Szabadidő

Válogatott csapattal indul turnéra Koltai

A Sose halunk meg musical szeptember 4-i premierjére, illetve az országos turné állomásaira nem csupán a méltán népszerű történet és a fantasztikus zene miatt érdemes jegyet váltani; a neves szereplőgárda is garancia lehet minden néző számára.
Koltai Róbert
Koltai Róbert

A rendező-főszereplő Koltai Róbertnek – saját bevallása szerint – az jelenti a legnagyobb boldogságot, hogy az előadás során többnyire olyan barátokkal, kollégákkal dolgozhat együtt, akikhez már sok-sok emlék fűzi.

Hernádi Judit több ízben forgatott Koltaival, ám színpadon eddig még sohasem játszottak együtt, így ez a lehetőség most külön öröm mindkettejük számára. „Nagyon kedves számomra Teréz szerepe, amely lényegében Dés László egyetlen dalára épül. Ez kimondottan nehéz szám, nagyon igyekszem majd jól elénekelni!

Lukáts Andor szintén dolgozott már a színész-rendezővel, méghozzá a Sose halunk meg című filmben, igaz, akkor még másik karaktert alakított. Jelen esetben ő az egyetlen olyan szereplő a darabban, aki az első pillanattól kezdve részese volt a forgatás folyamatának, sőt a film létrejöttében is komoly szerepe volt. „Annak idején én is szerettem volna filmet készíteni, ám ez nem valósult meg. Ekkor segítettem Robinak, hogy a forgatókönyvre megkapja a támogatást. Most pedig a legjobb barátom, Dés László zeneszerző kért fel a szerepre, amit természetesen szívesen vállaltam” – mesélte a Kossuth-díjas színművész, aki Deutsch bácsit alakítja a felújításban.

A partnernője nem más, mint Esztergályos Cecília, aki már a József Attila Színházban is ebben a szerepben aratott hatalmas sikert. „Büszkén mondhatom, én voltam az első Deutsch néni a színpadon, és most a legnagyobb örömömre újra én játszhatom. Ezenkívül közel ötvenéves barátok vagyunk Robival, így még nagyobb boldogság számomra ez a feladat.

Fontos: helyszínváltozás!

A bizonytalan időjárás miatt az előadást a Kincsem Parkból a Körcsarnokba helyezték át.

A Körcsarnok címe: 1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.

Minden jegy érvényes az új helyszínre is.

Az Imike édesanyját alakító Vándor Éva szintén másodszor bújik ebbe a szerepbe, de a mai napig nagy hatással van rá  a történet. „A Sose halunk meg az emberről szól. A hibáival és a gyengeségeivel együtt is szerethető emberről. Nem hősökről. Éppen úgy keresik az életet, a boldogságot, mint mások, akik szenvedélyesen hisznek valamiben. És ez a szenvedély az életük és a haláluk.” A férjét Kertész Péter játssza, aki annak idején az orvost formálta meg a filmben. „Robival gyerekkori barátság köt minket egymáshoz, a munkakapcsolatunk viszont csak az elmúlt néhány évben lett igazán szoros. Színházi előadásban Budaörsön a Barátom, Harvey! című darabban játszottunk együtt, illetve Székesfehérvárott a Robi által rendezett Revizorban.

Boldi szerepében Spindler Béla látható, akit szintén régi barátság fűz a rendezőhöz. A színész egyenesen a zenés játékok Hamletjének titulálta a Sose halunk meg musicalt. „Az életről szól, a kis emberekről, küzdésről, sikerről, kudarcról és halálról, amelyhez Dés László számai hatalmas pluszt, költőiséget adnak.

A zene jelentőségével a Nusikát alakító Pikali Gerda is egyetért. „Még középiskolás voltam, amikor a születésnapomra megkaptam a filmzene cd-jét, mivel imádom Dés László dalait. Most a zenés játékhoz is csodálatos zenéket szerzett.” Pucus megformálóját, Debreczeny Csabát most először rendezi Koltai, ám színészként már dolgoztak együtt korábban. Pucus alakja bizonyos szempontból semmiben sem különbözik a többi szereptől, mégis kiemelkedik közülük. „Dramaturgiailag fontos szereplő, hiszen ő hozza a nagy, a „tuti tippet” a lóversenypályán. Ő az igazi szerencsemalac mások számára, a saját életében viszont ugyanaz a balek, mint a többiek” – magyarázta Debreczeny Csaba.

Az előadás során Oberfrank Pál kettős szerepben lép színpadra, ám számára nem ez jelenti a legnagyobb kihívást. „Nagyon izgalmas vállalkozásnak tartom, hogy az ország legnagyobb sportcsarnokaiban, egyszerre több ezer néző előtt játszhatunk. Főleg, hogy éppen egy ilyen ritka alkotást mutatunk be, amelyben hazánk szinte minden archetipikus figurája szerepet kapott.

A Sose halunk meg musical turnéállomásai:

2010. szeptember 3. – Budapest – Kincsem Park
2010. szeptember 4. – Budapest – Kincsem Park
2010. szeptember 5. – Budapest – Kincsem Park
2010. szeptember 10. – Szeged – Városi Sportcsarnok
2010. szeptember 11. – Pécs – Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
2010. szeptember 12. – Tatai Szabadtéri Színpad
2010. szeptember 17. – Sopron – MKB Musical Aréna
2010. szeptember 18. – Szombathely – Aréna Savaria
2010. szeptember 19. – Veszprém Aréna
2010. szeptember 24. – Győri Városi Egyetemi Csarnok
2010. szeptember 25. – Nyíregyháza – Bujtosi Szabadidő Csarnok
2010. szeptember 26. – Debrecen – Főnix Csarnok
2010. október 1. – Miskolc – Generali Aréna
2010. október 2. – Kaposvár – Városi Sportcsarnok
2010. október 9. – Dabas – Diego Sportcsarnok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top