Szabadidő

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

Egy vámpírból lett James Dean, egy érfelvágós világvégemozi, valamint három Balatonon ringatózó nő adja a hétvégi friss mozipremierek gerincét. A heti kínálat elég fajsúlyosra sikeredett.

 A Nők Lapja Cafe tippje: Emlékezz rám


Viki: 

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánlóEgy bizonyos kor felett még a csajok körében is nehéz szégyenérzet nélkül felvállalni a Robert Pattinson-rajongást. Az Alkonyat szívtiprója szerencsére most tett egy lépést afelé, hogy ne kelljen mindig elpirulnom, ha róla beszélek. Ledobta magáról a titokzatos vámpírimázst, hogy egy zavarodott, fiatal, útkereső egyetemistáéra cserélje, és a nyilatkozatokban nem is titkolta a James Dean-párhuzamot. Az Emlékezz rám alaphelyzetét (jómódú, de inkább az anyagiaknak élő szülők ellen lázadó csemeték tiltott szerelme) százszor láttuk már, de ha ilyen szenvedélyes változatban kerül elénk, egyszerűen képtelenség megunni. Ha pedig valaki velem ellentétben az érettebb sármőröket részesíti előnyben, a zsarnok, de érző szívű apákat alakító Pierce Brosnan és Chris Cooper minden igényt kielégít. Robert: még egy-két ilyen vámpírmentes mozi, és az utcára is ki merek menni az arcképes pólódban!

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

Csaba:
Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánlóMi történt? A Hallmark tévécsatorna beszállt a mozifilmbizniszbe? Az Emlékezz rám erőltetetten melodramatikus pillanatai a rosszabb tévéfilmeket és szappanoperákat idézik, és a film minden egyes drámainak szánt pillanatáról csöpög az izzadság. Az Alkonyat-os Robert Pattinson nagyon szeretne James Dean lenni, de Deannek a kisujjába több tehetség szorult, mint amit Pattinson egyáltalán elképzelni tudna. Az állandó műbalhék (a tanács előtti apa-fia veszekedés nem is lehetne művibb) egy idő után megfekszik a néző gyomrát, és egyedül a mindig megbízható Pierce Brosnan/Chris Cooper/Lena Olin trió gondoskodik arról, hogy ez a romantikus melodráma nézhető maradjon. A sztori végét nem akarom lelőni, de annyit azért megjegyeznék, hogy ennél ízléstelenebb történetlezárást már évek óta nem láttam.

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló
Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

Rendezte: Allen Coulter
Szereplők: Robert Pattinson, Pierce Brosnan, Chris Cooper, Emilie de Ravin
Eredeti cím: Remember Me
A film honlapja: www.rememberme-movie.com »
Forgalmazza: Palace Pictures

Értékelés: 3/5

 Az út

Viki:

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánlóAkadnak filmek, amelyek nagyon megérintenek bennünket, de mégis minden porcikánk bánja, hogy jegyet váltottunk rájuk. Nem azért, mert rosszak lettek volna, hanem mert olyan dolgokat mutatnak/mondanak nekünk, amelyek létezését az emberek többsége szereti kizárni az életéből. Az út ilyen film. Már az első perctől kezdve a székünkhöz szegez, letaglóz, bedarál, és érzékenyebb lelkületűek számára a megtekintése után garantált egy pár órás minidepresszió. A Cormac McCarthy világhírű regényéből készült moziban egy apa a fiával vándorol az apokalipszis utáni elpusztult Amerikában. Fáznak, éheznek, útjuk látszólag értelmetlen, és senkiben sem bízhatnak, mivel étel híján a többség ráállt a kannibáléletmódra. Viggo Mortensen még sosem volt ilyen jó, és ugyan a film végén a nagy reménytelenségben csillan némi reménysugár, a nézők lelkének felvidításához ez már édeskevés.

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

 

Csaba:
Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánlóAz út talán minden idők legszürkébb filmje. Azt meséli el, hogy bár a világvége már közel tíz éve megtörtént, az igazi világvége csak akkor jön el, ha a kevés túlélő is feladja a reményt. Az ajánlat című atomcool ausztrál westernt jegyző John Hillcoat a kihalt ausztrál tájat amerikai roncstelepekre és elpusztult erdőségekre cserélte, és jobb kezekbe nem is kerülhetett volna Cormac McCarthy könyve. Hillcoatnál senki sem tudja jelenleg jobban ábrázolni a reménytelenséget és a sivárságot a mai filmrendezők közül. Csak azért kár, hogy a zseniális Viggo Mortensen mellé nem sikerült méltó gyerekszínészt találni. Az út letaglózó néznivaló, amely a kinti tavaszt gyorsan ősszé tudja változtatni.

