Szabadidő

200 millióért kelt el a meztelen Kate Moss

Elárverezték Kate Moss bizarr aranyszobrát, mely a modellt meztelenül, kitekert jógapózban ábrázolja. A mű ár alatt kelt el, de még így is jó pénzt hozott.
A modernkori Afrodité
A modern kori Afrodité

A szobrot Marc Quinn brit szobrászművész készítette 50 kiló 18 karátos aranyból, még 2008-ban. Az alkotás korábban a British Múzeumban volt látható.

A mű címe hivatalosan Szirén, és az alkotó saját bevallása szerint lényegében a „modern kori Afroditét” akarta ábrázolni, melyet ezért a kor egyik meghatározó szépségideáljáról, Kate Mossról mintázott meg. Moss egyébként személyesen állt modellt a művésznek, igaz, nem abban a pózban, amiben a szobor ábrázolja.

A szobrot a londoni Sotheby’s aukciós házban árverezték el pénteken, ahol végül egy magát nyilvánosan megnevezni nem kívánó licitáló egészen pontosan 577 250 fontért, azaz közel 200 millió forintért vette meg. A titokzatos milliárdos egyébként így is alkalmi vételt csinált, hiszen az a szobrász állítása szerint alkotása másfél millió fontot, azaz 500 millió forintot ér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top