Mokka, tv2, SMS-csík

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Mindig valami mély, beletörődő szomorúság vesz erőt rajtam, mikor reggelente a tv2-re kapcsolok. Gyászolom az esélyt, hogy legyen egy olyan műsor, ami hozzáad valamit a napom kezdetéhez.
Írta: 2011. 01. 11. Szabadidő rovat 
Hosszú hányattatások után, két tűz között formálódott a második számú országos kereskedelmi csatorna reggeli műsora: az RTL Klub bababüfiztető, holisztikus-ezoterikus, háztartásbeli Reggelije és a köztévé szürke zakós közéleti dögunalma közé próbált hidat verni a Mokkával, de úgy járt, mint a legszerencsétlenebb szülők – a gyerek mindkettejüktől a rossz tulajdonságokat örökölte.

Havas
Havas „Tanár úr” Henrik botrányt botrányra halmozott

Pedig ez már a sokadik verzió. Én még emlékszem, amikor Szilágyi János vezette a reggeli műsort, rádiós rutinnal, kávéházi asztalkák közt – szegény, a legtöbbet az akkor épp csúcson lévő betelefonálós játékokkal szívott. Próbált picit intellektuálisabb keretet adni a „számolja meg a kiscicák farkát” típusú feladatok helyett, ezért a „fekete, fehér, igen, nem” című szópárbajjal készült, azaz kérdéseket tett fel a telefonvégi nézőnek, aki bárhogy válaszolhatott, kivéve az említett négy szóval. A kedvenc epizódomat ma is fejből tudom:

Szilágyi: Felhívom a figyelmét, hogy azzal, hogy „hogyne”, meg „persze”, meg „természetesen”, nem kerülheti meg a választ, ezt csak egyszer fogadom el. Megértette?
Betelefonáló néni: Természetesen.
Szilágyi: Rendben, akkor ez volt az az egyetlen alkalom. Játszott már ilyen játékot korábban?
Betelefonáló néni: őőőő… őőőő… ÁLTALÁBAN!
Szilágyi: Na, akkor maga általában játszott már ilyet, most viszont konkrétan kiesett!

Nem működött, ahogy a Lazac sem (emlékeztek?), amikor is a reggeli műsort a Barátok közt renegátjai, a Hoffer testvérek, azaz Konta Barbara és Halász Gábor vezették. Ott bazsalyogtak szegények a nagy sötétségben pislákoló fényfüzérek között, kényelmetlen-funkciótlan puffokkal, nem ment. Megfordult ebben a sávban Sugár Ágnestől Simon Andráson át Bombera Krisztáig rengeteg arc – ha innen nézzük, a Mokka a legnagyobb túlélője a műfajnak. Igaz, itt is a műsorvezetők cserélgetésével keresték az arcot, a középutat bulvárszemét és vonalas közéletiség között. Előbbit a totál tájékozatlan, húsz éve ugyanabból a figurából építkező Csiszár Jenő fémjelezte, utóbbi pedig lehetett volna Havas Henrik, ha a „Tanár úr” képes lett volna észrevenni, hogy ő csak a Jenő tanára, csak hozzá képest tanár. Botrányt botrányra halmozott, hol nedvesedő bugyikról értekezve, hol egy éhségsztrájkoló nénit lekövérezve.

A jelenlegi csapat minimum felemás: kezdve a hölgyekkel, Liptai Claudia és Demcsák Zsuzsa tűz és víz, a pozsgás vörös és a hideg, hosszúkás csatájában nálam egyértelműen az előbbi nyer. Nem azért, mert tökéletes, közel sem az; sőt roppant nehezen viselem a rihegés-röhögést és az öncélúságot. Claudia azért jobb, mert őszintén érdeklődik a beszélgetőpartnere iránt, releváns kérdései vannak, és hatalmas lélekjelenléte: pompásan kezelte a magából kikelve, élő adásban káromkodó Paudits Bélát is.


Demcsák Zsuzsa, fájdalom, bármennyire dekoratív, arisztokratikus jelenség, ebben a műfajban nem működik; önazonos inkább egy utazási vagy társasági magazinműsorban lenne.
Az ugye, például, egyáltalán nem lényegtelen egy beszélgetés során, hogy a partnerem a holokauszt büntetését vagy holokauszt tagadásának büntetését kifogásolja… ezt összekeverni elég kínos. Sokszor az az érzésem, hogy nem is a beszélgetőpartnert hallja, hanem már a következő, bekészített kérdést ismételgeti magában.