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló
Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

Rendezte: John Hillcoat
Szereplők: Viggo Mortensen, Robert Duvall, Charlize Theron, Guy Pearce
Eredeti cím: The Road
A film honlapja: www.theroad-movie.com »
Forgalmazza: Budapest Film

Értékelés: 4/5

 Szélcsend

Viki:

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánlóAmikor először hallottam a Szélcsendről, az alaphelyzet meglehetősen sokat ígért. Három nő együtt egy balatoni vitorláson, a műfaj pedig thriller. Később a thriller helyett már drámát ígértek, pedig titkon reménykedtem, hogy valami Halálos nyugalom-szerű (gyerekkorom nagy kedvence a nagggyon ifjonc Nicole Kidmannel) ördögi háromszög keveredik ki belőle. Hát nem keveredik. Sajnos azonban más se nagyon sül ki a történetből, ahol egy lánytestvérpár a húg frissen megismert barátosnéjával hármasban mennek vitorlázni, és a beszélgetéseik közben fény derül a mocskos családi titkokra. Ennyire mesterkélt sztorit, ilyen kimondhatatlan párbeszédeket és ennyire unalmas filmet rég láttam utoljára. Sas Tamás rendező nagyon messze került a karrierjét elindító Presszótól és a Szerelemtől sújtvá-tól. Nem fejlődik, hanem visszafejlődik.

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

 

Csaba:
Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánlóHa össze kellene állítani minden idők legidegesítőbb filmjeinek listáját, Sas Tamás Szélcsendje biztosan valahol az élbolyban végezne. A karrierjét operatőrként kezdő Sas története bizonyára azért játszódik egy hajón, mert vizuálisan ez izgalmas megoldásnak tűnt, de a rendezőnk egyetlen eredeti beállításra sem képes, így maradnak az egy idő után igencsak unalmassá és színpadiassá váló közelik, ahol a szereplők mindig előadhatják a nagymonológjaikat. Nagyon sajnálom Pálmai Annát, Kovács Patríciát és Kováts Adélt. Mindannyian nagyszerű színészek, de ha valaki csak a Szélcsend alapján ítéli meg őket, mindhárman ripacsoknak fognak tűnni. Nem rajtuk múlott, ugyanis ezek a mondatok még Meryl Streep szájából is hiteltelenül hangzanának.

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló
Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

Rendezte: Sas Tamás
Szereplők: Kováts Adél, Kovács Patrícia, Pálmai Anna
Eredeti cím: Szélcsend
Forgalmazza: HungariCom

Értékelés: 1/5

 További premierek a héten:

A legboldogabb lány a világon (színes, feliratos, holland-román-francia-japán filmdráma)

Delia egy kis romániai faluban él családjával. Egy nap kiderül, hogy ő a győztese egy reklámcég nyereményjátékának: beküldött három címkét egy üdítőital palackjáról, és megnyerte a fődíjat, egy drága autót. Delia és szülei Bukarestbe mennek, hogy a lány egy videóban ország-világ előtt bizonyítsa: a cég betartja ígéreteit, és valóban átadja a nyereményt. A hosszú utazás után a család végre megérkezik a forgatás helyszínére, ám a korai öröm gyorsan bosszúságba csap át.

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

 

Rendező: Radu Jude
Eredeti cím: Cea mai fericita fata din lume/The Happiest Girl in the World
Forgalmazó: Cirko Film

 

A zenekar látogatása (színes, feliratos, izraeli-francia-amerikai film)

Egy egyiptomi fúvószenekar vendégségbe érkezik Izraelbe, ám amikor kiderül, hogy a reptéren senki nem várja őket, nekivágnak az ismeretlennek. Hamarosan totálisan el is tévednek, de mázlijuk van, mert egy fiatal zsidó vendéglősnő befogadja őket éjszakára. Az arab kultúrát terjeszteni érkezett zenészek mind saját vérmérsékletük szerint próbálják feldolgozni a történteket, ami persze rengeteg abszurd szitut szül.

Robert Pattinson és a világvége. Hétvégi moziajánló

 

Rendező: Eran Kolirin
Eredeti cím: Bikur Ha-Tizmoret
Forgalmazó: Filmklik Kft.

mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top