Szabadidő

Marcia Cross: Remélem, nem halunk meg mindnyájan

Ugyan a TV2-n csak tavasszal várható, de szeptember 25-én Amerikában már megkezdődött a Született feleségek utolsó, nyolcadik évada. A Lila akác köz Breejét alakító Marcia Cross mesélt nekünk a búcsúról és arról, mi következik majd a Született feleségek után.
Marcia az egyik forgatási szünetben
Marcia az egyik forgatási szünetben

Mit jelentett önnek, hogy a Universal stúdió legendás díszletei közt forgathatott az elmúlt években?

Megérkezni a díszletbe – függetlenül attól, hogy épp mennyire fáradt voltam vagy milyen problémáim akadtak – mindig csodálatos érzés volt. Nem volt olyan nap, hogy ne éreztem volna hálát azért, hogy itt lehetek. Otthon éreztem magam. Amikor a kapu kinyílt, minden reggel integettem az őrnek, és fantasztikus érzés volt tudni, hogy ide tartozom, és van egy csodálatos munkám. Ez olyasmi, ami az életben csak ritkán, sőt gyakran csak egyszer adatik meg, ezért ki kell élvezni ezt az állapotot.

Mik a kedvenc helyei a stúdióvárosban?

Amikor forgatunk, nem igazán van időm sétálgatni. Ez egy nagyon kemény munka, nagyon kevés szabadidővel. Ha olykor-olykor mégis akad időm némi kószálásra, akkor lemegyek Peete-ékig, aztán visszasétálok onnan.

Hogy látja a karaktere, Bree sorsát? Mik történhetnek vele az utolsó évben?

Sajnos erről túl sokat nem mondhatok, mert Marc (Marc Cherry, a sorozat showrunnere) még velem sem osztott meg mindent. Abban azonban biztos vagyok, hogy már minden ott van a fejében. Szeretném újra látni az összes férfit az életemből, hiszen volt egy pár. Fantasztikus pasik voltak. Mindegyikük. Újra látni akarom őket, de olyan sokan vannak. Hiányzik Steven Culp, Kyle, Brian Austin Green és Roger Bart is, de olyan sok pasim volt…

Mi volt a kedvenc pillanata a sorozatban az elmúlt évek során?

Nem tudom, mit válasszak, ha most kell megmondanom. Annyi páratlan élmény ért az elmúlt években, hogy képtelen vagyok csak egyet kiemelni.

azt akartam, hogy érdekessé varázsoljuk őt, és megmutassuk, mi rejtőzik a felszín alatt.
„Azt akartam, hogy érdekessé
varázsoljuk őt, és megmutassuk,
mi rejtőzik a felszín alatt”

A forgatás évei alatt végig Bree oldalán állt? Vagy voltak viták, amikor úgy gondolta, hogy valamit nem kéne megtennie?

Viccel? Jó néhány alkalommal térden csúsztam Marc Cherry előtt, és könyörögtem, hogy „Kérlek, csak ezt ne kelljen megtennem”, és ő mindig azt válaszolta, hogy „Meg kell tenned. Tedd meg értem. Tudom, hogy így lesz jó”, és tényleg mindig igaza volt.

Ezek ugyanazok a pillanatok, amikor a rajongók is úgy érezték, hogy Breenek ezt vagy azt a dolgot nem kéne megtennie?

Nem, mert az ösztöneim ilyen esetekben sajnos mindig cserbenhagynak. Mindig tévedtem, és Marcnak mindig igaza volt.

Mint amikor Rex majdnem meghalt, és ő csak annyit mondott, hogy „rosszul éreztem magam emiatt”…

Igen, és más hasonló pillanatok. De ez ő.

Ön és a szereplőtársai hogyan fogadták, amikor megtudták, hogy véget ér a sorozat?

Amikor megtudtam a dolgot, sms-eztem Felicitynek abban a tudatban, hogy már ő is tud róla, de sajnos nem így volt, úgyhogy ő az én üzenetemből értesült a hírről. Mondtam a lányoknak korábban: „Bejelentést fognak tenni, és ilyesmit csak akkor csinálnak, ha van igazi bejelentenivaló.” Eleinte mindenki kissé elutasító volt a híresztelésekkel szemben, de én határozottan éreztem, hogy készen kell állnom, mert hamarosan itt a vége. Úgy éreztem ez egy jó dolog, egy helyes döntés. Ezt nagyon nehéz kimondani, mert az egész stábot érinti, sok-sok olyan embert, akikkel éveken át dolgoztam együtt, és nekik most mind új állást kell keresniük.

Sikerült olyan barátságokra szert tennie, amelyek a show utáni években is kitartanak majd?

Igen, mindenképp. Sok-sok-sok barátot köszönhetek a sorozatnak. Imádom a fodrászomat és a sminkesemet. Gyakran gondolok úgy rájuk, mintha egy bokszringben állnánk, én nagyon fáradt lennék, és ők lennének azok, akik folyton mozgásba lendítenek, és rávesznek az újabb és újabb talpra állásra. Ők végig mellettem voltak az évek során. Természetesen a lányokkal, a többi szereplővel is nagyon jóban vagyok. Ez a sokévnyi közös munka összekötött bennünket, és szoros kapcsolatok épültek ki köztünk. Jobban nem is szerethetném és tisztelhetném őket. Együtt tettük meg ezt a nagyon hosszú utat.

