Szabadidő

11 dal, amitől elviselhetőbb lesz a tavaszi nagytakarítás

Ha van zenei aláfestés, akkor a legidegesítőbb tevékenység is elviselhetővé válik. Összeszedtünk 11 ismert dalt, amiből könnyen lehet a takarításhoz nélkülözhetetlen, teljesen eklektikus playlistet csinálni.

1. Bach: Máté-passió

 

Nagytakarításhoz nagy mű kell. Aki a Máté-passiót végigtakarítja, az belülről is megtisztul. Hozsánna. Kezdjük el legalább. Csak nem fogjuk félúton feladni a tiszta lakásban tiszta nő projektet.

2. Kings Of Leon: Sex on fire

11 dal, amelytől elviselhetőbb lesz a tavaszi nagytakarításSzeretjük a szexet és az erőszakot

Tegyük félre azt a furcsa érzést, hogy a Dancing in the Dark című Bruce Springsteen dalt halljuk: igen, a Kings of Leon azt nyúlta le. De mivel a főnököt távol tartjuk a tisztítószerektől, a Sex on fire lesz a kedvenc dalunk, amikor éppen élvezzük a takarítást.

 

3. Queen: Don’t stop me now

Bár a dal a maszturbálásról szól, nem a takarításról, energiát meríthetünk abból az abbahagyhatatlanságból, amit a zenekar a maszturbálásból átmentett a zenébe.

4. Faith No More: Easy

Amikor már nagyon frusztráltak vagyunk, vegyünk fel a playlistre egy kis lazaságot. Az Easy, bár nem a Faith No More dala, az ő tolmácsolásukban a legjobb: akármilyen frusztráltak is legyünk már a sok vegyszertől, ami csípi a kezünket, ha ezt a dalt meghallgatjuk, minden apróság jelentőségét veszti, és a csillárról lelógva fogjuk üvölteni, hogy „I’m easy”.

5. Depeche Mode: Clean

Ha már nem bírjuk a hajlongást, szakad rólunk a víz és görcsben áll a karunk, üljünk le öt percre és hallgassuk meg a Depeche Mode dalát a lélek tisztaságáról. Ha fogékonyak vagyunk rá, akkor az érzést átmenthetjük a lakástisztítási rituáléba is.

 

6. Animal Cannibals: Takarító-nő-ő

Néha kell egy kis önirónia. Ha szégyenteljesnek és pitinek érezzük, hogy a hófehér kezecskéinket retkes vízbe mártogassuk, akkor hallgassuk meg a takarítónőt, és egyből visszaáll az önértékelésünk.

 

7. Leftfield és Roots Manuva: Dusted

Kádsikáláshoz ideális agresszív zenei aláfestés. A vízkővel meg kell küzdeni, akármilyen „makacs” is legyen. Ha Roots Manuva rappel a háttérben, akkor biztosan nem fogjuk idő előtt feladni.

8. Dusty Kid: Lynchesque

Ha kell egy kis tuc-tuc is, akkor ne érjük be holmi tinglitangli diszkóslágerrel. Menjünk rá az igazi idegtépő, gyilkos elektronikus zenére. Dusty Kid slágere ideális minden tevékenységhez, amit úgy igazán utálunk. És még a szomszéd is idegbajt kap tőle.

9. CSS: Alala

Gondoljunk arra, hogy mit fogunk csinálni a frissen illatozó lakás puccos, glancos parkettáján, és vigyünk egy kis bulit a felmosás műveletébe. Hallgassuk az Alalát és táncoljunk az eszközeinkkel abban a tudatban, hogy néhány óra múlva ők a szekrényben lesznek, mi pedig flancos ruhában lejthetünk végig a lakáson.

10. Arcade Fire: Wake up

A Wake up a diadalmenet a nagy finis kapujában. Mielőtt letennénk a seprűt, ne feledkezzünk el az utolsó lépésről: a portörlésről. Az már nem olyan fárasztó. Az utolsó simítások zenei aláfestése legyen nagyszabású és könnyed egyszerre.

 

11. Beethoven: 9. szimfónia, az Örömóda

Minden jó, ha a vége jó: amikor nyakig izzadtan, szétcincált ruhában végre leülünk a frissen glancolt lakás közepén, hogy alaposan szétnézzünk, úgy érezzük magunkat, ahogy Isten érezhette azon a hetedik napon. Ilyenkor kell meghallgatni az Örömódát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top