Szabadidő

A 9 legjobb európai folyami körutazás

Aki alternatívát keres az autós és vonatos körutazások vagy a kényelmetlen becsekkolásokkal járó repülés mellé, folyókon közlekedve is átszelheti Európát, ráadásul luxusszállóknak megfelelő hajókon utazva. A kilenc legjobb európai folyami hajóút.

Talán nincs is romantikusabb élmény, mint festői tájak mentén végighajókázni Európa vizeit. Ha szeretnéd kipróbálni a nyaralás e különleges formáját, ideje már most végigböngészni a kínálatot. Íme egy szubjektív lista Európa legszebb folyami hajóútjairól – kedvcsinálónak.

1. Elba folyó – hajókázás ez egykori Kelet-Németországban

Hajóüzemeltető: Viking River Cruises

A Schumann hajó egy alapos felújításon esett át 2009-ben, így most rendkívül elegáns formában várja, hogy végigvigye utasait Kelet-Németországon és Csehország egy részén. A tizenkét napos utazás során egy négycsillagos hotelnek megfelelő kényelmes, kellemes, de azért nem luxusutazásban lehet részünk. Minden szoba tökéletes kilátással rendelkezik, és saját fürdőszoba és vécé is tartozik hozzá. A hajó 124 utas számára nyújt teret, és elég kicsi, de legalább alkalmat nyújt az utazás során útitársaink megismerésére. Berlinből indul, keresztülhajózik Drezdán, és közben számos lenyűgöző barokk palotát és kertet érint.
Bővebb információ az útról: www.vikingrivers.com »

 

Az Elba Drezdánál
Az Elba Drezdánál

 

2. Göta-csatorna – zsilipezés Svédországban

Hajóüzemeltető: Euro River Cruises

Európa egyik elfeledett folyami útja hat nap alatt viszi át az utazót Svédország szívén, Göteborgtól egészen Stockholmig. Listánk többi szereplőjével ellentétben a hajó berendezése csak az alapokat nyújtja. Ugyan minden szobában akad mosdókagyló, a zuhanyt és a vécét meg kell osztanunk a hajó további hatvan utasával. Az étkezést természetesen biztosítják, és a hajóról történő kiruccanások (amelyekből meglehetősen sok van) is az ár részét képezik.
Bővebb információ az útról: www.eurorivercruises.com »

A tíz legjobb európai folyami körutazás

 

3. Volga – Oroszország vad vidékein

Hajóüzemeltető: Russian Royal Riverways

A hajózás Európa leghosszabb folyóján sajnos luxus szempontjából a közelébe sem ér a földrész nyugati részén tapasztaltaknak, de az egyedülálló látnivalók miatt mégis listánkon a helye. Az MS Litvinov az egyik legjobb hajó a régióban, 2002-ben újították fel, és azóta tágas, nagy ablakú kabinokkal várja utasait. Az étel az ár része, kiváló bárral rendelkeznek, és számos szórakozási lehetőség akad a hajó fedélzetén is. Tizenhárom napot tölthetünk el itt, meg-megállva Oroszország történelmének legfontosabb helyszínein – többek között Szentpéterváron és Moszkvában is.
Bővebb információ az útról »

Moszkva
Moszkva

4. Pó folyó és Velence, Olaszország

Hajóüzemeltető: Blue Water Holidays

Bár öt napjával ez az egyik legrövidebb hajóút a listánkon, Velence városának misztikuma és Észak-Olaszország festői tájai kárpótolnak az idő rövidségéért. A Pó-völgyben a reneszánsz építészet legszebb kincseit láthatjuk. Az MS Michelangelo fedélzetén fantasztikus kulináris élvezetekben lehet részünk. A hajó kényelmes, minden kabinhoz saját vécé és zuhanyzó tartozik, sőt kábeltévé is van az esős napokra, vagy arra az esetre, ha valaki itt sem tudná nélkülözni a kedvenc sorozatát.
Bővebb információ az útról: www.bluewaterholidays.com »

