Szabadidő

Shrek 4. és társai – 8 kihagyhatatlan rajzfilm a következő egy évben

A héten a hazai vásznakra került a Disney–Pixar- (L'ecsó, Wall-E) szövetség tizedik közös együttműködéseként számon tartott, Fel! című animációs csoda, ami jó alkalmat szolgáltatott, hogy előretekintsünk az elkövetkező egy évre, és bemutassuk, hogy mikre lesz érdemes elvinni a kölyköket moziba. Persze ezek a rajzfilmek nem csak számukra lesznek szórakoztatóak.
Fel!

A Pixar stúdiónál mostanság abban találnak kihívást, hogy minél merészebb szereplőválasztással próbálják a nézőket a mozikba csalogatni. Cuki állatkák helyett inkább néma szemétszedő robotokkal és sokat által gyűlölt csatornapatkányokkal próbálkoznak, legújabb mozijuk főszereplőjévé pedig egy nyugdíjas bácsit tettek meg. Mint tudjuk, az öregedésről szóló sztorik nem feltétlenül a nagyközönség kedvencei, pláne nem a gyerekközönségé, de ők még ezt is olyan szívhez szóló formában mutatják be, hogy a legkőszívűbb nézőt is leveszik a lábáról.

Shrek 4 és társai - 8 kihagyhatatlan rajzfilm a következő egy évben

A Mr. Fredrickson és felesége életét bemutató film eleji ötperces zenés montázs önálló kisfilmként is megállja a helyét, igazi mestermű a filmen belül. Mivel a legtöbb könnycseppünket már itt elhullatjuk, későbbre inkább a vidámság és a kaland marad, mert az öreg egy véletlenül mellészegődő kövér kiscserkész segítségével egy lufikra kötött házon „léghajózik” el Dél-Amerika egy rejtett zugába. A látványvilág mesés, a gép által beszélő kutyák ötlete pedig számtalan briliáns poén forrása. Walt Disney szellemisége valahogy eltévedt, és a pixaros srácokban élt tovább, de legalább a cég gazdasági vezetőinek volt annyi eszük, hogy felvásárolják őket. Igazi mozivarázslat.
A film hivatalos honlapja »

Néznivaló:

 

 

Karácsonyi ének

Robert Zemeckis a Polar Expresszben és a Beowulfban megismert animációs technikát (vagyis a színészek előjátsszák a filmet, majd átrajzolják őket) használta fel, hogy létrehozza Charles Dickens világhírű meséjének eddigi legtökéletesebb és leglátványosabb adaptációját, melyben a kapzsi Scrooge-ot meglátogatják a karácsony szellemei. A kísérteties és vicces sztoriban olyan sztárok animált változatával találkozhatunk, mint Jim Carrey, Colin Firth vagy Gary Oldman.

Bemutató: november 5.

Néznivaló:

 

 

Astro Boy

Astro Boy első ránézésre egy átlagos kisfiúnak tűnik, ám a megtévesztő külső egy szuperképességekkel bíró androidot rejt. Felfedezőútra indul, hogy megtalálja a helyét az emberek közt, és megismerje az érzelmeiket, de egy titokzatos robothadsereg miatt veszélybe kerülnek szerettei. Az eredetiben a figurák hangjait olyan sztárok kölcsönzik, mint Nicolas Cage, Charlize Theron vagy Samuel L. Jackson.

Bemutató: november 26.

Néznivaló:

 

A hercegnő és a béka

A Disney-stúdió pár éve A legelő hősei után bezárta hagyományos 2D-s animációs részlegét, de most a klasszikus hercegnős/békás mese elmesélése kedvéért újra összehozta A kis hableány, az Aladdin és számos klasszikus nyerő csapatát. A hercegnő ezúttal New Orleansban él a dzsesszkorszak legszebb napjaiban, tehát az animált musicalek szerelmesei sem maradnak szívhez szóló dalok nélkül.

Bemutató: december 24.

Néznivaló:

 

Így neveld a sárkányodat

A Shrek és a Madagaszkár sikereivel fémjelzett DreamWorks stúdió legújabb animációs kalandja a távoli múltba visz el bennünket a vikingek földjére, ahol egy kamasz viking fiú a szokásokkal és édesapja parancsával ellentétben nem megküzd, hanem összebarátkozik egy óriási sárkánnyal. A Lilo & Stitch rendezői a főhősök hangjaira olyan sztárokat szereztek meg, mint Gerard Butler és Jonah Hill.

Bemutató: 2010. március

Néznivaló:

 

The Legend of Spyro

A Universal stúdió a Cincin lovag nem túl fényes szereplése után a következő animációs filmjét egy Playstation játék sikerére próbálja alapozni. A The Legend of Spyro egy kölyöksárkány kalandjait meséli el, akinek a családja és a barátai segítségével kell megtanulnia repülni, tüzet okádni, és felvennie a harcot a világ gonosz erőivel. A filmben is a játék szinkronhangjait, vagyis Elijah Woodot és Gary Oldmant köszönthetjük.

Shrek 4 és társai - 8 kihagyhatatlan rajzfilm a következő egy évben

 

Bemutató: 2010. április

Shrek a vége, fuss el véle

Kedvenc zöld mocsárlakónk negyedik kalandjára úgy tűnik, kifogyott a szusz az első epizódok alkotógárdájából, mivel mindenkit lecserélve új arcokkal próbálják felülmúlni a gyengusabb harmadik epizódot. A Tök alsó rendezője a történetet teljes titokban tartja, de azt suttogják, hogy a szokásos szinkrongárda mellett szerepet kapott Sir Paul McCartney is a filmben, tehát ne lepődjünk meg valamelyik Beatles-klasszikus elshrekesített változatának hallatán.

Shrek 4 és társai - 8 kihagyhatatlan rajzfilm a következő egy évben

 

Bemutató: 2010. május

Toy Story 3.

Mivel a Disney–Pixar-szerződés egyik fontos feltétele volt a Toy Story harmadik részének elkészülte, így a premier nem maradhatott el. Miután gazdájuk felnőtt, és egyetemre ment, a játékokat kilomtalanítják a lakásból, és új otthonra kell szert tenniük. Erős reklámkampányként előtte mozikba küldték az első két epizód 3D-s változatát, sőt egy Buzz Lightyear játék figurát is kilőttek az űrbe a NASA-val.

Bemutató: 2010. június

Néznivaló:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top