Mokka, tv2, SMS-csík

A pasiknál is vegyes a kép: Pachmann Péter igazi klasszikus, brit újságírófazon lehetne, ha valami stúdiógerilla megtriplázná a reggeli kávéadagját, Vujity Tvrtko pedig igazi hangulatember – mikor már épp temetném a felszínes, leegyszerűsítő alibizés miatt, mindig csinál valamit, olyan anyagot, olyan riportot, ami miatt érdekes lesz. Kárász Róbertnek viszont nyugodtan lehetne a középső neve Szfinx – azt röhögés nélkül kibírni, hogy szegényre rászabadítottak egy, khm, nagyon furcsa nénit, aki naponta beszélget Zámbó Jimmy szellemével, hatalmas önuralmat feltételez.

Maga a műsor két hatalmas sebből vérzik: az első, közéleti témájú blokk legfőbb hibája az a felszínesség, amivel lepörgetik a kötelezőt. Egymást váltják az illetékes elvtársak, de egyik se kap igazán kemény kérdést, nem tudunk meg semmit, mivel az alany felmondja a kötelezőt, a díszletnél alig több műsorvezetők pedig szintén rutinból végiglökik a folyamatot. És azok a SMS-szavazások! Azok a válaszlehetőségek! Meg az SMS-csík, a funkcionális analfabéták üzeneteivel! Ha nézem is a műsort, csak 16:9 képarányra állítva, mivel az levágja a képernyőről az ott futó helyesírási hibák és ostobaságok sorát…

Mokka: minden hétköznap 7:00-től 9:00-ig a tv2-n
A második seb a bulvárblokkon tátong: ahol Árpa Attila celebrálásával Kiszel Tünde volt pasijának volt pasija (sic!) és Fekete Pákó rendezett álverekedést, ahol minden félkegyelmű „celebet” komoly közéleti szereplőként kezelnek, az vacak műsor. Hogy számíthat hibának, és nem erénynek az, hogy Tvrtko rákérdezett: ki a túró az a Kiszel Tünde, mi az ő szakmája, mitől érdekes, mit ad ő a nézőknek? Ha én lennék a tv2-ben a főnök, ez a mondat frankón fizetésemelést ért volna.


Nekem, számomra tehát ez a Mokka. Nem a legrosszabb reggeli műsor, de a fenti hibák okán mégis rájuk vagyok a legmérgesebb, mert sem az RTL Reggeli, sem az MTV Ma Reggel című műsora nem tud lekötni, míg a Mokka van a legközelebb ahhoz a műfajhoz, ami miatt megérné reggel elkésni a munkából. Tessék változtatni, tessék felnőtt embereknek csinálni a Mokkát, tessék belehúzni, sokkal többet és jobban dolgozni – és ez egy kiváló műsor lesz!

Mokka, tv2, SMS-csíkA legjobb hozamú sztárok

Kik azok a hollywoodi színészek, akik a legtöbb bevételt hozták a stúdióknak 2010-ben? 2 nő, 8 férfi és összesen több mint 7 milliárd dollár a tízes listán... 
Ajánlott oldalak: TV, TV2, Opel Mokka, Gyerekműsor
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

nonamona 2011-01-11 15:35

ÓÓÓ de jó lenne reggel tv-t nézni, biztos, hogy csak ez lenne a legnagyobb problémám!!!! :-/

Torolt_felhasznalo_815199 2011-01-11 15:25

Én meg azt gondolom, hogy ez vagy megbeszélt dolog vagy 

Tvrtko-ban nagyot csalódtam. 

 

Ez most mire volt jó? Kit érdekel, hogy milyen naptárt készít a K. Tünde?

Ha megveszik miért ne csinálná? Miért hívja meg a TV-2? 

 

Szerintem ez egy megrendezett műbalhé volt. 

 

multisense 2011-01-11 15:13

Ú, fogadd őszinte részvétem - borzalmas dolog lehet ez a klimax.

 

anita70 2011-01-11 15:13

Kiszel videó nagyon komoly, Tvrtko, te vagy az emberem.:D

sinnesro 2011-01-11 15:10

Miért néniz le T. Zoli minden, nála több mint 10 évvel idősebb női személyt? Óvodás a cikkíró, vagy modoros, netántán egyszerűen nem ért az újságíráshoz?

 

(Bónuszkérdés: hány mp alatt moderálnak ki?:-)) 

tonyné 2011-01-11 14:49

Én nagyon ritkán nézem,reggelente a hírek miatt kapcsolok oda,és készülődés közben ragadok ott,nem is nagyon követem a témákat,ami viszont kiakaszt minden egyes reggel,az az sms-csík-tényleg elképesztő,hogy szinte minden sms-ben van helyesírási hiba,sőt olyan is van ami már annyira súlyos,hogy nem is értem mit akarnak.De a csúcs a kéregetés!

multisense 2011-01-11 14:37

Egy-két kínos bakija annak idején Jakupcseknek is volt a műsorban:
http://www.youtube.com/watch?v=tSuDA7WNtD4

N?k Lapja Café 2011-01-11 14:37

Mindig valami mély, beletörő szomorúság vesz erőt rajtam, mikor reggelente a tv2-re kapcsolok. Gyászolom az esélyt, hogy legyen egy olyan műsor, ami hozzáad valamit a napom kezdetéhez.

