Szabadidő

Isteni csobbanások: a világ legtutibb szabadtéri medencéi

Furcsa dolog, hogy a világ legpöpecebb nyitott medencéi egy-két kivételtől eltekintve mind tengerpart, folyó vagy tó környékére épültek, de a telhetetleneknek és a sznoboknak semmi nem elég.

Minden fenntartásunk ellenére azért ismerjük el, hogy ezek a luxusmedencék tényleg gyönyörűek, és az érdekesség kedvéért hozzácsaptuk a mi hazai (természetesen tengerpartot nélkülöző) kedvencünket.

Habita Monterrey, San Pedro Garza García, Mexikó

A Habita Monterrey-nél semmit nem bíztak a véletlenre. A két tetőtéri medencéjük különböző kilátást és vízhőmérsékletet biztosít a legkényesebb vendégek igényeinek kielégítésére. A meleg vizes medencében harminckét fokos vizet élvezhetünk, ami abszolút ideális a téli hónapokban, a hideg vizesnél pedig nem létezik jobb egy nyári hűsöléshez. A két medence (amelyet egy betonból készült divatos bár választ el egymástól) a nyolcadik emeleten háromszázhatvan fokban biztosít kilátást a sivatagi városra és a Sierra Madréra. A nyolcvan férőhelyes bár reggel tíztől éjjel kettőig mindenkit szívesen vár egy finom koktélra. A Sierra Madrén belül tökéletes kilátás nyílik a Cerro de la Sillára, más néven Szék-hegyre, míg a másik oldalon zöld hegységekben gyönyörködhetünk.

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

 

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

Bővebben: www.designhotels.com/hotel_habita_monterrey »

 The Standard, Downtown LA, USA

A Standard Hotel tetőtéri medencéje az elmúlt időszakban komoly szerepet vívott ki magának Los Angeles éjszakai életében. Mivel egy tizenkét emeletes épület tetején található, gyönyörű panoráma nyílik róla Los Angeles belvárosára. A tető másik felén egy elképesztő műkert található tele szobrokkal, és egy nyitott kandalló, valamint egy bár és a jókora tánctér teszi teljessé az összképet. A türkizkék színű medence élénk kontrasztot mutat a partján található tűzvörös vízkanapékkal, melyeken akár tíz ember is elücsöröghet. A bár és a tánctér esténként hatalmas partiknak ad otthont, ahol nemzetközileg ismert DJ-k pakolják a talpalávalót a divatos közönségnek. A hotel tetőtere természetesen teljes egészében kibérelhető céges vagy baráti rendezvényekhez, és a hely kétszáznegyven ember számára biztosít kellemes szórakozást.

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

Bővebben: www.standardhotels.com/los-angeles »

 Alila Ubud, Bali, Indonézia

Egy igazi mesterséges vízi paradicsom, amely egy magaslaton terpeszkedve emelkedik a csodálatos Ayung folyó völgyének tája fölé, elképesztő kilátást biztosítva ezzel az idelátogatóknak. Az elnyújtott téglalap formájú medence a végénél olyan, mintha vízesésként beleveszne a völgy mély szakadékába és az ott húzódó dzsungelbe. Kiváló délutáni teákat és helyi édességeket szolgálnak fel a medence partján található napozóágyakon lebzselőknek, melyeket napernyők árnyékolnak. A hotel ötvennyolc szobával és négy lakosztállyal (villával) rendelkezik, és a villákhoz saját medence is dukál…

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

Bővebben: www.alilahotels.com/ubud »
 

 The Library, Koh Samui, Thaiföld

Alig néhány lépésre a Chaweng partjaitól található a Könyvtár vöröslő medencéje, amelynek csodájára járnak nemcsak a hotel vendégei, de az arra utazók is. Vörös, sárga és narancssárga olasz mozaikdarabkákból állították össze, a partjain pedig fából készült napozóágyak találhatók vörös matracokkal és fekete babzsákokkal. A vendégek a medenceparti menüből választhatnak kedvükre, vagy akár egy könyvet is magukhoz vehetnek a hotel egészen impozáns könyvtárából (a név nem véletlen), amely csak egy köpésre található a víztől. Esténként a medence aljában elhelyezett fények egészen szemkápráztató látványt biztosítanak a vacsoránk elfogyasztása vagy a koktéljaink mellé. A Könyvtárat a TripAdvisor 2010-ben beválasztotta a világ tíz leggyönyörűbb szállodai medencéje közé.

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

Bővebben: www.thelibrary.co.th »
 

 Demjéni termálfürdő, Demjén, Magyarország

Ha éjszakai termálfürdőzésről van szó, legtöbbünknek rögtön Egerszalók ugrik be, pedig nemrégiben komolyan megingott a népszerű fürdő trónja. Közvetlenül a szomszédságában, a dombok másik felén épült meg a Demjéni termálfürdő, amely az ínyencek kedvéért még akvaparkként is funkcionál (ide természetesen külön belépővel). Az ország legújabban feltárt gyógyvize több mint hatvan méter mélyről tör fel, 68 °C hőmérsékletű, és négy, mozaikokkal kirakott, lépcsős medencében élvezhetjük az áldásait. A hely (persze az akvapark kivételével) leginkább a kivilágított téli estéken hangulatos, amikor hétvégeken sok környékbéli a medencében iszogatva kezdi meg az alapozást az éjszakai buliba indulás előtt. A hely a természet közelsége miatt látványnak sem utolsó, és nem mellékesen igazi wellnessparadicsom.

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

 

Isteni csobbanások: az 5 legjobb medence

 

Bővebben: www.demjengyogytermal.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top