Szabadidő

Bort választ helyetted a mobil

Te is sokszor álldogálsz tanácstalanul a polcok előtt, megfelelő bor után kutatva? Ráadásul fogalmad sincs, mi passzolna az édesköményes haltekercshez? Talán nemsokára nálunk is elérhető lesz egy új mobilalkalmazás, ami megkönnyítheti a dolgunkat.
A virágok után a Nirvanáé és az Utazóbőröndé a jövő

Egy új mobilfejlesztés lehetővé teszi a kevésbé hozzáértő, vagy egyáltalán nem hozzáértő borfogyasztók számára, hogy a palackon található vonalkód leolvasásával kapjanak többletinformációkat a borról: az alkalmazás ízjellemzőket közöl, sőt akár javaslatokat is tesz a megfelelő ételpárosításokra.

Bort választ helyettünk egy új mobilalkalmazásA Reuters szerint az ingyenes alkalmazás egy 150 ezres – az Egyesült Államokban és Kanadában működő bor- és likőrkereskedéseket tartalmazó – italadatbázishoz kapcsolódik. A fejlesztés megálmodója a díjnyertes kanadai borszakértő, Natalie MacLean, aki állította, még számára is nehéz lenne a megfelelő bor kiválasztása kóstolás nélkül, hiszen óriási a választék és könnyű összezavarodni az üzletek polcai előtt.

A legújabb, szkennelős alkalmazás egyelőre csak iPhone-on elérhető, de MacLean ígérete szerint néhány héten belül a BlackBerry-használók számára is letölthető lesz. Több mint egy éve vannak már piacon régebbi verziók, amelyek virtuális pincét, szaklapot és Facebook-, valamint Twitter-integrációt is tartalmaznak. A tulajdonos szerint a borfelismerő mobilapplikáció egyre népszerűbb, és az Apple jóváhagyása óta az egekbe szökkentek a letöltések: már jelenleg is több mint 100 ezren használják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top