Szabadidő

Üdítő édes hármas Spanyolországból és más finomságok

Brendan Fraser erdei vadakkal viaskodik, a spanyol Sofía egy étterem megnyitásán fáradozva édes hármasba keveredik, Belgrádban élni pedig továbbra sem jó. Hétvégi moziajánló az uborkaszezonban.
 Drágán add a rétedet


Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságokCsaba
Ha egy mozi csúcspontjának egy olyan jelenet számít, melyben egy seregnyi madár egy ünnepség fölé repülve leszarja az összes résztvevőt, akkor talán érdemes elgondolkodni a film létjogosultságán. Brendan Frasernek sosem okozott gondot az, hogy hülyét csináljon magából, és bár láttuk őt a Talpig majomban is, ilyen mélységekbe ez idáig még nem süllyedt.
A múmia sztárja ezúttal rózsaszín női melegítőbe öltözve villant sörhasat, fehér fecskealsóban bohóckodik, és a lehető leghülyébb grimaszokat ölti magára. Nem nagyon tehet mást, mivel a jelenetek többségében állatpartnerekkel kell együtt szerepelnie, így illik a hátán vinni a produkciót, melyben építésvezetőként épp egy erdőt készül lerombolni egy új lakópark létrehozása érdekében. A Túl a sövényen-ben, rajzolt szereplőkkel ez még működött.

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságok

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságokViki
Ha választhatnék a vonat elé ugrás és a Drágán add a rétedet között, gondolkodás nélkül az előbbire szavaznék. Az idióta szóvicc a címben csak a kezdet. Családi vígjátéknak titulálni egy olyan fércművet, melyben összesen annyi történik, hogy a főszereplő a legkülönbözőbb módokon esik-kel, csúnya megtévesztés. Brendan Fraser bármennyire is próbálja full energiával végigbohóckodni a filmet, sosem lesz egy Jim Carrey, és a néző az ügyetlenkedéseit nem viccesnek, csupáncsak szánalmasnak találja. Egykori kedvencemet, a számomra örökké Kék lagúná-s Brooke Shieldset egy böfögő kisállatokkal operáló műben látni igazi bálványrombolás, a film pedig sértő a jó ízlésre nézve.

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságok

Rendezte: Roger Kumble
Szereplők: Brendan Fraser, Brooke Shields, Ken Jeong
Eredeti cím: Furry Vengeance
A film honlapja: www.furryvengeance-movie.com »
Forgalmazza: Palace Pictures
Értékelés: 1/5 (Viki: 1, Csaba: 1)

 Mediterrán finomságok

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságokCsaba
Nyáron a moziban két dolog tud működni igazán: a látványos akcióparádé, valamint egy tüzes romantikus vígjáték, amely nemcsak a rekeszizmainkra hat, hanem a szívünkre is. Joaquín Oristrell mozija ez utóbbi kategória képviselője, és le sem tagadhatná spanyol gyökereit. Olyan tűz és életöröm sugárzik belőle, amit jólesik nézni, így a cím tökéletesen árulkodik arról, mit is várhatunk.
Sofía, a wannabe mesterszakács története részben a gourmet (ínyenc) életstílus dicsérete, másrészt pedig a lány nemcsak a konyhában, hanem az ágyban sem a megszokott dolgok rajongója. Férje mellett szeretőjével hármasban találja meg a boldogságot ebben a kicsit lassú, de mindvégig stílusos, pimasz és nagggyon szerethető filmben.

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságok

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságokViki
Ha némi erkölcsösséget szeretnénk magunkra erőltetni, a Mediterrán finomságok nem a mi filmünk, ám ha szimplán csak át akarjuk adni magunkat a szabadság érzésének, keresve sem találhatnánk kellemesebb kikapcsolódást. Ha egy nőnek két férfi között kell választania, az általában mindig komoly drámákhoz vezet mind az életben, mind pedig a filmekben, de Joaquín Oristrell rendező szerint akár egy édes hármas is tud jól működni kellően nyitott emberek között. A Mediterrán finomságok olyan, mintha Pedro Almodóvar készített volna megrendelésre egy romantikus vígjátékot. Eredeti, vicces és érzelemmel teli, de a két jóképű főszereplő ellenére én Olivia Molinának jósolnék nagy jövőt, aki olyan, mintha Rachel Weisz és Marion Cotillard közös gyermeke volna. Tudom, hogy ez lehetetlen, na de egy ilyen film után?

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságok

Rendezte: Joaquín Oristrell
Szereplők: Olivia Molina, Paco León, Alfonso Bassave
Eredeti cím: Dieta mediterránea
A film honlapja: www.dietamediterraneafilm.com »
Forgalmazza: Szuez Film
Értékelés: 4/5 (Viki: 4, Csaba: 3,5)

 Szerelem és egyéb bűnök

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságokCsaba
A panelrengetegben játszódó, elvágyódásra építő dráma igazi művészfilmes közhely, melynek alkalmazásáért a rendezőt be kellene zárni egy hétre egy szobába, hogy végig a Disney Channelt nézze. Ezúttal egy negyvenes egykori szépség (na jó, még mindig szép) akar lelépni a helyi kispályás maffiavezér spórolt pénzével, de – az eltávozást megnehezítendő – a főnök verőembere szerelmet vall neki. Stefan Arsenijević munkája Nyugatról nézve talán sugároz némi eredetiséget, de itt Magyarországon csupán egy elkoptatott közhelygyűjtemény, melyben a Besame mucho című dal bántóan sokszor hangzik el. Attól, hogy sikerült megvenni egy világsláger jogait, még nem kell rögtön agyonhasználni!

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságok

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságokViki
Anicát nőként egyáltalán nem nehéz megérteni. Évekig kiszolgáltatta magát egy férfinak a létbiztonság és egy jobb élet reményében, de egy idő után rájön, hogy szenvedély és érzelmek nélkül az élete sosem lesz az igazi. Kirabolva a férfit (más szemszögből: elvéve a jogos jussát a sokévnyi szenvedésért), el akar utazni, de váratlanul az utolsó pillanatban pont itthon találja meg őt a nagy szerelem, akit vakon eddig képtelen volt észrevenni. A cím ellenére a Szerelem és egyéb bűnök nem vígjáték, hanem egy szomorú dráma az elpuskázott lehetőségekről, és ha a végén nem lenne egy nagyon hamis és hatásvadász fordulat, még többre tudnám értékelni.

Üdítő édeshármas Spanyolországból és más finomságok

Rendezte: Stefan Arsenijević
Szereplők: Anica Dobra, Vuk Kostić, Milena Dravić
Eredeti cím: Love and Other Crimes
Forgalmazza: Mozinet
Értékelés: 3/5 (Csaba: 2, Viki: 4)

Mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top