Szabadidő

Városnéző villamos Bécsben

Áprilistól városnéző villamosról csodálhatják meg a Ring nevezetességeit az osztrák fővárosba látogatók. A látottakról hét nyelven kaphatnak tájékoztatást.

Április 4-én indul első útjára a rikító sárga színben pompázó bécsi városnéző villamos, a Vienna Ring Tram. A negyvenéves szerelvény fedélzetén összesen 35 férőhely van, a turisták LCD-kijelzőkön és fejhallgatón keresztül, hét nyelven kapnak tájékoztatást azokról a látnivalókról, amelyek mellett elhaladnak.

Városnéző villamos Bécsben

A villamos 23 és fél perc alatt halad végig a bécsi Kiskörúton, a Ringen, és minden megállóban megáll. A napijeggyel rendelkezők bárhol kiszállhatnak illetve beszállhatnak a villamosba.

A Vienna Ring Tram 10.00 és 18.00 óra között közlekedik, mindig óra 15-kor illetve 45-kor érkezik a végállomásra, a Schwedenplatzra, ahonnan hat perc után újabb körre indul.

A városnéző villamosra egy sima jegy 6 euróba kerül, a napijegy 9 euró. A többi bécsi tömegközlekedési eszközre is érvényes kombi-jegy 14 euró. A két utóbbi napijegyet elővételben illetve interneten is meg lehet vásárolni a Wiener Linien honlapján.

A bécsi Ringen egyébként a hagyományos piros villamosokkal is körbe lehet menni, ehhez azonban egyszer át kell szállni.

Hogyan juthatsz el Bécsbe?
• Autóval: Budapest–Bécs kb. 240 km. Az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába haladj, onnan tovább az A4-esen (autópálya-matricát ne felejts el beszerezni).
• Vonattal: a MÁV-START járataival. »
• Busszal: OrangeWays vagy Volánbusz. »
Tipp: busszal és vonattal Bécsbe »

Bécs-kártya: a kedvezményes kártyával 72 órán keresztül ingyenesen használhatod a bécsi tömegközlekedést, illetve számos további kedvezményben részesülhetsz. Szállodákban, utazási irodákban vásárolhatod meg, a kártya ára: 18,50 euró. További infó »


Tipp: Még több információ és érdekesség Ausztriáról és Bécsről: www.wien.info és www.austria.info »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top