Szabadidő

Milliókat bukott egy apró hibán

Íme öt bravúros megfejtés és öt bukta a Szerencsekerék hazai és amerikai történetéből. A "tudja, hol szeret a cápa" után itt a halszerelem és a Zöld anyajegy – a főszerepben Tom Hanks.

Csalásra gyanakodtak

A Szerencsekerék-történelem talán legbravúrosabb megfejtése egy huszonhat éves amerikai divatújságíró nevéhez fűződik, aki egyetlen betűből kitalált egy háromsoros kifejezést. Érdemes a mellette álló férfi arckifejezéseit figyelni, egyszerűen nem bír napirendre térni a történtek felett. Hozzá kell tenni, hogy a gyors megfejtés többnyire nem kifizetődő ebben a játékban, a lány is kevesebb, mint kétszázezer forintot nyert volna, ha nincs a bónuszajándék, a másfél millió forintot érő karib-tengeri utazás. Sokan a vakszerencsére fogták a győzelmét, mások csalásra gyanakodtak, pedig a titok csak annyi, hogy kiskorában minden este nézte a Szerencsekereket az apukájával, miután felfedezte, hogy ezek a feladványok jól mennek neki.

Milliók úsztak el egy baki miatt

Hétmillió forintot bukott egy apró tévedésen az az amerikai hölgy, akinek a „ragyogó fehér homokos tengerpart” kifejezést kellett volna megfejtenie. Sajnos a tengerpartot többesszámba tette, és így nem fogadták el a megoldást. Szegényen látszik, hogy majdnem elsírja magát, kicsivel később meg is ölelgeti az amerikai Klausmann Viktor, akit Pat Sajaknak hívnak.


A zöld anyajegy Tom Hankstől

Az egyik legviccesebb amerikai baki a Halálsoron című filmhez fűződik, amiben Tom Hanks főszerepet játszott. A híres Stephen King-adaptáció címe tükörfordításban „A zöld mérföld”, ez arra a zöld linóleumpadlóra utal, amin a halálraítéltek elsétáltak a villamosszékig. Ehhez képest a játékos a zöld anyajegyre tippelt. Vagy esetleg a zöld vakondra, ami az angol szó második jelentése.


Amerikában is szerelmesek a halak

Úgy tűnik, a halak és a szerelem nem csak nálunk okoznak bonyodalmat a műsorban. Itthon a „tudja, hol szorít a cipő” helyett kaptuk meg vicces megfejtésként, hogy „tudja, hol szeret a cápa”. Az amerikai verzióban a halszeremre (fish love) tippelt egy férfi a helyes megoldás, a kívánságlista (wish list) helyett. Cserébe legalább önmagán is jól szórakozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top