Idegesítő a barátaink facebookos viselkedése

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Zavar, hogy a barátaid naponta többször frissítik az állapotukat a Facebookon? Hogy még azt is kiírják, ha leszaladnak a közértbe? Idegesítenek az egyes alkalmazásokról szóló posztok, az idézetek, vagy zavar a profilképek váltogatása? Nyugi, nem vagy egyedül.
2011. 03. 31. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Idegesítőnek tartjuk barátainkat a FacebookonCuki magyar állatbébik

A nők 85%-a számára bosszantó, ahogy a barátai  viselkednek a Facebookon – ez derült ki az Eversave nevű cég 400 nő körében végzett kutatásából. A felmérés eredményei szerint leginkább az zavarja az embereket a barátaikban, hogy posztjaikban állandóan reklamálnak valamiért, valami mindig rossz. A második helyen áll a politikai nézetek kéretlenül történő megosztása, míg a harmadik legidegesítőbb dolog az, hogy kérkednek a látszatra tökéletes életükkel

A kutatásban résztvevők 65%-a barátait a „dokumentarista” típusba sorolta. Ez alatt az olyan embereket értik, akik a státuszuk állandó frissítésével életük szinte minden pillanatát dokumentálják. Ez az eredmény a Techland cikke szerint egy kicsit ironikus, ha azt nézzük, hogy a felmérésben résztvevők 79%-a úgy nyilatkozott: azért szeretik a Facebookot használni, mert így tájékoztatni tudják a barátaikat arról, hogy éppen mi történik velük.

Olvass tovább

Hozzászólások

manka25 2011-05-13 09:51

Mit tanultam én a Facebook-tól?/Ról?  

"Súlyosan károsítja ön és környezete egészségét. Éveket vehet el életéből!"
 Ezt a süket idézetet is az FB.ről vettem le,egy humoros oldalról.Valóban,az FB.nagyon jó,főleg annak,aki tudja mire való,tudja használni.Naprakész lehetek az információs szupersztrádán,rajongói oldalakon lehetek.Kibontakozhatom az érdeklődésemnek megfelelő honlapokon.Kommentálhatok,véleményezhetek.Kapcsolatot kereshetek számomra elérhetetlen emberekkel,írókkal,művészekkel,a már említett rajongói honlapokkal.Jó ügyekben is összefoghatunk akár,mert egységben az erő.

:)Kikerestem rokonaimat,akikkel az életben nemigen tartunk kapcsolatot.Az FB-n keresztül ez is meg van oldva.Középiskolai sőt,általános iskolai ismerősöket jelöltem meg,és igazolták vissza ismeretségünket,melyikünkkel mi lett a hosszú évek során?Kit hová sodort az élet.Család,munka gyerekek,szokásos.Tanulságul pedig az szolgált,hogy ha gondoltam is olyanra,hogy itt kialakíthatom a különálló virtuális életemet,ez így nem igaz.Nem csak azért,mert profilképpel és adatokkal szerepelek.A valóság és az FB.összemosódik,átfed.Nem on-line élem életemet,de ott is a való világomat viszem be.

Újabb tanulság,hogy nem mindenki igazol ám vissza,akit megjelölsz.Vagy mert már nemigen emlékszik rád,vagy mert pont hogy emlékszik.És ha csak a szépre emlékezel,nem biztos hogy a mások oldal is így gondolja.Az élet ment tovább,nem mindíg lehet egy régóta megszakadt beszélgetés fonalát ugyanott felvenni.Legalább tisztába jöttem azzal,kivel hogy állok.Vagy hogy nem állok.Nos,de ez nem egy lelki rovat,a téma lezárva,én ezt tanultam a fent említett közösségi oldalról.Minden felhasználónak jó szórakozást kívánok.

Torolt_felhasznalo_650589 2011-04-07 18:22

Szia! Igaz nem tőlem kérted, de pont tegnap volt téma egy másik fórumon a FB reg. törlése, és a linkben szereplő 10 hsz-em alapján sikerült az illetőnek törölni magát. Katt ide.

Remélem Neked is tudtam segíteni. A lényeg, hogy 14 napig ne jelentkezz be, mert akkor úgy veszi a rendszer, hogy meggondoltad Magadat.

emocionális szellem 2011-04-01 16:26

Engem csak a mániákus alkalmazás-felhasználó zavar, aki kb kétpercenként tarot-kártyát vettet, Csernus-idézetet vagy szerelmes dalszöveget kér, szerencsesütit tör, stb. Szerencsére ilyen ismerősöm csak 2-3 akad, ennyit meg elvisel az ember.

kadri12 2011-04-01 14:00

Ha állandóan ugyanazt az embert látod az üzenőfalon, és még folyamatosan hülyeségeket is írogat, az idegesítő. Néha én is lájkolok, vagy megosztok valamit, de nem értem azokat az embereket, akik ott élik az életüket...

macskapofájú 2011-04-01 13:04

Jaj, összevissza elütöttem... bocsánat . Ezért is jobb, ha nem posztolok ;)

macskapofájú 2011-04-01 13:02

Igen, van aki minden percét megosztja, mondjuk nem zavar, nem én nem tenném.

Én múltkor megosztottam egy film trailerét, ami nagyon tetszett... És ha más is ajénlj jó filmet, könvyet, értékelem.

De minden hangulatingadozsomról nem fogok ott beszmolni... főleg, h ismerősök közt vannak ügyfelek, sőt ügyfél felesége! Mi köze ilyen szinten magnéletem minden mozzanatához? 

TörPiri 2011-04-01 13:01


http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_a ccount