A Született feleségeket még sokáig ünnepelni fogják a különböző gálákon, és az emberek újra együtt akarják majd látni önöket. Ez a karrierjük későbbi éveiben is összeköti majd önöket.

Igen, ez igaz. Remélhetőleg. Talán olyan leszek, mint Betty White.

El tudja képzelni, hogy egyből fejest ugorjon egy másik sorozatba?

Nem hiszem. Egy ciklus most elmúlt az életemben, és ennek így kellett történnie. Maximum egy olyan szerepet tudnék most elvállalni, aki egy kész kaméleon, ahol én magam szinte felismerhetetlen lennék. Úgy gondolom, hogy a show-biznisz természetes része az, hogy időnként bizonyos emberek előtérbe kerülnek, csillognak és ragyognak, hogy aztán később kicsit a háttérbe vonuljanak. Szerintem ez így van jól.

„Ez a sokévnyi közös munka összekötött bennünket,
és szoros kapcsolatok épültek ki köztünk”

Az anyai teendőinek köze van ahhoz, hogy a show után most szeretni egy kicsit elvonulni a csillogástól?

Tudom, hogy nem lehetek mindig együtt a gyerekeimmel, ezért amíg tehetem, igyekszem velük minél több időt eltölteni, mielőtt elsősök lesznek. Ha nem csinálnék egy ilyen átmeneti évet velük a suli előtt, utána teljesen kikészülnék. A forgatás azonban nem a gyerekeimtől rabolt el minden időt, hanem a barátaimtól. Minden időmet és energiámat a show-ra, a gyerekeimre és a férjemre fordítottam, így rájuk már nem maradt időm. Nagyon hiányoznak. Szerencsére a társaság még nem esett szét és nem mentek sehová, de nekem csak most lesz újra lehetőségem, hogy végre ismét köztük lehessek.

Ironikus ez egy olyan sorozat után, ami éppen a női barátságot emeli magasba…

Ironikus. Nagyon hiányoztak nekem, és most végre újra figyelhetek rájuk.

Tanult valamit a sorozatból arról, mit nem szabad tennie a barátnőivel?

Ne ölj embereket! Ezt biztosan tudom.

Akad rá példa, hogy a rajongók odamennek önhöz, és azt mondják, hogy Bree a kedvencük?

Akad, de biztos vagyok benne, hogy mindez a kolléganőimmel is gyakran előfordul.

Jólesik az effajta dicséret?

Mindig meglepődöm és meghatódom ilyenkor. Ez egy csodálatos dolog. Még ha nem is vagyok a kedvencük, a tény, hogy nézik és szeretik a sorozatot, boldoggá tesz engem.

Marcia két kislányával
Marcia két kislányával

Egy kemény munkanap után, mi a legőrültebb dolog, amit kikapcsolódásként tenni szokott?

Csak belépek a kapun és a két lányom már rohan is felém, és azt ordítják, hogy „mama, mama, mama”. Ezután megölelnek és ekkor én már végtelenül nyugodt vagyok.

Szoktak vicces dolgokat csinálni a lányai?

Most, hogy már tudnak beszélni, folyton tudni akarják, hová megyek és mondják, hogy „Ne menj, mami!” vagy „Mikor jössz haza?”. Lassan próbálom nekik elmagyarázni, hogy véget ér a sorozat, de nem lesz egyszerű. Biztos rengeteg kérdésük lesz.

Jó érzés volt, amikor Bree kibújhatott a saját kis csigaházából? Nem félt attól, hogy a karakter egész végig azt a mázt fogja magán viselni, ami az első szezonban jellemezte?

Az elején persze még nem tudtam, mi fog később következni, de mindenképp azt akartam, hogy érdekessé varázsoljuk őt, és megmutassuk, mi rejtőzik a felszín alatt. Ehhez egy nagy utat kellett bejárnia, de örülök, hogy ez végül sikerülhetett.

Mi a sorozat öröksége?

Ami engem a legboldogabbá tesz, az a tudat, hogy az emberek jól érezték magukat, miközben nézték. Ezt az örömöt én is csak akkor élem át, amikor egy másik szériát nézek, mert ilyenkor tudom csak átérezni, mit is adtunk az embereknek. Kaptak tőlünk számtalan vicces pillanatot, és az érzést, hogy tartoznak valahová. Megteremtettünk egy világot, amit élveztek, amin nagyokat nevettek és amin sírtak. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt megtehettük.

Mit gondol, milyen lesz Bree búcsúja a végén?

Nagyon remélem, hogy nem nekem kell kitalálnom, mert Marc sokkal jobb nálam az ilyen dolgokban. Pontosan tudja, hogyan kell elvarrni a szálakat. Nagy utat tett meg ezekkel a figurákkal és kíváncsi vagyok, hová tereli majd őket.

Mit várhatunk az utolsó évad első epizódjától?

Bizonyos szempontból nagyon sötét rész várható. Négyünknek egy nagyon kemény szituációban kell majd helytállnunk.

Happy endet szeretne, vagy inkább a nyitott befejezés pártján áll?

Nem tudom, hogy a vidám vagy szomorú végkifejlet lenne-e a jobb, de én szeretném, hogy ahogy az emberek élete is folytatódik, az övék is folydogáljon tovább valahogy. Nagyon remélem, hogy nem halunk meg mindnyájan. Remélem inkább a nézők elgondolkodhatnak azon, hogy mit is fog csinálni ez a figura mondjuk tíz év múlva…

Mit szólna egy Született feleségek mozifilmhez?

Ezen ráérünk még később gondolkodni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top