Szoknyában kell versenyezniük a női bokszolóknak?

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség be akarja vezetni, hogy a nemzetközi versenyeken a női bokszolóknak szoknyát kelljen viselniük a ringben.

Szoknyában kell versenyezniük a női bokszolóknak?A női ökölvívás jövőre, Londonban debütál majd az olimpiai játékok programjában. A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) ez alkalomból azt szeretné elérni, hogy a női ökölvívóknak a mérkőzéseken a megszokott boksznadrág helyett kötelező legyen sportszoknyát viselniük. A szövetség azzal érvel, hogy a szoknya „nőiesebb és elegánsabb” holmi, és segít megkülönböztetni a női sportolókat a férfiaktól.

A szoknyaviselést egyébként már több ország – így például Ukrajna és Lengyelország – ökölvívó-szövetsége bevezette. A női ökölvívók többsége azonban inkább tiltakozik ellene. A háromszoros világbajnok ír Katie Taylor szerint a szoknya kifejezetten kényelmetlen viselet a ringben. „Szégyen, hogy arra akarják kényszeríteni a nőket, hogy miniszoknyában versenyezzenek. Nekünk is ugyanúgy jogunk van nadrágban versenyezni, ahogy a férfiaknak. Nem vagyok hajlandó felvenni a szoknyát. Akkor sem hordok minit, ha szórakozni megyek, a ringben pedig pláne nem fogok” – szögezte le a sportoló. „Mindig is nadrágban bokszoltunk. Nem értem, miért kellene szoknyára váltanunk csak azért, mert nők vagyunk” – mondta Nicola Adams brit ökölvívó.

A tervezett változtatást számos szakember ellenzi, mondván, hogy a sportolók számára lehetővé kell tenni, hogy a versenyzés szempontjából legcélszerűbb öltözéket viseljék, függetlenül attól, hogy az elegáns-e vagy sem.

Címkék: szoknya, sport, élsport

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

delinke6 2011-11-01 19:41

cak azért , hogy a zsűri tagjai jobban be tudjanak lesni a szoknya alá.

DymuniaD 2011-11-01 19:02

Ühüm. A női birkózóknak meg ezentúl csak iszapban szabad küzdeni, mert arra jobban feláll az illetékeseknek.

 

Mellesleg ez nem esztétikai meg gender kérdés, a szoknya kényelmetlen a ringben. Ennyit a hisztiről.

Torolt_felhasznalo_464050 2011-11-01 18:46

Úszásnál ezek után meg bikiniben fognak úszni, hogy megkülönböztethetőek legyenek a férfiaktól? :)

fórumozok 2011-11-01 18:35

tipikus női hiszti ... ha meg nadrágot írnának elő, mondván, hogy ennek a sportnak az az "egyenruhája", akkor meg azon menne a hiszti, hogy miért nem szoknya

Torolt_felhasznalo_422796 2011-11-01 18:35

Cserébe versenyen kívül, profi módon behúzhatnak egyet a Szövetség elnökségi tagjainak? Kizárólag nadrágban gondolnám...

Átokrátokboszorkányok 2011-11-01 18:26

Itt is csak az látszik, hogy hülye pasik a döntéshozók. A nőkről még hasonló helyzetben sem feltételezném, hogy visszatérve az ókori hagyományokhoz, pucér pasikkal futtassák a 400 méteres gátot /csak hogy tudjuk a nemüket - a végére úgyis szoprán lenne a mezőny/

kivancsi 2011-11-01 18:09

fakanalat ne vigyenek a ringbe??????????????????????????????

Nők Lapja Cafe 2011-11-01 18:09

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség be akarja vezetni, hogy a nemzetközi versenyeken a női bokszolóknak szoknyát kelljen viselniük a ringben.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>