Szabadidő

Szerelem jóskártyából

Horoszkóp és tarot-kártya függők figyelem! Naomi Watts, Anthony Hopkins és Antonio Banderas sorsán keresztül utánajárhatunk, érdemes-e hallgatnunk az olyan mondatokra, mint a "Férfit látok álmaidban". Az antiromkom mellett egy káromkodós alien szórakoztat még minket a mozikban.
 
 Tíz romantikus mozi 2011-ből, amit látnod kell

Férfit látok álmaidban
A lassan már európai uniós állampolgárságra pályázó Woody Allen némi New York-i kitérő (a Whatever Works volt sok-sok év után az első olyan filmje, amit nem mutattak be a magyar mozik) után visszatért az öreg kontinensre, összeszedte a közelben lézengő legjobb színészeket, és egy rutinos, könnyed párkapcsolati vígjátékot hozott össze a kevésbé romantikus fajtából. Az álmodozós cím és a plakáton mosolygó arcok senkit ne vezessenek félre: a Férfit látok álmaidban bizony nem rózsaszínnek mutatja a világot, hanem egy olyan gyűjtőhelynek, ahol az emberek egyfolytában megbántanak másokat, mivel maguk sem tudják igazán, hogy mit akarnak. A párkapcsolati ki kivel játék ezúttal Londonban zajlik, és ugyan Allen a szokásos paneljeiből építkezik, ennyire kiábrándult filmet rég láttunk tőle. Beteljesülések helyett az élet nagy pofonjai jellemzik a hősei sorsát, az pedig különösen érdekes, hogy olyannyira nyitva hagyja a befejezést, hogy gyakorlatilag egyik szereplő történetét se fejezi be igazán. Olyan érzésünk van utána, mintha egy sorozat első részét láttunk volna, csakhogy ezúttal a jövő héten nem lesz folytatás.

Tudd, hogy értsd
Ez Woody Allen első olyan rendezése, amit nem Charles H. Joffe producerrel együtt készített. A negyvenéves munkakapcsolatnak Joffe 2008-ban bekövetkezett halála vetett véget.

Rendezte: Woody Allen
Szereplők: Anthony Hopkins, Naomi Watts, Josh Brolin, Antonio Banderas, Freida Pinto
Eredeti cím: You Will Meet a Tall Dark Stranger
A film honlapja: http://www.sonyclassics.com/youwillmeetatalldarkstranger/
Forgalmazza: Budapest Film

Paul
A Vaskabátok és a Haláli hullák hajnala Stan és Pan párosa, Simon Pegg és Nick Frost Anglia kedvenc komédiásai, de az ország határain túl a nagy áttörés még várat magára. Ezúttal kedvenc rendezőjüket, Edgar Wrightot elhagyva egy ízig-vérig amerikai témával próbáltak sikerre törni: két angol geeket alakítanak, akik egy bérelt lakóbusszal nekiindulnak Új-Mexikó legendás ufó-helyszíneinek. A gond csak az, hogy útközben egy valódi alien kéredzkedik fel hozzájuk stopposként. A Paul igazi geekfilm azoknak, akik gyerekkoruktól kezdve rajongtak az idegenekkel teli sci-fikért. Mókás kis idézetgyűjtemény, ahol kb. minden percre jut valamilyen jópofa utalás, a címszereplő idegen pedig olyan trágár, hogy mellette Torrente a szép beszéd bajnokának tűnne. Mókás és kellemesen infantilis road movie ez számos jópofa cameóval (Steven Spielberg, Sigourney Weaver…) megspékelve, de azért érezhető rajta, hogy inkább a fiúknak készült.

Tudd, hogy értsd
A földönkívüli Pault ugyanazzal a technikával alkotta meg a trükkcsapat, mint amivel A Gyűrűk Ura Gollamját is létrehozták. Seth Rogen éppen ezért magától a mestertől, a Gollamot játszó Andy Serkistől kért tanácsokat ehhez a speciális technológiához.

Rendezte: Greg Mottola
Szereplők: Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Jason Bateman
Eredeti cím: Paul
A film honlapja: http://www.paulthemovie.co.uk/
Forgalmazza: UIP-Duna Film

Team Building
A csapatépítő tréningek a multik életének legviccesebb/legszánalmasabb (nézőpont kérdése) eseményeit produkálják minden évben. A hasznuk mindenesetre erősen megkérdőjelezhető, és egy erős szatírával egy ilyen csapatépítés kiválóan gúnyolható. Almási Réka filmjével az a baj, hogy hiányzik belőle az akarat ahhoz, hogy igazán élveboncolja és élére állítsa ezt a mesterséges „érezzük jól magunkat együtt” munkamorál-építést. A kezdő képsorok ugyan kiválóak, de később az egész film egy drámává válik, ahol két gyerekkori jó barát feszül egymásnak. A Team Buildingben benne volt egy pazar kis mozi lehetősége, de az alkotók inkább egy középutas és sokkal kevésbé izgalmas irányba vitték el a dolgot.

Tudd, hogy értsd:
A Team Buildinget még a tavalyi Filmszemlén mutatták be, és egyszer már úgy volt, hogy tavaly a nagyközönség elé kerülhet, de a magyar filmszakma áldatlan állapotai miatt végül csak most kerülhetett a mozikba.

Rendezte: Almási Réka
Szereplők: Nagy Zsolt, Fullajtár Andrea, Kamarás Iván, Nagy Péter
Forgalmazza: Vertigo Média

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top