Szabadidő

Adrenalinvadászoknak: az 5 legjobb kalandpark itthon

Ha az utóbbi időben csak a gázszámla nyomta fel a vérnyomásod, ideje más doppingszer után nézned. Már az országhatáron túlra sem kell utaznod, hogy egy kis extrém kalandban legyen részed, hiszen megannyi hazai kalandpark várja az adrenalinfüggőket.

A legtöbb park minden korosztályra gondol, így a gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálják maguknak a megfelelő szórakozást, játékot. Ha te is aktív kikapcsolódásra vágysz, de nem tudod, hol találod meg a legszuperebb kalandparkot a közeledben, akkor az alábbi összeállítás segít ebben.

 Sobri Jóska Kalandpark

Falmászás, csónakázás, ördögszekér, vízidodzsem, íjászat, vízigömböc – egyebek mellett ezek a kalandok várnak azokra, akik ellátogatnak a híres bakonyi betyárról, Sobri Jóskáról elnevezett kalandparkba.

Vízen járás - vagy inkább gurulás? Próbáld ki a vízipuffancsot!
Vízen járás – vagy inkább gurulás? Próbáld ki a vízipuffancsot!

Az adrenalinszint növelésére vágyóknak a fák lombjai között és tó fölött átívelő drótkötélpálya, valamint az extrém hinta ígér kihívásokkal teli élményeket. A gyerekeket fűzfalabirintus, ugróasztal, kalandvár, illetve egy rendkívül sok játékelemből álló, óriási fa játszótér várja, ám mégis a tó elkerített részén működő vízi dodzsempálya a legcsábítóbb móka.

Az elektromos jetsky a lurkók legnagyobb kedvence.
Az elektromos jet ski a lurkók legnagyobb kedvence

Persze nem csupán az aktív kikapcsolódás hívei tehetik itt próbára erejüket és bátorságukat – azoknak is érdemes felkeresni a Bakony eldugott kis szegletét, akik csupán festői környezetre, tiszta levegőre és egy könnyed kirándulásra vágynak. A passzívabb kikapcsolódást kedvelőkre is gondoltak, a horgászat szerelmesei például a kéthektáros, halban bővelkedő tónál hódolhatnak szenvedélyüknek. 
 

Miben más, mint egy vidámpark?

A kalandparkokban az aktív kikapcsolódás áll a középpontban. Rengeteg sportos játékot próbálhatsz itt ki egy helyen: mászófalakat, lesikló- és kötélpályákat, ugrálóvárakat, óriáscsúszdákat, de bobozhatsz, tekézhetsz is.

Hol találod? Kislőd, Vashámor (Veszprém mellett)
Megközelítés: a 8-as főútról Kislődön keresztül, a vasúti kereszteződésen és a kis patakon áthaladva érjük el.
Árak:
• felnőtt: 500 Ft  
• gyerek: 300 Ft  
• családi (2 felnőtt + 2 gyermek): 1400 Ft  
• Egyes játékelemek használata ún. „Sobri-bankókkal” lehetséges. Egy „Sobri-bankó” értéke: 500 Ft  
Nyitva tartás: hétköznap 10-től 18 óráig, hétvégén 10-től 19 óráig
Bővebb infó: www.bakonyikalandpark.hu »

 Mecsextrém Park

A Pécs határában található Mecsextrém Park az örökmozgók számára valóságos Kánaán: több mint húszféle játékelem közül válogathatunk itt korhatár nélkül. A legnépszerűbb az európai szinten is párját ritkító, közel egy kilométer hosszúságú erdei bobpálya, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy szakadékok és patak felett, erdőben, fák között suhannak a kocsik. Hajmeresztő száguldásra csábít a zorb, a tériszony leküzdésére pedig az alpesi és gyakorló kötélpályák biztonságos pályái kínálnak lehetőséget. A fiatalabb korosztályt odútanoda, kéttornyú kötélpiramis, 40 méter hosszú mászóvár, valamint lovaglási lehetőség várja.

