen idén immár huszadik alkalommal szervezzük a Szigetet – mondta Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője. – Ez az elismerés is megerősít minket abban, hogy jó úton járunk akkor, amikor – ellentétben a legtöbb nemzetközi fesztivállal – nemcsak a zenei kínálatra, de a kulturális sokszínűségre, a különböző kisebbségek kultúrájának bemutatására, a civil törekvések népszerűsítésére, valamint a szolgáltatások változatosságára is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ettől lettünk egyediek, népszerűek és kedveltek szerte Európában” – tette hozzá. Gerendai szerint „végre most jó hír is megjelenik Magyarországról a nemzetközi sajtóban”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top