Szabadidő

Mit érdemes megnézni a Szigeten?

Összegyűjtöttük az idei Sziget fesztivál legizgalmasabb programjait, hogy senki ne vesszen el a számtalan színpad számtalan programja között. Ha még marad kérdésetek, <a href="https://nlc.hu/forum/?fid=441&topicid=283371" target="_blank">tegyétek fel őket bátran Gerendai Károlynak, a Sziget alapítójának és szervezőjének, aki sztárfórumunk vendége lesz pénteken</a>.
Prince - augusztus 9. Nagyszínpad
Princeaugusztus 9.
Nagyszínpad

Prince – augusztus 9., Nagyszínpad
Van, aki úgy aposztrofálja a neves művészt, hogy szőrbe esett törpe, mások viszont rajonganak a stílusáért. A zenei teljesítmény azonban nem megkérdőjelezhető; Prince – bár sokszor érthetetlen dolgokat művelt (például elhagyta a művésznevét, hogy bosszút álljon kiadóján) – minden idők egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb multitalentuma. Mivel a YouTube-on letiltatta a videóit, érdemes élőben megnézni, hacsak nem akarjuk megvásárolni az összes lemezét.

Közép-kelet-európai vurstli – minden nap, Kelet-Európa Vurstli Játéktér
Ha nosztalgiáznánk arról a korról, amikor Kelet-Európa nem csupán földrajzi, hanem politikai fogalom is volt, akkor a vurstliban a helyünk. A Közép-Kelet-Európa Vurstli arra vállalkozik, hogy feltárja a rendszerváltást megelőző viszonyokat, például úgy, hogy a 60-as évek világát idézi meg egy államosított vidámpark keretei között.

Gesztivál – augusztus 8., Nagyszínpad
Harminc vendégzenész és ötven táncos teszi tiszteletét Geszti Péter előtt, mi pedig eldönthetjük, hogy a zenész és reklámszakember újabb zenei projektje van-e olyan jó, hogy promózása megérdemelje a „Gesztivál” elvezést, vagy részünkről maradnánk a Rapülőknél és a Jazz meg Aznál.

Gerendai Károly, a Sziget egyik alapítója lesz a vendégünk pénteken a sztárfórumon. Ha van kérdésed hozzá, klikk IDE!

Negatív Varieté – augusztus 10., Színház és Tánc Színpad
Ha még nem tetted, itt az ideje, hogy megismerkedj Moholy-Nagy László munkásságával. Gondoltad volna, hogy ez épp a Szigeten fog megtörténni? A művész 1922-es „A nagyváros dinamikája” című filmvázlata alapján készült színházi előadást tekinthetjük meg, mely a fényekkel és a sziluettekkel hoz létre árnyjátékot. Ezután pedig magunk is kipróbálhatjuk a dolgot a Moholy-Nagy-műteremben. Tárgyakból, anyagokból mindenki elkészítheti saját, akár absztrakt, akár figurális kompozícióját, amelyet azután fényerősséggel, derítőkkel, árnyékokkal kísérletezve vizuálisan átértelmeznek.

Interpol - augusztus 10. Nagyszínpad
Interpolaugusztus 10., Nagyszínpad

Interpol – augusztus10., Nagyszínpad
Az Interpol 2002-ben került be a zenei köztudatba Turn on the bright lights című lemezével, és azóta is ott van a legfigyelemreméltóbbak között. Mivel nem valószínű, hogy a közeljövőben játszanának Magyarországon, ez lehet az egyetlen esély arra, hogy élőben megtekintsük a New York-i zenekart.

A Testek közötti fizikai kontaktus rejtelmei – augusztus 11., neo fm Sziget Paradise & Lassúzós Sátor
Délután Mester Dórával, a Nők Lapja Cafe szexoktatójával beszélgethetünk kötetlenül a szexről és járulékos jelenségeiről. A Paradise és Lassúzós sátorban egyébként a teljes rendezvény ideje alatt a szerelem, a boldogság és a testiség lesz a középpontban, így bármikor érdemes oda benézni egy kis érzelemért.

MR2 szimfonik – augusztus 9., Világzenei Nagyszínpad
Az MR2-t senkinek nem kell bemutatni, sem a dalokat és zenekarokat, melyeket a rádióadó népszerűsít. Ezúttal karmesterrel és a  Magyar Rádió szimfonikus zenekarának kíséretével hallgathatjuk meg kedvenc előadóinkat. Fellép a Heaven Street Seven, a Belmondo, a Pannonia All-Stars Ska Orchestra, Harcsa Veronika és Kiss Erzsi közreműködésével, Rúzsa Magdi, az Isten Háta Mögött, a Budapest Bár Kollár-Klemencz Lászlóval és Lovasi Andrással, a Hiperkarma, Caramel, valamint Janicsák Veca és a Balkán Fanatik.

Kate Nash - augusztus 13. Nagyszínpad
Kate Nashaugusztus 13., Nagyszínpad

Kate Nash – augusztus 13., Nagyszínpad
Kate Nash a legújabb brit kedvenc. Jót fogunk bulizni rá, ha szeretjük a női indie-előadókat.

Váljék Egészségünkre – minden nap, Hungarikum Falu
Idén a Hungarikum Falu a Szigeten a „szüret” témakört járja körbe minden irányból, amibe persze nemcsak a szőlő szüretelése, de a pálinkafőzés is belefér. Megismerhetjük Magyarország borvidékeit, amennyiben belefáradtunk a sörözésbe és a mászkálásba, és viszonylag nyugodt, vidékies körülmények között pihennénk.

Gerendai Károly, a Sziget egyik alapítója lesz a vendégünk pénteken a sztárfórumon. Ha van kérdésed hozzá, klikk IDE!

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top