Bezárták a legnagyobb nudistastrandot

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Bezárták Olaszország legnagyobb és legrégebbi nudistaparadicsomát, a Lido di Dantét, ráadásul éppen pénteken, az éledező strandszezon elején.
2011. 06. 11. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Merre van a jövő fénye?
Merre van a jövő fénye?
Az olasz társadalomban talán még hazánknál is nagyobb hagyományai vannak a szemforgató erkölcsvédelemnek, most azonban még a helyi közvéleményt is sikerült meghökkentenie a ravennai polgármesternek. Fabrizio Matteucci ugyanis úgy döntött, bezáratja a fennhatósága alá tartozó Lido di Dantét.

Ez a plázs messze több, mint egy átlagos naturista fürdőhely: Itália legrégibb, legnagyobb és legszebb nudistastrandja, mely már a hatvanas évek óta az olasz és európai naturista mozgalom törzshelye. Ráadásul a három kilométeres Lido di Dante a leghosszabb olyan adriai-tengeri partszakasz
, melyet az olasz környezetvédők a legszebb helyi strandok közé soroltak.

A fél évszázados békés meztelenkedésnek vet most véget a polgármester, arra a törvényre hivatkozva, mely csak elkerített és vécével felszerelt strandon engedélyezi a nudizmust – ez azonban ebben a zárt természeti paradicsomban egyszerűen nem megvalósítható.

Most tehát eggyel csökkent az amúgy is fogyatkozó olasz nudistastrandok száma: míg Németországban minden fürdőhelyen van naturista részleg, Spanyolországban pedig több mint 200 intézmény működik, addig a közel félmillió meztelenkedni vágyó olasznak immár csak 13 helyszínen lesz lehetőségük hódolni szenvedélyüknek.
Olvass tovább

Hozzászólások

bekes.pal 2015-10-05 17:25

:DÉn  nem  értem mi  van  ebben csámcsogni  való  1x mi  is  voltunk a  család  és  meg kell mondjam  nem volt  rossz ha az  ember szabadnak  érzi  magát .Nem  értem  mi  ez  a  bámészkodás  meg lenézni másokat . Mindenki nem  lehet  20-éves . Mindenki  egyedi nem vagyunk  egyformák . Sem korban ,sem időben sem  mentálisan . Igaz  azért ,hogy 80-90 évesen  azért  már  nem ajánlatos ha  az  embernek  van egy kevés önbecsülése . minden  embernek  van magáról  testképe  ha esetleg  mentálisan  nem  szenved semmiben és  akkor  had  ő döntse el ,hogy mi a jó  neki . Így is tele  van  sőt az  egész életünket  csak  szabályok  és  a  megfelelési kényszer szerint  éljük. Én  személyesen  azt  mondom  mindenki  maga dönt ,hogy vetkőzik  vagy bundában nyaral .:) 

nok_apja 2011-06-16 06:55

A kihúzások és a helyettesítések arra vonatkoznak, hogy bizonyos életkor alatt valami szép, de legalábbis semleges, aztán pár év alatt hipp-hopp csúnyává válik és szégyellni kell.

Ez a szégyenérzetet mesterségesen magunknak teremtettük, mi emberek, nem kevés fusztrációt magunkba égetve.

A naturizmus/nudizmus az nem szex, nem qkkolás. De ezt csak az tudja, aki kipróbálta. 

Mi európai fehéremberek nem tettük magunkra nézve kötelezővé a csador viselését. Nem szégyeljük az arcunkat, a karunkat, a lábunkat, csípőnket, dekoltázsunkat,  függetlenül annak szép vagy nem szép formájától. Máshol ezt elítélik és szégyellősködnek. Legyen az ő dolguk.

Itt pedig sokan azt ítélik el, ha valaki nem takargatja amije van. Ez is legyen az ő dolguk. Senkitől nem elvárt, hogy ruhátlanul flangáljon. Az viszont igen, hogy ha  hasonló szemléletüek között valaki nem fél annak lenni amilyennek megszületett, azt ne minősítsék elmeháborodottnak, meg betegesnek.


Torolt_felhasznalo_552514 2011-06-16 06:27

En nem vagyok  kivancsi senki logo farkara, meg segge lyukara, ezert kerulom az ilyen strandokat.

 

En sem tennem ki az embereket annak hogy a nemi szervemet kelljen bamulnia valakinek kavezgatas kozben de arra sem vagyok kivancsi hogy mase milyen.

Szerintem mar eleg regen lejottunk a farol ahhoz hogy azt a kis furdonadragot vagy furdoholmit kepes legyen magan tartani az ember.

 

Nem ereznem magam egyaltalan kenyelmesen ha a szomszedom leborotvalt kocsilocset kellene nezegetnem amint elottem szaladgal a biciklizo gyerekevel.

 

Viszont nem izgat hogy ok mit csinalnak egymas kozott. Legegyszerubb ha az ember nem megy kozejuk es kesz. Az meg hog Olaszorszagban most eggyel kevesebb a nudista strand, az az o problemajuk, oldjak meg az ottani nudistak ha nem tetszik nekik. 

 

Egyszer jartam nudista strandon, es akkor meg nagyon fiatal voltam , akkor sem tetszett, kifejezetten kenyelmetlennek talaltam az egesz helyzetet. 

Torolt_felhasznalo_667442 2011-06-12 17:57

Mentegetni? Miért kellene mentegetni a naturistákat? Ők a saját köreikben egészen jól elvannak. Nem kívánják, hogy te is nézegesd őket. Ergo, ne menj nudista strandra, nem kötelező. 

 

A beteges az, ha más ember életfelfogását, életvitelét kritizálod, miközben az a tiedet semmiképp nem befolyásolja.  Nálam például a tisztelet nem a gatyával kezdődik, hanem azzal, hogy nem próbálom rákényszeríteni a saját nézeteimet másra. 

Torolt_felhasznalo_254605 2011-06-11 23:03

Nem baj… mi maradunk Rovinj-nál, ott szoktuk meg a nudizást.

 

A hozzászólások többségén meg jót mulattam. Hogy mennyi erkölcsös ember él kishazánkban. Nem is értem, hogy miért nézik ennyien a valóvilágot, a bulvárhíreket, sőt, sokan biztosan még fürdéshez is lekapcsolják a villanyt a fürdőszobában, arról nem is beszélve, hogy biztosan csak akkor szeretkeznek, amikor gyereket akarnak, mert a vallásos metodika szerint amúgy bűn…:D:D:D

PG13 2011-06-11 22:39

Passz, pont a szezonkezdes elott?????

 

na mindegy.....esetleg nehany nudista fiu elfer a kertemben, ha nincs nekik hely, hozzam at lehet iranyitani oket.... ugy 35-40 kozottiek legyenek, mert erosen pedofil beallitottsagu vagyok....ja, es ne legyenek szokek, mert nem all jol a paradicsompalantaim mellett-)  

 

Nekem tetszik a nudizmus. Sajna mar nem all annyira jol mint regen....-)

Esetleg ha valaki tud olyan helyet, ami csak ferfiaknak van fentartva, de mondjuk egyszem not (engem) beengednek, az szoljon! Ah, nem is almodozom tovabb, ugyis mindjart felebredek-))) 

erkácska 2011-06-11 22:28

Nos, elolvastam az előttem szólókat, és rá kellett jönnöm, hogy az én felfogásom: Beteges, Gyomorforgató, még mennyi minden más is, amit azok gondolnak akik elítélik a nudista strandot. Igazából, hogy is ítéltek?? Voltatok már? Vagy hallomás alapján?? Csak saját magamról tudok nyilatkozni: évek óta oda járunk, családostól és nem cserélném el, egyetlen másik strandra sem. Ez nem azt jelenti, hogy "rendes" strandra nem megyünk, csak ezt jobban szeretjük. Ki kell, hogy ábrándítsalak benneteket, de nem érzem magam sem agyilag kevesebbnek, sem lelki nyomoréknak. Egyszerűen csak itt jól érezzük magunkat, ennyi!!