Szabadidő

5 letehetetlen krimi csajoknak

Gyilkosság, összeesküvés, ármánykodás... Egy kis izgalomra vágysz? Öt lebilincselő könyvet ajánlunk nektek, amelyek mellett garantáltan nem fogtok unatkozni.

Elizabeth Adler: A Villa Mimosa titka

5 letehetetlen krimiA romantikus krimik nagyasszonyától, Elizabeth Adlertől már megszokhattuk, hogy nemcsak izgalmakban bővelkednek a regényei, de egzotikus, meseszép tájakra kalauzol el bennünket – szerencsére ezúttal sem kell csalódnunk.
Egy érzéki szemtanú, egy megszállott gyilkos és egy kegyetlen nyomozó lélegzetelállító hajszáját követhetjük nyomon Párizs utcáin, San Francisco sikátorain és Hawaii eldugott szigetein át.

 

Vajon baleset volt vagy gyilkossági kísérlet? A fiatal lányra egy szakadékban találtak rá. Kómában volt: elvesztette az emlékezetét, és vele a személyiségét is. Egy jó nevű pszichiáter veszi kezelésbe, aki maga is titkokkal teli életet él. A nyomozó egy hidegvérű gyilkost keres, de az egyetlen szemtanú hallgat, mert nem emlékezik. Talán a Villa Mimosa, ez a titokzatos ház felfedi a rejtélyt, amely sorsukat összeköti. Vagy ez lesz a végzetük…

Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Ár: 3499 Ft
Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Donna Leon: Felsőbb körök

5 letehetetlen krimiDonna Leon, a Velencében élő amerikai írónő új történetének hősei ismét a vonzó Brunetti felügyelő és társai. Nemcsak egy izgalmas nyomozásba csöppenünk bele, de megcsodálhatjuk a lagúnák mesés világát, képzeletben együtt hajózhatunk Brunettivel a Canale Grandén, kávézhatunk a kis velencei bárokban, megízlelhetjük a sült halat polentával Nanni trattoriájában – egyszóval egy kicsit mi is velenceivé válhatunk.

Commissario Guido Brunettinek ezúttal a saját háza táján akadnak gondjai, pontosabban emeleti lakásukkal, amelyről kiderül, hogy nincs nyilvántartásba véve a földhivatalnál. A bürokrácia arctalan gépezete akár el is bontathatja a fejük fölül a családi hajlékot. Ráadásul a hírt hozó fiatal hivatalnokot nemsokára holtan találják, s ha mindez nem lenne elég, a felügyelő főnökének fiát tetten érik, amint kábítószert árul. Brunettinek ismét alá kell merülnie Velence „szennycsatornáiba”, hogy annak félig rejtett, uzsorásoktól, gyilkosoktól, kábítószeresektől hemzsegő, valamint emberi rosszindulatból és félelmekből táplálkozó világából felszínre hozza az igazságot, s a körülményekhez képest megfelelő döntéseket foganatosítson. Közben kiderül, hogy mindenhol akadnak barátok, s a felsőbb körök sincsenek közelebb az éghez.

Kiadó: Geopen Kiadó
Ár: 2490 Ft
Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Laura Joh Rowland: Hócsászárnő

5 letehetetlen krimiA történelmi krimisorozat legújabb darabjában a nyomozó revolver helyett két karddal az oldalán üldözi a bűnözőket – sajátos módon emléket állítva a szamurájok becsületkódexének. A könyv lapjain az 1700-as évek Japánjának színes világa elevenedik meg, a távoli észak, Ezogashima végtelen hómezői, jeges csúcsai, ahol Szano Icsiro legújabb nyomozása zajlik.

Szano szegény roninból lett előbb rendőr, majd szószakan-szama, a sógun főnyomozója. Aztán a sors és a sógun kegyéből kancellár, az ország második embere, élet és halál ura. Ám ő is tehetetlen, amikor politikai ellenfelei elrabolják a fiát. Amikor a sógun a messzi északra küldi, egy őrült nagyúr fogságába kerül, akit megölt szeretőjének szelleme üldöz. Szano a felesége és barátja segítségével – aki immár a misztikus harcművészet, a dim-mak mestere – bennszülött varázslók, féltékeny asszonyok és ellenséges szamurájok között keresi az igazságot, egy gyönyörű bennszülött lány gyilkosát és Szano elrabolt kisfiát, Maszahirót.

Ha olvastad Szano korábbi történeteit, most sem fogsz csalódni, ha viszont még nem találkoztál a sorozattal, most egy magával ragadó regénnyel kezdheted az ismerkedést. (A sorozat előző kötetei: Az illatos kimonó, Gyilkos érintés.)

Ár: 2990 Ft
Kiadó: Trivium Kiadó
Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Stieg Larsson: A tetovált lány

5 letehetetlen krimiA könyv minden idők legnagyobb svéd krimisikerének, Stieg Larsson Millennium trilógiájának első kötete.

Negyven éve történt. Az agg milliárdos elveszítette unokahúgát, akit gyermekeként szeretett. S azóta is, évről évre, valaki – mintha az őrületbe akarná kergetni – minden születésnapján emlékezteti az idős urat arra a tragikus napra… Az évek óta tartó nyomozás új lendületet kap, amikor a férfi felfogad egy vesztes sajtóper után állás nélkül maradt, rámenősnek tűnő újságírót, hogy kísérelje meg az igazság kiderítését. Hisz sokan élnek még a rokonságból, akik akkor ott voltak – a gyilkosnak köztük kell lennie…

Ugyanakkor egy jó hírű magán-nyomozóiroda munkatársnője rááll az újságíróra, s szinte mindent kiderít róla, ahogyan mások sem bízhatnak abban, hogy titkuk rejtve marad a kivételes tehetségű tetovált lány előtt.

Kiadó: Animus Kiadó/Millennium trilógia sorozat
Ár: 3490 Ft
Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon »

Howard Roughan: Vakjátszma

5 letehetetlen krimiSzereted az összeesküvéseket? Akkor Howard Roughan zseniális krimije biztosan tetszeni fog. A történet előrehaladtával egyre inkább szorul a hurok a főszereplő nyaka körül, akinek rá kell döbbennie, hogy ő csak egy gyalog ebben az ördögi sakkjátszmában…

David Remlernek, a sikeres és tehetséges pszichológusnak új páciense akad: egy jól menő üzletember gyönyörű felesége, Samantha Kent, akit különböző félelmek és szorongások gyötörnek. Remler egyre többet tud meg a nő életéről, és egyre jobban a hatása alá kerül, míg aztán egy éjjel sokkoló telefonhívást kap tőle. A megadott címre siet, ahol három döbbenetes ténnyel kell szembesülnie. Egy: Samantha Kent férjét meggyilkolták. Kettő: Samantha Kent nem az, akinek mondta magát. Három: ő az első számú gyanúsított?

Kiadó: Kelly Kiadó
Ár: 2980 Ft
Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top