Szabadidő

Thomas és barátai bepöfögnek az Arénába

A vadonatúj, látványos zenés-táncos előadás lebilincselő kalandokat ígér.
Thomas és barátai: A cirkusz a városba jön
Bemutató: 2011. január 8-9., Papp László Budapest Sportaréna
Jegyek kaphatók:
jegy.hu »
pannonprodukcio.hu »
ticketportal.hu »
Bővebben »

Valószínűleg alig akad olyan a legkisebbek körében, aki ne ismerné és szeretné Thomast, a gőzmozdonyt és barátait.

Napjaink talán legsikeresebb és legszeretetreméltóbb sorozata egy nem mindennapi előadás keretében most végre színpadon is bemutatkozik. Itt az egyedülálló alkalom, hogy a kis rajongók végre „élőben“is megcsodálhassák kedvenceiket!

A történet mint mindig, most is Sodor szigetén játszódik, ahol mindenki izgatottan várja a odalátogató cirkuszosokat. A készülődés folyamán Thomas persze szokás szerint bajba keveredik, de végül társai, Gordon, James, Percy és a többiek segítségével sikerül kimásznia belőle, és ismét bebizonyítja, hogy milyen nagyszerű mozdony.

Thomas és barátai

Thomas és barátai

Az előadás nem csupán egy magával ragadó történetet mutat be a barátság és az összefogás fontosságáról, de remek családi szórakozást ígér kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

6 könyv – nem csak csajoknak »
6 könyv – nem csak
csajoknak »

Így született meg Thomas

A karaktert az angliai meseíró és vonatrajongó, Wilbert Vere Awdry tiszteletes alkotta meg 1945-ben. Az először egy évvel később, könyv formájában megjelent mese az író nagysikerű sorozatának (Railway Series) második részeként látott napvilágot, és hamarosan a teljes gyűjtemény legnépszerűbb darabja lett.
Awdry valamennyi vonatfigurája valós mozdony-prototípusok alapján született – Thomast az úgynevezett E2 osztályú gőzös ihlette, amely 1913-ban futott először sínekre Lawson Billinton tervei alapján, a brit LB&SCR vasúttársaság megbízásából.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top