Szabadidő

Amélie vagy Carrie?

A francia–amerikai ellentét, stílusos férfiak, egy pórul járt irodista és egyéb érdekes weblapok e heti ajánlónkban.

1. Éjszaka, az iroda üres, csak egy kialvatlan dolgozó fénymásol, amikor hirtelen felfedez egy fekete lyukat. A mulatságos videó egy alkalmi tolvajt mutat be, akit a fizika törvénye büntet meg…

2. Egy jó kép sokszor kifejezőbb, mint ezer szó – ezúttal egy francia grafikus bizonyítja ezt be. A Paris versus New York blogban szöveg nélkül, csupán egy gondosan kidolgozott plakáttal mutatja be a két város közötti jellegzetes különbségeket: Amélie és Carrie, macaron és cupcake, Quasimodo és King Kong. Vahram Muratyan évelődő grafikái itt: www.parisvsnyc.blogspot.com »

Amélie vagy Carrie?


3.
Idősebb évjáratúak szerint elég, ha a férfi egy fokkal szebb a majomnál; mi ennél kicsit kényesebbek vagyunk, bár a szemöldökszedésről minden hímneműt lebeszélnénk. Metroszexualizmus ide vagy oda, férfiaknak szóló stílus- és divatoldalból talán még a női autós blogoknál is kevesebb van. Az Every Guyedot azonban jó szívvel ajánljuk, a költségtakarékos ruhavásárlástól az éjjeli tivornya utáni arcrenoválásig sok hasznos tippel szolgál.

Katt a képre!
Katt a képre!


4.
  „A DELETE gomb uralkodik, és megnyomásával eltűnik a kudarc, rossz kép soha nem is volt. Minden szép, a képek tökéletesek, az éjszakában világos a szobor, a mosolyok gyönyörűek, a csoportképen mindenki rajta van, a naplemente olyan, hogy mindjárt besírok, be nem mozdultak a mozdulatok, világosak a sötét szobák, tiszták az emlékek. Pedig. Az elrontott képek nem direktek, nem beállítottak, semmi megjátszás, semmi póz. Természetesek, tükörképek, vidámak és bosszantóak. Övék ez a blog.”  Buda Barna olyan fotókat mutat be blogján, amelyeket gazdájuk talán rossznak könyvelt el, szemünknek azonban felüdülés a digitális tökéletesség után.

Katt a képre, ha megnéznéd a blogot!
Katt a képre, ha megnéznéd a blogot!


5.
A Facebookon nyilván nem jelölgeti be az ember az őseit, van azonban egy olyan közösségi oldal, amely kiváló arra, hogy fejben tarthassuk a bonyolult családi kapcsolatokat, az elfelejtődésre hajlamos születésnapokról nem is beszélve. Családfa, nemcsak arisztokratáknak: www.myheritage.hu.

Kattints a képre!
Kattints a képre!


6.
Horrortörténeteket és hálás gyógyult betegek beszámolóit is lehet olvasni azon a weblapon, amelyen év végéig értékelhetjük a hazai kórházak teljesítményét. Az Év Kórháza címet elnyerő intézmény értékes számítógépes berendezéseket nyerhet.

Amélie vagy Carrie?

Amélie vagy Carrie?Moziajánló hétvégére: A héten csekély számú, ám annál nívósabb mozipremier között válogathatunk. 3D-ben szurkolhatunk a szupergonosz, de alapjában azért jószívű Grunak, és együtt röhöghetünk Robert Downey Jr.-on, ahogy végigutazza Amerikát a Másnaposok szakállas kattantjával. Katt ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top