11 dolog, amivel leszerepelünk a Facebookon

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A Facebook veszélyes terep, melyen az egónk építése és egyéb lelki szükségleteink kielégítése közben könnyen eltaknyolhatunk.

11 dolog, amivel hazavágjuk a hírnevünket a facebookon1. Floodolás
„Felkeltem, jaj, de szépen süt a nap.”
„Már meg is mostam a fogam, rohanok dolgozni.”
„Jaj, de fáradt vagyok most már, olyan jól jönne egy tál húsleves.”…Blablabla… Ilyeneket posztolunk, amikor nagyon unatkozunk, vagy egyszerűen magányosak vagyunk és fel sem merül bennünk, hogy megéri-e felcserélni a méltóságunkat egy kósza like-ra.

2. Coelhóságok
 „Az apró kérész csak egyetlen napig él. Egyetlen napig... Mégsem sajnáljuk érte. Hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret: szárnyra kap, a szélre bízza magát, játszik, élvezi röpke élete minden pillanatát.” – És akkor MI VAN? Ha már olyan állapotban vagyunk, hogy az ilyen mondatok megmozgassanak, akkor legalább ne posztoljunk. Nem mindenki él spiritualitásban.

3. Demonstrálás
Boldogságunk kifejezésére elég sok mód van. Sírhatunk, nevethetünk, pezsgőt bonthatunk vagy akár felhívhatjuk a barátainkat és őrjönghetünk, hogy ÁÁÁÁ, olyan jó. A legboldogabb pillanatok azonban általában nem azok, melyeket a számítógép képernyője előtt töltünk, ez pedig biztosan bölcs ismerőseink figyelmét sem kerülte el.

4. Utalgatás
Néha nagy a kísértés, hogy olyan dolgokat posztoljunk a Facebookra, amiket csak egy ember ért: az, akinek szánjuk. Ha engedünk ennek a kísértésnek, akkor azonban az az egy, ha látja is, hülyének fog nézni, amiért nem levelet írunk, a többiek pedig növekvő kíváncsisággal fogják követni méltóságunk bukását.

11 dolog, amivel hazavágjuk a hírnevünket a facebookon5. E/3
„ezt a csatát is megnyerte... megkapta azt a feloldozást, amiről azt hitte, nem jön már el sosem.” – Ki?! Ja, hogy annak idején a Facebookon automatikusan minden post úgy kezdődött, hogy „XY is…”? Ebben a mondatban ráadásul utalgatás is van. Egy csata megnyerésének a következménye vajon miért nem az ünneplés? Hogy jön ide a feloldozás? Különben is, mit követett el? Feldarabolta a nagyanyját? Vagy megcsalta a partnerét? Miért nem érzi a posztoló, hogy ez ciki?

6. Személyes dolgok
Mostanság egyre gyakrabban értesülünk a közösségi oldalakról arról, hogy valakinek a valakije meghalt. Ez nagyon szomorú, ugyanakkor nem nagyon érthető, hogy az elkövetők miért írnak meg ilyen intim információt valakiről, aki már engedélyezni sem tudja. Mi sem biztosan akarnánk, hogy szeretteink a Facebookon siránkozzanak miattunk.

7. Műtermi képek
Hacsak nem prostik vagy modellek vagyunk, szinte semmi nem indokolja, hogy műtermi képeket készíttessünk magunkról. Ha mégis valamilyen okból kifolyólag kellenek nekünk ilyen képek, akkor ne az legyen már az ok, hogy ki tudjuk tenni a Facebookra, a tollboák, selyemszalagok és virágcsokrok úgysem érdekelnek senkit.

8. Agyonretusált képek
Miért tennénk ki az önbizalomhiányunkat a nagy nyilvánosság elé, ha nem muszáj? Az ismerőseink tudják, hogy hogyan nézünk ki és hacsak nem vagyunk szépségkirálynők, akkor úgysem azért szeretnek, mert tökéletesen nézünk ki.

