Szabadidő

Gyerekszobák: a szemétteleptől az álomlakosztályig

Hol alszanak a gyerekek? Ez a címe egy online is megtekinthető fotódokumentációnak. Netes tanárértékelés, ajándék egy idegennek és a Berlini Magyar Tv rettenthetetlen riportere heti webes ajánlónkban.
Gyerekszobák: a szemétteleptől az álomlakosztályig

Néha a férfiak a jobb nők » 

1. Míg a mai harmincasok gyerekkorában a gyerekszoba elsősorban funkcionális és praktikus berendezésű volt, ma ez a helyiség is az önkifejezés és a stílusteremtés része, lakberendezési magazinok éppúgy foglalkoznak vele, mint az erre szakosodott blogok. A gyerekszoba azonban a világ sok részén legfeljebb egy matracot jelent, amelyet nem ritkán több családtag oszt meg egymással.
James Mollison fényképész új könyvéhez gyerekeket és szobáikat fotózott le Mexikótól Tokióig, akiknek potréja különbözőbb nem is lehetne. Miközben a japán Kayának csak cipőből harminc pár van, a 8 éves kambodzsai Roathy egy szeméttelepről indul reggelenként munkába. A könyv egy részlete e-magazin formájában ingyen megtekinthető.

Gyerekszobák: a szemétteleptől az álomlakosztályig2. Mit szólna egy floridai nyugdíjas a karácsonyra kapott ezredik kötött zokninkhoz? Ő talán nem lenne annyira lelkes, máskülönben egész biztosan nagy örömet szerez mindenkinek egy brüsszeli reklámügynökség vicces projektje, a Gift a Stranger. Az oldal célja, hogy meglepetésünkkel boldoggá tegyünk egy ismeretlent, valahol a nagyvilágban. A weblap a Google Térkép segítségével véletlenszerűen kikeres egy címet és már mehet is postára a csomag! Úgy látjuk, már Budapestről is akad valaki, akit megleptek egy ajándékkal.
www.giftastranger.net »

Gyerekszobák: a szemétteleptől az álomlakosztályig3. A tanári munka és a szeminárium kiértékelése ma már alap (kellene, hogy legyen) minden egyetemen. Csak idő kérdése volt, hogy népszerű amerikai mintára virtuálisan is megoszthassák egymással benyomásaikat a magyar diákok. A Mark My Professor oldalon a tanároknak is van lehetőségük reagálni az értékelésekre, és meglepő módon a kommentek többsége inkább pozitív.
www.markmyprofessor.com »

4. Nincs kedved ezredszerre elmagyarázni a számítógéppel még csak most ismerkedő szülőknek, hogy mi a copy+paste, hogyan lehet megváltoztatni a képernyőn a hátteret, hogyan lehet képeket megosztani az ismerősökkel és bizonyos információkat megtalálni a neten? Jól jön ilyenkor egy videókkal illusztrált digitális elsősegélycsomag, például a www.teachparentstech.org oldalról. Egy bibi van csak: az egész angolul van.

Mindennapi klasszikusok
Mindennapi klasszikusok

5. A komolyzenét kevés blogger választja témájául, ellentétben a divattal vagy a főzéssel. Milyen jó, hogy rátaláltunk a Mindennapi klasszikusokra, amelyen egy hozzánk hasonló nem-szakértő, de annál lelkesebb szerző (főállásban ügyfélkapcsolati igazgató) osztja meg kedvenc dallamait.
www.klasszikusok.blog.hu »

6. Szeretted Ausztrál Tom „adásait”? Akkor érdemes belehallgatnod a Berlini Magyar Tv riporterének, István Kovácsnak a videóiba is »   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top