Tiroli csúszópálya - suhanj a fák között!
Tiroli csúszópálya – suhanj a fák között!

További szolgáltatások: tiroli csúszda, gördeszka, görkorcsolya- és BMX-pálya, mászófal, toronycsúszda, gokart, kalandvár.

Adrenalinvadászok: a 6 legjobb kalandpark az országban

Hol találod? Pécs, Árpádtető 1.
Megközelítés: a park a 66-os számú főút mellett, Árpádtetőn található. A gépkocsival érkezőket őrzött parkoló várja. A park a helyi járatú 31-es autóbusszal is megközelíthető.
Árak: a választott játékoktól függ (pl. zorb: 800 Ft/gurulás; bob: 400 Ft/csúszás)
Nyitva tartás:
• május 1-jétől június 14-ig: mindennap 9.00–18.00
• június 14-től: mindennap 9.00–19.00
• szeptember 1-jétől: péntek, szombat, vasárnap 9.00–18.00
• október 1-jétől: 9.00–17.00
Bővebb infó: www.mecsextrem.hu »

 Serpa Kalandpark

Ha csúszni, mászni, netán lőni támadna kedvünk, akkor irány Balatonfűzfő, pontosabban a Serpa Kalandpark. A hegyoldalban kialakított, vadregényes élményparkban ugyanis mindezt megtehetjük a számos, ügyességet fejlesztő eszköz valamelyikén.

Bátorságpróba a fák fölött
Bátorságpróba a fák fölött

A családias hangulatú parkban egy 9 méter magas mászótorony, különböző nehézségű erdei kötélpályás kalandösvények (felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt), valamint íjászpálya várja az elszánt vállalkozókat. A drótkötél csúszda 80 méter hosszú acélsodronyán való lecsúszás a tériszony és a félelem leküzdésében kiváló segítségünkre lehet. És ha ezektől még nem dobog a torkunkban a szívünk, akkor ruccanjunk át a kalandpark mellett található bobpályára, mely szintén élménydús időtöltést ígér.

Éjszakai bobozás
Éjszakai bobozás

Hol találod? Balatonfűzfő, Uszoda u. 2. (A balatoni bob mellett, az uszodával szemben.)
Megközelítés: Budapest felől a 8-as főúton a Balatonfűzfői leágazónál (7 km-rel Veszprém előtt) balra lekanyarodunk a 72-es főútra.
Árak:
• mászótorony: 500 Ft
• drótkötél csúszda: 500 Ft
• Serpa-kalandösvény: 1000 Ft
• íjászat: 3 lövés 200 Ft, 10 lövés 500 Ft
Nyitva tartás:
• 2010. április 3-tól június 13-ig, csak szombat, vasár- és ünnepnap 10-től 18 óráig
• 2010. június 14-től augusztus 31-ig, mindennap 10-től 19 óráig
Bővebb infó: www.serpakalandpark.hu »
Balatoni bob: www.balatonibob.hu »

Zemplén Kalandpark

 

Ha nyuszi vagy a síeléshez, pattanj egy hófánkra!
Ha nyuszi vagy a síeléshez, pattanj egy hófánkra!

A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark csupán néhány hónapja fogad látogatókat, ám máris óriási népszerűségnek örvend. Itt található például hazánk leghosszabb libegője (menetideje oda-vissza 50 perc), amely egész évben szállítja a turistákat a Magas-hegy csúcsán épült kilátóig, ahonnan nagyszerű panoráma tárul elénk. Ugyancsak itt kanyarog – és igazi adrenalinbombának számít – Közép-Kelet-Európa leghosszabb bobpályája is, melynek teljes hossza 2275 méter. Ha kedvünk támad saját fizikai képességünk határait feszegetni, és kellő bátorságunk van próbára tenni magunkat, akkor teszteljük a több nehézségi fokozatú kötélpályás kalandtúrapark pályáit.