11 dolog, amivel hazavágjuk a hírnevünket a facebookon9. Keresztbe-kasul tiltás
Semmi nem cikibb, mint éjjel-nappal posztolgatni és minden egyes posztnál órákig vacakolni azzal, hogy ki látja. Ha nem láthatja bárki, akkor mit keres az interneten, de komolyan? Ennél már csak az cikibb, ha van egy profilunk, hozzá ötszáz ismerősünk és soha semmit nem osztunk meg. Ne akarjunk már szexelni és közben szűzek maradni!

10. Játékok
Mindannyian játszunk valamit: van, aki papírgalacsinokat tekerget, van, aki malmozgat és vannak, akik farmot építenek a Facebookon. Nem ellenezzük mi ezt egy cseppet sem, azonban az nem tesz ránk túl jó benyomást, ha azzal vegzálnak minket, hogy mi is építsünk egy farmot, mert akkor a kedves ismerősünk olcsóbban tud deszkát venni az új istállójához.

11. Jól hangzó álnevek
Józsi von Kovács, Tamás de Nagy, Kathika, Alexa Baby. Persze hogy el akarunk különülni, persze hogy mások vagyunk, mint a többiek. De ha egyszer apánkat mondjuk Kovácsnak hívják és szüleink nem akartak hozzá a Petinél durvább nevet kitalálni, akkor ezt is felvállalhatjuk, attól még csak meg fognak ismerni a barátaink.

Olvass tovább

Hozzászólások

Andruja 2011-10-27 12:57

Na végre! Köszönöm szépen. Mar azt hittem, hogy velem van a baj! Végre más is ugyanazon a véleményen van! Azért azt bevallhatjuk, hogy jókat mulatunk a mások leszereplésén! :)

Nava 2011-10-25 18:42

Kicsit gonoszkodó cikk. Lassan semmit sem lehet csinálni sehol, mert minden "állati ciki". Akkor meg minek...? Ráadásnak mindenhol ez az általánosítás...
Sajnos a neveletlenebbül viselkedő kis tinik miatt a normálisabb FB felhasználókat is leminősítik. Az oldal kezdetekor, amikor még angol volt (én akkor kerültem be, meghívásos rendszerrel), sokkal kulturáltabb közösség használta ismeretségek keresésére, kapcsolattartásra.

lidercke 2011-10-19 13:17

Ciki megmondani másoknak, hogy mi a ciki.

*Boriska 2011-10-17 21:51

Ilyet én is láttam. Végigfutott az agyamon, mit tenne, ha neadjisten nem maradna meg a baba?szerencsére nem így történt, de szerintem akkor is nagy ostobaság volt.

*Boriska 2011-10-17 21:48

Egyetértek Marharépával. Én ezt úgy hívom, hogy az illető szeret "kirakatszexelni". Nem zavar, átugrom rajta, de aki ilyet tesz, az egy kicsit lejáratja magát a szememben.

 

Gyerekfotók: természetes, hogy nem teszek fel pl. pucér képet a kétéves gyerekemről (babakorit se), de nem értem, miért baj, ha vannak róla fotók. Ahány pedofil ezeken a közösségi oldalakon jár, annyi akár az utcán is megláthatja a gyereket, mégsem zárkózunk be a házba... pedofilok és aberráltak szempontjából szerintem az internetes gyerekszépségversenyek lehetnek veszélyesek, na, olyanra soha nem küldeném be a gyerekem képét. De a közösségi oldalakra a száz kilométerre élő szüleim és húgaim meg a külföldön élő unokatestvéreim, az ország másik végében élő volt osztálytársaim miatt is felteszem, gyakran én is onnan tájékozódom, mert sajnos, a legtöbbükkel nagyon ritkán találkozunk...

elsi1 2011-10-17 21:40

Cik i Magyarországon élni.

Ciki Johnny Weir-t kedvelni

AranyosiErvin 2011-10-17 20:54

Én verseket írok és a facebookon jelzem az olvasóimnak, így aki elszeretné olvasni első kézből értesül róla, hogy ismét "homlokon csókolt a mázsa" és van valami új a nap alatt. Itt szoktam a nevetésre vágyó ismerőseimnek, hogy mikor lesz legközelebb Hahota klub, vagy éppen mikor hívott meg valamelyik média, hogy bemutassam a Hahota Jóga klubot. Erre szerintem kitűnő! Persze nem mindenkit érdekel...