Szabadidő

A nagyvászon örök szerelmei

Ezt egy életen át kell játszani. A gimitől a sírig tartó szerelem ma már unikumszámba megy, moziba azonban pont az illúziókért járunk. Számba vettük a legemlékezetesebb örök szerelmeket.

Az időutazó felesége

Audrey Niffenegger bestsellerében az időutazást elintézik annyival, hogy ez csupán a főhős genetikai betegsége, de ha túl tudunk lépni egy ekkora bődületes marhaságon (nem könnyű), akkor tűrhetően elmesélt, bár a regény kettős nézőpontját mellőző és a férfi szemszögét dominánssá tévő, jócskán leegyszerűsített szerelmes mesét kapunk.

A nagy vászon örök szerelmei

Hollywoodban valahogy senkinek nem tűnik fel, hogy Eric Bana az egyik legviccesebb fickó arrafelé, így évek óta csupa szomorú szemű akcióhőst és amorózót kell alakítania, és ezúttal már nagyon látszik rajta, mennyire unja ezt az egészet. A partnerét alakító Rachel McAdams játéka már jóval élettelibb és drámaibb, és a szeméből még az is kiolvasható, hogy tényleg szereti ezt az unalmas alakot, aki a számtalan időutazásból mindössze annyit tanult, hogy hogyan tudjon minél előbb ruhákhoz jutni (mindig meztelenül érkezik).

A nagy vászon örök szerelmei

A nagy vászon örök szerelmeiUgyan a nő már bőven a húszas éveiben jár, amikor megismerkednek egy könyvtárban, de az időutazásoknak köszönhetően a férfi már gyerekkorában is állandó látogatója lesz/volt, így kapcsolatuk átível az egész életükön.

Akit érdekel, hogy milyen párkapcsolati viszontagságokkal járhat, ha a partnere időutazó, érdemes tennie egy próbát a filmmel. Sztárjaink könnyzacskók elleni támadása ezúttal valószínűleg sikertelen marad, de ha valaki a Barátok közt drámáin is itatja az egereket, azért vigyen magával egy kisebb zsepiadagot a biztonság kedvéért.

Főszereplők: Eric Bana, Rachel McAdams, Ron Livingston

Rendezte: Robert Schwentke

Eredeti cím:
The Time Traveler’s Wife

Hivatalos honlap: www.thetimetravelerswifemovie.com »

Forgalmazza:
InterCom

Mozibemutató: 2009. október 29.

Bővebben a könyvről »

A legemlékezetesebb örök szerelmek


Forrest Gump

Amikor Robert Zemeckis rendező még nem az animációs filmek megújítójának képzelte magát, nagyon kellemes és emlékezetes mozikkal szórakoztatta a nagyérdeműt. Amerika újkori történelmét például egy félkegyelmű szemszögéből mesélte el nekünk, ennél szórakoztatóbb nézőpontot pedig aligha lehet elképzelni. Forrest (Tom Hanks) már kislány korától ismerte a csodaszép Jennyt (Robin Wright Penn), aki szintén gyengéd érzéseket táplált a fiú iránt, de mielőtt igazán neki tudta volna adni magát, még ki kellett tombolnia magát a hippikultúra virágkorában. Minden külön töltött év ellenére Jenny megígéri Forrestnek, hogy örökké a barátnője lesz, és be is tartja. Szerelmük gyümölcse egy közös gyerek képében él tovább a lány korai halála miatt.

Drakula

Miután Drakula gróf győztesen tér vissza a törökök elleni csatából, feleségét és örök szerelmét holtan találja otthon, mivel a török elhitette vele, hogy férje elhullott a harcokban, ő pedig saját maga vetett véget életének. Dühében elátkozza az Istent, aki ezért a halhatatlanság és a vérszívás átkával sújtja őt. Több száz év alatt sem képes elfeledni szerelmét, és amikor egy fényképen megpillant egy rá kísértetiesen hasonlító angol lányt, mindent feladva áthajózik a szigetországba, hogy ismét együtt lehessen a szerelmével. A sötét romantikát kedvelők számára alapmű Francis Ford Coppola 1992-es mozija, Gary Oldman hátborzongató alakításával.

Jack és Rose balladája

Jack (Daniel Day-Lewis) egy volt hippikommuna területén él, kettesben tinédzser lányával (Camilla Belle), aki már-már egészségtelenül rajong édesapjáért, szeretete pedig annyira önző, hogy mindenki mást el akar marni mellőle. Szerencsére ez a fajta „szerelem” azért nem csap át testiségbe, de amikor megtudja, hogy Jack halálos betegségben szenved, nem engedi, hogy a férfi odahozza új barátnőjét és annak fiaiat, pedig apja csak új családot akar biztosítani számára, hogy lánya ne maradjon egyedül, miután ő elment. Gyönyörű és elgondolkodtató film az elmúlásról és a szerelem/szeretet önző természetéről.

Larry Flynt, a provokátor

Bár valószínűleg furcsán hathat a legnagyobb pornócézár élettörténetét elmesélő film egy efféle listán, de Miloš Forman alkotása is pont azért volt különleges, mert meg tudta találni az igaz és örök szerelmet még egy Flynthez (Woody Harrelson) hasonló férfi életében is. A számtalan rövid numera ellenére Flynt mindig csak egyetlen nőbe, a feleségébe (Courtney Love) volt szerelmes, és kalandjait is az ő beleegyezésével ejtette meg. Amikor a férfi egy merénylet miatt tolószékbe kényszerült, Althea végig kitartott mellette, de sajnos a drogmámorról már nem sikerült leszoktatnia őt a férjének, és végül ebbe pusztult bele.

Benjamin Button különös élete

Brad Pitt olyan férfit alakít, aki egy aggastyán testével születik meg, majd az évek alatt folyamatosan fiatalodik, hogy végül csecsemőként kerüljön át a túlvilágra. Egy ilyen pasasnak a szerelmi élete sem lehet mindennapi, hiszen még öreg testtel szeret bele az akkor még gyermek Daisybe (Cate Blanchett), és sokáig testileg erősen túlkoros hozzá, még ha szellemileg hasonló korúak is. Aztán az öregedés és a fiatalodás félúton valahol találkozik, és az életükben akad pár év, amikor boldogan lehetnek egymáséi, még ha lélekben mindig együtt voltak korábban is. A legmeghatóbb pillanat mégis az, amikor a már idős Daisy a karjaiban tartja a kisgyermekként haldokló Benjamint.

Kapcsolódó hallgatnivaló: Jamie Cullum: Everlasting Love

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top