Tovább a cikkre...

Nyereményjáték Alveola

Alveola

Megnyerheted az Alveola ajándékát, a 3 db Cuisinart mini robotgépek egyikét!

Játszom
Nyereményjáték C&A - Nők Lapja játék

C&A - Nők Lapja játék

Szavazz a C&A és Nők Lapja rendezvényén készült fotókra!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Iskolapadból a szülőszobára

A korai gyermekáldás nem jelenti feltétlenül a fiatal...
Facebook lájkok száma
Kislánynak adott életet Drew Barrymore

Kislánynak adott életet Drew Barrymore

Első kislánya után ismét lánnyal bővült Drew Barrymore...
Facebook lájkok száma
Vakáció kánikulában – ezek a dehidratáció jelei

Dehidratáció nyaralás alatt

A nyári kánikulában, a családi vakáció alatt a...
Facebook lájkok száma
Megátkozta sírjának meggyalázóit a leghíresebb drámaíró

Megátkozta sírjának meggyalázóit a leghíresebb drámaíró

Egykor a színházlátogatók hintóit és lovait őrizte,...
Facebook lájkok száma
Harci delfineket és oroszlánfókákat is bevet a NATO

Harci delfineket és oroszlánfókákat is bevet a NATO

Tengeri emlősök most először vesznek részt a katonai...
Facebook lájkok száma
Meghalt Kína legkövérebb embere – 300 kiló volt

Meghalt Kína legkövérebb embere – 300 kiló volt

A 22 éves férfi élete az evésről és az alvásról szólt,...
Facebook lájkok száma
Újra összeállt Tom Hanks és Steven Spielberg

Újra összeállt Tom Hanks és Steven Spielberg

Negyedik alkalommal dolgozik együtt a páros, ezúttal...
Facebook lájkok száma
Bárki beköltözhet Catherine Deneuve kastélyába

Bárki beköltözhet Catherine Deneuve kastélyába

A 70 éves francia filmsztár tulajdonában lévő...
Facebook lájkok száma
Zivatarokra és 25 fokra is számíthatunk

Zivatarokra és 25 fokra is számíthatunk

Napos és záporos, zivataros időszakok váltogatják...
Facebook lájkok száma
Elrejti új szerelmét a nyilvánosság elől Détár Enikő

Elrejti új szerelmét a nyilvánosság elől Détár Enikő

Détár Enikő újra boldog, de nem él álomvilágban.
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Íme, az ember alkotta természet

Íme, az ember alkotta természet

A Föld napján képekben mutatjuk meg, mit is alkotott...
Facebook lájkok száma283
Árnyékvilág – Egy nap a javítóintézetben

Egy nap a javítóintézetben

Miközben korlátozzák a fiatalok szabadságát, mindent...
Facebook lájkok száma267
Nők, akik „kényszerből” lettek világhírűek és milliomosok

Nők, akik „kényszerből” lettek világhírűek és milliomosok

Mit tehet egy nő, ha a világ összeesküszik ellene?...
Facebook lájkok száma231
Gera Zoltánt választották a nemzet színészének

Gera Zoltánt választották a nemzet színészének

Ő került a közelmúltban elhunyt Szabó Gyula helyére.
Facebook lájkok száma188
Ez a lábbeli válthatja le a flipflop papucsot

Ez a lábbeli válthatja le a flipflop papucsot

A gyógypapucs lesz a nyár divatja.
Facebook lájkok száma167 Hozzászólások száma11
Gyurcsík Tibi határozottan menetel előre a szlovák X-Faktorban – videó

Gyurcsík Tibi határozottan menetel előre a szlovák X-Faktorban – videó

Gyurcsík Tibi a tehetségkutató szlovák kiadásában már...
Facebook lájkok száma130
Gyönyörű helyen romantikázott Katalin és Vilmos herceg – galéria

Gyönyörű helyen romantikázott Katalin és Vilmos herceg – galéria

Ausztrália egyik legszebb, legnyugodtabb és legősibb...
Facebook lájkok száma94
VV6: A nézők nem tudnak túllépni Iza mocskolódásán

VV6: A nézők nem tudnak túllépni Iza mocskolódásán

A Való Világok történetében történt legbotrányosabb...
Facebook lájkok száma89 Hozzászólások száma6

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem