Szabadidő

A Facebook a kismamák legjobb barátja

Egyre több kismama szinte csak a közösségi portálokon keresztül tartja fenn a kapcsolatait. A család meg a barátok pedig szépen lassan ezt az állapotot veszik általánosnak, de azért ennek van hátránya bőven…
A Facebook a kismamák legjobb barátja
Várandósság a férfi szemével

Egy nemrég elvégzett kutatás szerint az újdonsült anyukák egyre inkább az internetre vannak utalva: sokan a Facebookon, Twitteren és más közösségi oldalakon keresztül tudnak kapcsolatban maradni a barátaikkal.

A Facebook a kismamák legjobb barátjaAz ezer megkérdezett közül minden harmadik anyuka gondolja úgy, hogy nem fontos személyes kontaktusban lenni a barátokkal. Azonban a kutatásból az is kiderül, hogy sok kisbabás anyuka mennyire elszigetelten él, és hiányát szenvedi mindenféle hagyományos családi és baráti támogatásnak. Tízből heten mondták azt, hogy legalább 60 kilométer távolságra laktak a legközelebbi családtagoktól, amikor az első gyermekük megszületett. Az anyukáknak közel a negyede pedig azt nyilatkozta, hogy nem ismer más hasonló helyzetben lévő szülőt a közeli környéken.

A kutatást végző brit jótékonysági szervezet (National Childbirth Trust) munkatársa, Sally Horrox arra hívja fel a figyelmet, hogy a kismamák gyakran érzik magukat magányosnak, elszigetelten élőnek az első gyermek érkezése után, és az interneten ugyan elérnek valamiféle támogatást, de nincs valódi, személyes kapcsolatuk más anyukákkal. A szakember szerint rendkívül aggasztó, hogy sok édesanya a szülést követő első hónapokban nem tudja, hová menjen, kivel találkozzon a lakhelyén, ezért még több baba-mama klubot szeretnének létrehozni, ahol az egymáshoz közel élő várandós és a kisgyermekes anyukák találkozhatnak.

Kedves fórumozók!

Ezzel a kérdéssel kapcsolatban igazából ti vagytok a leginkább képben, hiszen annyi időt töltötök a monitor előtt, hogy már szinte mindent és mindenkit láttatok, akit az  interneten csak lehet.

Ezért aztán titeket kérdeznénk, mi a véleményetek: vajon tényleg olyan elveszettek és társtalanok a 21. század kismamái, mint azt a kutatás állítja? Vagy csak egy újabb hangzatos „brit tudósok”-féle felfedezésről van szó?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top