Szabadidő

Utálják a szomszédok a Hollywood feliratot

Elözönlötték a környező utcákat a turisták, mióta GPS-szel bárki odatalál a kanyargós utcákon a híres felirathoz.

Los Angeles legnagyobb látványossága az ikonikus Hollywood felirat, ami alatt közvetlenül egy lakóövezet húzódik. Az utóbbi időben a turisták egyre több bonyodalmat okoznak a helybélieknek, mivel szinte minden kocsiban van már GPS, így bárki könnyedén elnavigál a szűk, kanyargós utcákon – derül ki a BBC helyszíni videoriportjából. Aki turistaként megfordult Los Angelesben, az kötelességének érzi, hogy eljöjjön ide, ezért nem kicsi a forgalom.

A lakók idegeire megy a Hollywood-felirat

A környező utcák kertjei tele vannak figyelmeztető táblákkal: „Ebből az utcából nem lehet rálátni a Hollywood feliratra”, „Turistamentes övezet”. Van olyan felirat is, ami a rendőrséggel fenyeget.

„Túl sokan vannak – mondja az egyik felháborodott lakó. – Ez lakóövezet, nem arra tervezték, hogy turisták tömegei járjanak itt át.” A helybéliek által alapított szövetség elnöke a helyzetet a vadnyugati állapotokhoz hasonlította: „Ez olyan, mintha a lakóházak között felhúztak volna egy Disneylandet  mindenféle felügyelet nélkül.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top