A park különlegességei közé tartozik a műanyag sípálya (melyen az év bármely szakában lecsúszhatunk a hegyoldalon), a hófánk, valamint a símúzeum. A bátorságpróbán átesett kalandvágyók a libegő induló- és középső állomásán működő büfénél kereshetnek egy kis felfrissülést.

Hol találod? Sátoraljaújhely, Magas-hegy  
Árak:
• kalandtúra: 400 Ft-tól 1200 Ft-ig
• a bobpályán a lecsúszások számától függ:
1 csúszás: felnőtt – 500 Ft, gyerek – 400 Ft
Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig
• április 1. – szeptember 30.: 10.00–19.00
• hétvégén és ünnepnapokon: 9.00–19.00
Bővebb infó: www.zemplenkalandpark.hu »

 Visegrádi canopy- és bobpálya

Az önfeledt szabadság élményével vár hazánk első drótkötélpályája, a visegrádi canopypálya. A Nagyvillám csárda mellől induló, lombos fák között átívelő drótkötélpályán való lecsúszás már önmagában is izgalmas élmény, ám mindehhez még pazar panoráma is társul. Jól láthatók például a fellegvár romjai, valamint a Dunakanyar csodálatos hegyei. A csaknem egyórás utat négy-tíz fős csoportokban, vezető irányításával teszik meg a vállalkozó szellemű kalandvágyók. Ha további izgalmakra vágysz, próbáld ki a közelben lévő bobpályát.

Adrenalinvadászok: a 6 legjobb kalandpark az országban

Hol találod? Visegrád, Fekete-hegy, Nagyvillám
Megközelítés: Budapestről és Esztergomból is a 11-es úton közelíthető meg Visegrád, majd a fellegvár irányában kell felfelé haladni a hegyen. Az autóval érkezők a bobpálya parkolójában tudnak parkolni. Az indítóállomás a Nagyvillám vadászcsárda melléképületében található.
Ár: 3900 Ft/fő (egy menet hossza: kb. 50 perc)
Nyitva tartás: márciustól novemberig, 10-től 18 óráig
Bővebb infó: www.canopy.hu »

Lenyűgöző panoráma - legalábbis annak, aki ki meri nyitni a szemét
Lenyűgöző panoráma – legalábbis annak, aki ki meri nyitni a szemét

Visegrádi bobpálya

Ha a sebesség megszállottjai vagyunk, a Nagyvillám-kilátó mellől induló bobpályán a helyünk, ahol két pályán is csúszhatunk. A bobpálya kiindulóállomása az erdei Panoráma út mentén található. A hegytetőn lévő kiindulópontig a 240 méter hosszú felvonóval juthatunk fel, ahol az oldalra kanyarodó pályában megkezdődik a lesiklás, melyet 11 szerpentinkanyar tesz hajmeresztővé. A két pálya egyike a hagyományos medres pályában a nyári bob, a másik pedig a minden időjárási körülmények közt használható alpesi bob. A hegytetőről 700 méter hosszan lesikló pálya középső kanyarjaiból kitűnő rálátás nyílik a közeli fellegvárra.

Adrenalinvadászok: a 6 legjobb kalandpark az országban

Hol találod? Visegrád, Nagyvillám 1.
Árak:
• felnőtt: 370 Ft/csúszás
• gyerek: 300 Ft/csúszás
Nyitva tartás:
• munkanapokon 9-től 18 óráig
• munkaszüneti és ünnepnapokon 9-től 19 óráig
Bővebb infó: www.bobozas.hu/visegrad » 

Még több tipp:

Adrenalinvadászok: az 5 legjobb kalandpark az országban

Az 5 legjobb vadaspark »

Adrenalinvadászok: az 5 legjobb kalandpark az országban

5+1 tematikus élménypark »

Adrenalinvadászok: az 5 legjobb kalandpark az országban

5 állati jó úti cél »

Még több kalandpark: www.kalandpark.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top