Szabadidő

4 kastélytipp az álomesküvő helyszínéhez

Minden nőben él a királylány, aki az esküvője napján pompára és eleganciára vágyik. Egy kastély igazán ünnepi helyszín a nagy napra – négy szuper tippet is adunk.
Zichy–Hadik-kastély, Seregélyes

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhezA klasszicista kastély némileg szerényebb, mint az álomkastélyról alkotott idea, de a belső, gazdagon díszített terek és az esküvőre feldíszített kastély igazi időutazás: a főúri pompa elevenedik meg.

Az U alakú kastélyt gróf Zichy Ferenc, a Monarchia pénzügyminisztere építtette 1821-ben, és 1822-ben adott megbízást Pich Ferencnek a kastély termeinek és szobáinak művészi díszítésére.

A nagyterem érdekessége, hogy freskói az úgynevezett árnyfestési technikával készültek, amelyek szabad szemmel is, de főleg filmen és fényképen térhatású látványt nyújtanak. Egykoron a bálokat a földszinten található négy egymásba nyitható teremben tartották. A Római teremből (római motívumai után kapta a nevét) gyönyörű kilátás nyílik az angolparkra és a csónakázótóra, így nem véletlenül a legkedveltebb esküvőivacsora-helyszín. A fehér ruhába öltöztetett székek és asztalok, valamint a sok virág a legtöbb menyasszony álma.

Ugyancsak romantikus, de némi kockázatot rejtő megoldás, ha a kastély parkjában szeretnénk megtartani a lakodalmat. Természetesen a kockázatot csupán az időjárás jelenti, mert minden menyasszony rémálma, hogy az esküvőjén elered az eső. A kastélyban megtartható az egyházi és a polgári esküvői szertartás is. A ceremónia különleges helyszíne lehet a csónakázótó középén a kis sziget, amelyhez hófehér híd vezet. A kastély szállodaként is működik, így a vendégek elszállásolása is lehetséges.

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhez

 

Bővebben: www.kastelyhotel-seregelyes.hu »

Grassalkovich-kastély, Gödöllő

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhezA gödöllői Grassalkovich-kastélyt barokkos bujasága, fehér-rózsaszín habcsókvilága igazán alkalmassá teszi álomesküvők helyszínéül. Persze ha Gödöllő és női álmok, romantika és szerelem, nem lehet feledni Sisit. Nehéz eldönteni, hogy az épületet mindig is körüllengte a romantika varázslata, vagy később aggattuk rá, de mára teljesen összeforrtak. Ha ezerszer jártunk vasárnap délután a kastélyban, akkor sem ismerjük úgy, ahogy egy esküvő kapcsán megmutatja magát. Átalakul. Bensőségesebbé és közben puccosabbá válik.

Az intim és a főúri pompa különös elegyet alkot. A kastélyban több terem bérelhető az esküvői vacsora helyszínéül, minden teremnek más-más a hangulata. A párok azonban nem a hangulat alapján döntenek, hanem a vendéglétszám alapján. A díszterem a csillogó aranydíszítéssel és a hatalmas kristálycsillárokkal a legszebb, 110 fő befogadására alkalmas, a legintimebb hangulatot pedig Erzsébet királyné titkos szobái, három összenyitható szoba árasztja. A díszudvarban szintén lehetőség van az esküvői mulatság megtartására, akár 600 fő is leültethető, ekkor a kastély és a kastély parkja gyönyörű illusztrációként emeli az esküvő szépségét.

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhez

 

Bővebben: www.kiralyikastely.hu »

Várkastély, Hédervár

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhezA háromtornyú kastély legrégebbi részei a 13. században épültek, ilyen a legvastagabb falú és legnagyobb alapterületű hatszögletű délkeleti torony. A torony egykor önálló épület lehetett, amelyet a későbbi évszázadok alatt bővítettek. A kastély barokk külsejét a 18. században nyerte el, azonban apró kitérő a várkastély életében, hogy a 19. században Khuen-Héderváry Károly romantikus stílusban építtette át, de csakhamar visszaállították korábbi barokk stílusát.

A kastély legimpozánsabb terme a Sala Terrena, amelyet barokk falfreskók díszítenek, viszont a kastély minden négyzetcentiméterén érezhető a múlt súlya. Vaskos, nehéz, de ünnepélyes – ideális esküvőhöz. A kastélyban lehetőség van az egyházi és a polgári esküvői szertartás megtartására. Természetesen étlen-szomjan sem marad a násznép, a várkastély termei vagy a különleges fákkal beültetett kastélypark fehér sátorral méltó helyszín az esküvői vacsorához.

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhez

Bővebben: www.kastelyszalloda.hu »

Szent-Miklóssy-kastély, Erdőtarcsa

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhezA 18. század második felében építtette a gömöri Szent-Miklóssy család a barokk kastélyt, amely szinte minden oldalról más arcát mutatja. A főbejárat felől egy kétszintes, szinte már szerény épület, a park felől azonban egy hatalmas terasszal és két, nyolcszögletű pavilonnal elterülő főúri lak. A terület földrajzi adottságait, miszerint az épület egy támfalnak támaszkodik, remekül kihasználta az épület tervezője: a szinteltolás miatt a kastély hangulata romantikus várkastélyra emlékeztet.

Pedig kastélyléptékben mérve méretei nem hatalmasak, és szinte rejtőzködik a park és az ősrégi gesztenyefák takarásában. A vendégek számára bejárható kastélyrészeket korhű bútorokkal rendezték be, azonban a végeredmény nem lett túlzó vagy hivalkodó, és az esküvőre feldíszített kastély a fehér abroszokkal és a csillogó terítékkel igazán ünnepi. Az esküvői vendégsereg a dínomdánom után megszállhat a kastély szobáiban. A kastélyban adott a lehetőség a polgári esküvő megrendezésére – erre a legkedveltebb és legünnepibb helyszín a hatalmas kőterasz.

4 kastély-tipp az álomesküvő helyszínéhez

Bővebben: www.mtakastelyhotel.hu »

Játssz velünk, és nyerj egy mauritiusi álomutazást!
Neked is különleges volt az eljegyzésed? Tölts fel egy képet és írd meg hozzá a saját fantasztikus történetedet! Bővebben a játékról »


Extra tippünk:
Esküvőre készülsz? A Nők Lapja Esküvő honlapján rengeteg hasznos tippet, ötletet találsz, szakértők, katalógusok, letölthető dokumentumok segítik a készülődést, hogy a nagy nap valóban tökéletes legyen. www.nleskuvo.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top