Szabadidő

5+1 szuper üdülőhely az olasz Adrián

Tengerparti nyaralásra vágysz, de szeretnéd olcsón megúszni? Akkor irány az olasz tengerpart! Az Észak-Adria gyöngyszemei könnyen elérhető úti célok egy kellemes kikapcsolódáshoz. Íme a legkedveltebb nyaralóhelyei!

Az Észak-Adria (Veneto és Friuli tartományok) a végtelen ellentétek régiója. Itt található többek között a páratlan és semmihez sem fogható Velence, és számos, hosszú évek óta kedvelt üdülőfalu, mint Lignano, Bibione, Caorle, Porto Santa Margherita, Lido di Jesolo, valamint Cavallino. Az Adria északi része – viszonylagos közelsége miatt – évek óta kedvelt úti cél a magyar utazók körében. Több kilométer hosszan elnyúló, finom homokos tengerpartja és lassan mélyülő vize pedig vonzóvá teszi a kisgyermekes családok számára.

Az egymás után sorakozó kedves kis üdülővároskák számtalan kikapcsolódási, sportolási, szórakozási és kirándulási lehetőséget kínálnak. Ráadásul nem kell csupán a tengerpartra korlátozni a nyaralást, hiszen bármelyik üdülőhelyről könnyen megközelíthetők a műemlékekben gazdag középkori városok: Padova, Rimini vagy éppenséggel a kihagyhatatlan Velence. Mindez már önmagában is elég csábító egy felejthetetlen kikapcsolódáshoz, az olaszok vendégszeretete és az elsőrangú olasz konyha már csak hab a tortán.

 Lignano

A Tagliamento folyó torkolatvidéke és az Adria által határolt területen fekvő Lignano – mely három részből áll (Riviera, Sabbiadoro, Pineta) – az egyik legfelkapottabb északolasz nyaralóhely a homokos partszakaszokat előnyben részesítők körében. A hely legnagyobb vonzereje a nyolc kilométer hosszan elnyúló homokos strand, valamint a lassan mélyülő tenger, ahol szinte minden elképzelhető vízi sportban próbára tehetjük magunkat. Lignano mégis a kisgyermekes családok körében népszerű igazán, mely a környéken található vízi csúszdaparknak, vidámparknak és állatkertnek köszönhető. A part közelében szállodák, apartmanok váltogatják egymást, a kevésbé komfortos szálláshellyel is beérők pedig válogathatnak az itt sorakozó kempingek között, melyek hatalmas píneafenyők között bújnak meg.

5+1 szuper üdülőhely az olasz Adrián

Bővebben a csúszdaparkról: www.aquasplash.it »
Gulliverlandia: www.gulliverlandia.it »

 Bibione

Bibione is egyike a legkeresettebb északolasz nyaralóhelyeknek, mely címet hangulatos, nyüzsgő belvárosával, színvonalas szállásaival és temérdek szórakozási lehetőségével vívta ki magának. Hosszan elterülő homokos partja rendkívül divatos a turisták körében, sőt itt található Olaszország leghosszabb – nyugágyakkal és napernyőkkel zsúfolt – strandja is. A számtalan vízisport-lehetőségnek köszönhetően akkor is megtalálod itt számításodat, ha nem csupán heverészni szeretnél a homokos fövenyen. A lassan mélyülő tenger ideális gyermekes családok számára, az enyhe hőmérsékletű víz pedig hosszú és kellemes fürdőzésekre csábít. Pezsgő életű belvárosát főszezonban állandó nyüzsgés jellemzi, ahol egy kellemesen eltöltött nap után kedvedre szemezgethetsz a számos kis trattoria, pizzéria, cukrászda és éjszakai szórakozóhely bőséges választékából.

5+1 szuper üdülőhely az olasz Adrián
Caorle

A romantikus hangulatú városka nem csupán népszerű fürdőhely, de ősi eredetére is méltán büszke lehet: Caorlénak ugyanis több mint kétezer éves történelmi, kulturális és tradicionális múltja van. A városban – melynek szűk sikátorokkal tarkított óvárosában járva Velence elevenedik meg a látogató előtt – találta meg Ernest Hemingway is a nyugalmat, itt sikerült románcai legszebb oldalait megírnia. A turizmus nem változtatott ugyan sokat eredeti arculatán, azért a modern szórakoztatólétesítmények sem hiányoznak az üdülőhelyről: találsz itt Luna és Acqua Parkot, bevásárlóközpontot, valamint természetesen számos üzletet, éttermet és kávézót. Velencétől való távolsága is vonzóvá teszi, hiszen elég közel van ahhoz, hogy átugorj egy rövidke városnézésre.

5+1 szuper üdülőhely az olasz Adrián

 

Lido di Jesolo

Az Adria északi részén fekvő üdülőhelyek közül a legfelkapottabb és leghíresebb városka. Több kilométer hosszú (az adriai tengerparton ez az egyik leghosszabb egybefüggő homokos partszakasz) homokos tengerpartjával, számos szórakozóhelyével, üzleteivel, sportpályáival és három vidámparkjával méltán kedvelt mind a családok, mind a pezsgő éjszakai életet előnyben részesítő fiatalok körében. A város fő bevásárlóutcája este nyolc után sétálóutcává alakul át, ahol elegáns üzletek, ajándékboltok, sörözők, pizzériák, trattoriák várják a turistákat. A parton szinte kivétel nélkül mindent megtalálsz, amire egy tengerparton szükség lehet: napernyőket és nyugágyakat, strandröplabdapályát, vízibicikli- és csónakkölcsönzőt, és persze a fagyizók és a büfék sem hiányoznak.

Ne hagyd ki: itt található Aqualandia, mely Olaszország legnagyobb vízi- és tematikus parkja, amelyet a közelmúltban a legjobb európai víziparknak is megválasztottak.
Bővebben: www.aqualandia.it »

5+1 szuper üdülőhely az olasz Adrián

 

Porto Santa Margherita

A kicsinyke, hangulatos üdülőhely Caorle közelében található, és főként gyermekes családok számára jelent tökéletes úti célt. Az aprócska, csendes halászfalu minimális szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget rejteget, így azok számára is ideális, akik nyugodt, zöld környezetben, mégis tengerpart közelében szeretnének kizökkenni a szürke hétköznapokból.

5+1 szuper üdülőhely az olasz Adrián

 

 Cavallino

A városka az Észak-Adria utolsó állomása. Szerencsés fekvésének köszönhetően – Jesolo és Velence között – egyre ismertebb és kedveltebb a turisták körében, hiszen a tengerparti nyaralás kiválóan ötvözhető Velence és környéke (pl. Murano, Burano, Torcello) felfedezésével. Cavallinóból kompjárattal a legfontosabb lagúnaszigetektől egészen Velencéig el lehet jutni.

5+1 szuper üdülőhely az olasz Adrián

 

Hogy juthatsz le az olasz tengerpartra?

• Autóval:
– a Budapest–Győr–Hegyeshalom–Bécs–Graz–Udine–Trieszt–Velence útvonalon (nem minden esetben szükséges Velencéig elmenned),
– a Budapest–Keszthely–Graz–Villach–Udine útvonalon.
Ne feledkezz meg az autópályadíjakról sem! (Olaszországban kapuknál kell fizetned, Ausztriában matricát kell venned.)

• Repülővel: Velencébe repülővel, onnan bérelt autóval vagy akár hajóval is eljuthatsz a kiszemelt célpontba.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top