Velence
Velence

5. Douro – Spanyolország és Portugália borvidékein

Hajóüzemeltető: Blue Water Holidays

A Douro egyike Európa kevésbé ismert folyóinak, pedig Észak-Spanyolország és Portugália festői borvidékein folyik keresztül. A Porto történelmi városában kezdődő körutazás nyolc napig tart, majd az utasok egy spanyolországi kitérő után ide is térnek vissza. Két hajó, a Fernao de Magalhaes és a Don Henrique közül választhatunk. Mindkettőt 2003-ban építették, jól felszereltek, és egyenként 142 utas fér el bennük kényelmesen. A borkóstolást is magában foglaló körutazást finom ételek és egy fedélzeten található medence teszi még emlékezetesebbé.
Bővebb információ az útról »

Porto
Porto

6. Guadalquivir – Andalúzia tájain

Hajóüzemeltető: Euro River Cruises

Az Andalúzia varázslatos tájait átszelő körutazás világraszóló élmény. A Belle de Cadix hajó minden kényelmet megad a kabinokhoz tartozó saját vécével és fürdőszobával, valamint a jól felszerelt bárral. A lenyűgöző utazás elvisz minket Sevillába és Jerezbe (ez utóbbi számít Spanyolország bor- és lófővárosának). Nagyszerű lehetőség, hogy megismerjük egy páratlan ország kultúráját és borait a szárazföldi utazás kényelmetlenségei nélkül.
Bővebb információ az útról: www.eurorivercruises.com »

Sevilla
Sevilla


7. Rhône, Franciaország

Hajóüzemeltető: Euro River Cruises

Ez a kilencnapos körutazás a Rivel Royale fedélzetén tökéletes alkalmat nyújt a Rhône-völgy esszenciájának magunkba szívásához. A 2006-ban épült hajó számos olyan szolgáltatást nyújt, amely egy ötcsillagos hotelének felel meg. Minden szobából kiváló a kilátás, és a kényelemre sem lehet panasz. A hajón található szauna, konditerem, forró vizes kád, étterem, bár, sőt még egy könyvtár is azok számára, akik nyugalomra és egy jó könyvben való elmélyülésre vágynak. A kalandok sem elhanyagolhatóak: bolyongás az egykori pápai székhelyen, Avignonban, borkóstolás, valamint mulatás Lyon híres éjszakai szórakozóhelyein.
Bővebb információ az útról »

Avignon
Avignon

8. Duna – hat országon át

Hajóüzemeltető: Blue Water Holidays

Ha folyamunkat nemcsak a hazai szakaszon szeretnénk ismerni, akkor tökéletes lehet számunkra ez a Passauból Budapestre tartó, tizenkét napos utazás, amely hat országot érintve mutat számos lenyűgöző tájat, építményt, de jó néhány izgalmas múzeum is a körutazás programjához tartozik. Maga a hajó is fenséges: az MS Primadonna 1998-ban épült, és 148 utasnak biztosít helyet tágas és kényelmes szobákban, de a két bár, az étterem, a szauna és a napozóágyak is az utas kényelmét szolgálják.
Bővebb információ az útról »

Passau
Passau

 

9. Rajna – öt országon át

Hajóüzemeltető: Viking River Cruises

Az egyik legillusztrisabb folyami körutazáshoz az üzemeltető cég flottája legújabb hajóját biztosítja, amelynek felszereltsége egy ötcsillagos hotelével egyenértékű, és a kabinokból is tökéletes kilátás nyílik a tájra, tehát romantikus lelkűek előnyben. Az ételeket a hajón készíti el egy profi séfekből álló csapat, akik munkáját a svájci ügyvezetők felügyelik. Maga a lenyűgöző utazás öt országot átszelve zajlik. Az utazók láthatják a lenyűgöző Fekete-erdőt Németországban, a mesébe illő kastélyokkal egyetemben, de a körút magában foglal egy bűnös partizást is Amszterdamban. Egy tökéletes alkalom arra, hogy Európa szívét a forgalmas vasút- és taxiállomások érintése nélkül láthassuk.
Bővebb információ az útról: www.vikingrivers.com »

Köln
Köln

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top