Szabadidő

Golden Globe, 2012: Brad Pitt és George Clooney összecsap

George Clooney-t három Golden Globe-ra jelölték, a legjobb férfi főszereplőnek járó díjért Brad Pitt-tel küzdenek meg, a rendezők között Woody Allen és Martin Scorsese az ellenfele. Nyilvános a jelölési lista!

Némafilmes nosztalgia

Golden Globe 2012: Brad Pitt és George Clooney összecsapGerard Butler és Woody Harrelson közreműködésével bejelentették az Oscar után a második legfontosabb filmes díjként számon tartott Golden Globe jelöltjeit. Közülük a legjobb dráma kategóriában szereplő filmek egyben Oscar-esélyesnek is számítanak. A számháborút a némafilmes korszakra emlékező franciák nyerték, hat jelöltést kapott az Artist című francia–belga mozi.

Az élmezőnyben végzett még A segítség című dráma, ami a kertvárosi álomvilágokba ad betekintést a hatvanas évek Amerikájában a fekete cselédek szemszögéből. Ezt a filmet már a hazai közönség is láthatta novemberben. A segítséghez hasonlóan öt jelölést kapott az Utódok, amiben George Clooney egyedülálló kétgyermekes apukát játszik, és a felesége halála után próbál közelebb kerülni a kislányaihoz. Ezek mindketten esélyesek a legjobb drámának járó díjra.

Velük versenyez a legjobb drámának járó díjért Spielberg első világháborús háborús eposza egy kisfiúról és a lováról, a Hadak útján, Scorsese Hugo című meséje egy árva kisfiúról a 30-as évek Párizsában, Brad Pitt baseballos filmje, a Pénzcsináló, amivel egyértelműen az Oscart célozta meg a színész, és az Ides of March, amit George Clooney rendezett.

Woody vs. Clooney

A legjobb vígjátékok között szerepel a 50/50 című romantikus film egy rákos fiúról, amit jövő héten mutatnak be nálunk, az Éjfélkor Párizsban Woody Allentől és a Marilyn Monroe életéről szóló film Michelle Williamsszel. A legjobb rendezőnek járó díjért Clooney többek között Woody Allennel és Scorsesével csaphat össze.

Golden Globe 2012: Brad Pitt és George Clooney összecsapClooney triplán esélyes a díjra, nemcsak legjobb főszereplőként és rendezőként indul a díjért, az Ides of March című politikai dráma forgatókönyvírójaként is jelölték két társszerzőjével. Két jelölést kapott Glenn Close, egyrészt férfinak álcázott nőként az Albert Nobbsban, és a Lay your Head Down című film zenéjének szövegírójaként.

Legjobb főszereplőnek jelölték még Meryl Streepet a Vasladyért, Rooney Marát a Tetovált lányért, Viola Davist A segítségért, Tilda Swintont, Leonardo DiCapriót, aki az ellentmondásos FBI-vezért, J. Edgar Hoovert játssza, Brad Pittet a Pénzcsinálókért, Ryan Goslingot az Ides of Marchért és Michael Fassbendert, aki egy szexfüggő New York-i férfit alakít. A legjobb idegen nyelvű filmek között indul az a háborús film, amit Angelina Jolie Magyarországon rendezett.

 

Gengszterek és Borgiák

A drámai tévésorozatok közül a Gengszterkorzó és a Trónok harca is esélyes lett, a legjobb férfi főszereplőnek járó díjért többek között a Gengszterkorzó főszerepét játszó Steve Buscemi, a Totál szívás romlott kémiatanára, Bryan Cranston, és Jeremy Irons a Borgiákból küzdhet meg. A legjobb vígjátéksorozatok férfi színészei is erős mezőnyt alkotnak, jelölték a Jóbarátok Joey-ját, Alec Baldwint és David Duchovnyt.

Legutóbb erre pont rácáfoltak erre az eredmények, a Közösségi háló vitte el a legtöbb Golden Globe-ot, viszont az Oscaron leelőzte A király beszéde. Egy évvel korábban működött az előrejelzés, mindkét díjból az Avatar és A bombák földjén zsebelte be a legtöbbet. A Golden Globe 2012-es díjazottjait január 15-én hirdetik ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top