Szabadidő

A tánc életre kelt – tánc, festészet, árverés, zene!

Az óriási érdeklődésre, a rengeteg meghívásra, a nagy sikerű, teltházas országos turnéra való tekintettel, a Presidance a Hungarythm "A tánc életre kelt" előadás felújított változatával mutatkozik be a Millenáris Teátrumban.

Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév. Ezt a három célt tűzte ki maga elé a 2008. nyarán alakult Presidance.

A Presidance kreatív „agya” és művészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze az előadásban, hanem egy Magyarországon eddig ismeretlen – még a külföldi sztárfellépők: Cirque du Soleil, Michael Flatley viszonylatában is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre, amely interaktivitásában is felejthetetlen: a nézők az előadás résztvevőinek, az élmény egyenrangú részeseinek érezhetik magukat. A társulat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy – többek között – meghívást kaptak a New York-i Broadwayre is.

A tánc életre kelt

A táncosokat a Kerekes Band és a Csík Zenekar zenéjét élőben játszó Anselmo Crew formáció kíséri. A Presidance csapatát az együtteshez a Cirque du Soleil társulatból érkezett artista egészíti ki. Az előadás díszleteit – a Steven Spielberggel is együtt dolgozó – Szabolcsi János és csapata álmodta színpadra.

A Hungarythm a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.

A tánc életre kelt

 

Az előadás ideje alatt Nagy Árpád Pika – Munkácsy Mihály-díjas festőművész -„élőben” készít egy tánc ihlette alkotást, amelyet az előadás végén a Tiszadobi Gyermekotthon javára árvereznek el.

Az est műsorvezetője Nagy Tamás, a Nox volt frontembere, a Presidance Company társ-producere lesz.

Az előadáson és az árverésen részt vesz „Anyácska”, a Tiszadobi Gyermekotthon vezetője és 30 árva gyermek.

Presidance: HUNGARYTHM avagy a „Tánc életre kelt”

Időpont: 2009. október 25. vasárnap, 15 és 20 óra
Helyszín: Millenáris Teátrum
Legközelebbi előadások: november 15. és 27., 20 óra Budapest, Millenáris Teátrum
Bővebben: www.presidance.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top