Szabadidő

Vidd magaddal bőröndben a netet!

Ezentúl nem lehet csak úgy lelőni a kommunikációs infrastruktúrát, mint ahogy nemrég Egyiptomban tették. Az amerikai kormány olyan hordozható eszközt fejlesztett ki, amellyel elérhető a világháló, és gyerekjáték elcsempészni bárhová.
 
Visszatér a rockbanda

A Mubarak-féle információmegvonásos kontrollnak befellegzett: Hillary Clinton is támogatja a bőröndös internetet, melynek fejlesztését az állam finanszírozta, és arra szolgál, hogy a derék amerikaiak bármikor bárhol tudjanak kommunikálni az úgynevezett elnyomó országokban.

A „bőröndös internet” persze valójában nem egy bőrönd, hanem bőrönd méretű, diszkréten bárhova csempészhető eszközök ahhoz szükséges mennyisége, hogy bárhol össze lehessen eszkábálni egy olyan wireless kapcsolatot, aminek a hatósugara elér egy barátságosabb környékig.

„Egyre több ember használja világszerte az internetet arra, hogy hallassák a hangjukat, hogy felszólaljanak az igazságtalanságok ellen, és hogy megvalósítsák az álmaikat. Mi ebben segíteni szeretnénk nekik; hogy képesek legyenek beszélni egymással, a közösségeikkel, a kormányaikkal és a világgal – nyilatkozta Hillary, aki jelenleg külügyminiszter.

A szabad információáramlás persze egyelőre csak amerikaiaknak fog járni, ahogyan az olyan biztonságos mobilhálózatok is, amelyeket azért fejlesztettek ki ötvenmillió dollárért, hogy nyugodtan telefonálhassanak Afganisztánból. Ezek átjátszótornyai a katonai bázisokon találhatók, így kívülről nehezen támadhatók. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top