Nem kellesz eléggé - Szerelmi leckék kezdőknek és haladóknak

Mi jár a pasi fejében, amikor elkéri a telefonszámod? Miért nősül vagy nem nősül egy férfi? Mit akar a nő, ha szex után hazamegy aludni? Szerelmi leckék kezdőknek és haladóknak.
Nem arra gondol, amire te

A férfiak állítják, a női gondolkodást kiismerni lehetetlen, de nekünk, csajoknak sincs könnyebb dolgunk, ha a pasik szavait próbáljuk értelmezni. Állítólag a világon a legegyszerűbb megérteni a férfiakat, mert azt mondják, amit gondolnak. Na de mire gondolnak, amikor azt mondják az első randi után, hogy „majd hívlak”? Tényleg hív, vagy csak azért mondta, hogy lekoptasson? Mi lesz akkor, ha éppen nem hallom meg, amikor hív, és ezzel elszalasztom a nagy Őt? Pár nap vívódás, és a barátnők is beszállnak az elméletgyártásba. Azért nem hív, mert elvesztette a telefonszámod. Volt egy hívásod ismeretlen számról, biztos ő volt, és most arra vár, hogy te hívd vissza. Ha az elméletlavina beindul, nincs megállás.A „tutyimutyi” férfi helyett a modern és határozott nő veszi a kezébe az irányítást, és üldözni kezdi a „vadat”. Persze az életrevaló csaj – nagy rafináltan – véletlen találkozáshoz teremt alkalmat (értsd: két órát sétál a fiú munkahelye előtt, vagy éppen betéved a fiú törzshelyére), és próbál a lehető legtermészetesebben viselkedni (pedig olyan nehéz higgadtnak maradni leendő gyermekei apjával). És ez még csak a második randi! Akkor sincs könnyebb helyzetben a nő, ha már minden barátnője férjes asszony, csak az ő pasija állítja: nincs szükség papírra a boldogsághoz. Tényleg nem hisz benne, vagy az igazira várva csak elüti az időt? Nincs mese. A pasik állandó fejtörést okoznak a nőknek. Azzal, amit tesznek, azzal is, amit nem tesznek, de még azzal is, amit lehet, hogy tenni fognak.

 


 

Kapaszkodj, erre nem gondoltál

Ken Kwapis filmje, a Nem kellesz eléggé azt boncolgatja, már-már ismeretterjesztő jelleggel, hogyan nem érti meg egymást férfi és nő. Előre szólok, nincs benne semmi, amit eddig ne tudtunk volna, de biztos akad olyan, amit nem akartunk elfogadni, amivel nem akartunk szembenézni. Szerencsére a film nem visz mély depresszióba, könnyed és humoros, de csak azok mosolyogják felhőtlenül végig, akik a boldog párkapcsolat első éveit tapossák, és már maguk mögött hagyták a pasikeresés sötét labirintusát (és még nem értek el a megszokásokig).

Drew Barrymore és Kevin Connolly
Drew Barrymore és Kevin Connolly


A Nem kellesz eléggé fél tucat párkapcsolaton keresztül boncolgatja a szövevényes férfi-nő kapcsolatokat. A szerelmi történetek azonban nem függetlenek egymástól, hanem a „kicsi a világ” jegyében összeérnek: Gigi (Ginnifer Goodwin) tipikus nagyvárosi szingli. Már az első randin fülig beleszeret a pasiba, vagy legalábbis abba az édes álomképbe, amit egy tartós párkapcsolat jelenthet. Beth (Jennifer Aniston) és Neil (Ben Affleck) évek óta együtt élnek, de Neil nem akar nősülni. Anna (Scarlett Johansson) két férfi között vacillál, az egyik halálosan szerelmes belé, a másikba viszont ő, csak éppen a nagy Ő nős. A film legüdítőbb személyisége Alex (Justin Long), aki nagy széltoló, de „mellékállásban” segít Giginek kiigazodni a férfiakon.


Ilyen egy férfi

A Nem kellesz eléggé csak azért nem kötelező minden nőnek, mert a kötelező dolgokat általában nem szeretjük. Azonban olyan okos film, amely nem akar nevelni, inkább nevettet, és közben apró igazságokat fed fel. Mindent megtudunk a férfiakról. A mozit nem kell halálosan komolyan venni, kellemesen eltöltött két óra, semmi több, de amikor legközelebb a pasi azt mondja, hogy „majd hívlak!”, és mi a telefonunkkal járkálunk mindenhova, de leginkább otthon ülünk, és várjuk a hívást, jusson eszünkbe, mit mondott Alex Giginek a férfiakról. Vagy ha éppen elkeserednénk, mert a pasink kitart álláspontja mellett, miszerint ő nem nősül, jusson eszünkbe Beth, Anna pedig akkor, amikor egy nős pasi kezdi csapni a szelet. Viccesebb lesz az élet!

Eredeti cím: He’s Just Not That Into You
Rendezte: Ken Kwapis
Főszereplők:
• Ginnifer Goodwin (Gigi)
• Ben Affleck (Neil)
• Jennifer Aniston (Beth)
• Jennifer Connelly (Janine)
• Drew Barrymore (Mary)
• Scarlett Johansson (Anna)
• Justin Long (Alex)

Hivatalos honlap »

Forgalmazza: InterCom

Tipp: Nézd meg képgalériánkat! »

Miért beszélünk el egymás mellett? »
Mozi.lap.hu »
Szerelmes szavak és csendek »
Film.lap.hu »
Miért nem hív fel??? – fórum »
Filmsztár.lap.hu »

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

nuso 2009-03-05 23:30

Pontosan így!

inmélius 2009-03-05 23:26

Áááááá, negyven évesen az ilyesmi, hogy nősülsz, vagy nem nősülsz, elveszel, vagy nem veszel, hívsz, vagy nem hívsz, már sokkal egyszerűbb. Először is teszek rá, hogy hívsz-e. Legfeljebb más bújik az ágyamba. Szeretkezni szerelem nélkül is ugyanolyan finom tud lenni. Másodszor, ha elveszel, jó, ha nem úgyis jó. Ha nem mered megkérdezni tőlem, majd én amúgy mellesleg meginterjúvollak, hogy elveszel-e? Mert ennyi idősen nem bolondultam meg hónapokig, évekig epekedni, meg sóhajtozni utánad, várni, hogy "nyilatkozol-e". Egyszerű kérdésre egyszerű választ várok, aztán ha nem, azt is túlélem, te mész jobbra, én meg balra, és ennyi volt.

 

Egyszerű a képlet. Minél inkább éreztettem, hogy önálló ember vagyok, akár vele, akár nélküle, mind maradni akart. Amíg fiatal kislányként egy darabig én veszkődtem a pasik után, sorra csődöltek be a kapcsolatok, vagy ki sem alakultak. Csak 180 fokot fordultam. Abban a pillanatban, amikor egy pasi nem kell a nőnek, na onnantól azt meg kell szerezni a teremtés koronájának, és meg is tartani.

victoria28 2009-03-05 23:23

Amikor elkeri a ferfi a telefonszamot erre gondol "meger egy telefonhivast...Csinos, jo alakja van...Mi tortenhet? Legfeljebb nem fekszik le velem egy heten belul...marpedig /hacsak nem derul ki, hogy valami kiveteles/ tovabb nem varok. Egyebkent is...ma este ez a harmadik telefonszam. Mert ugye az ember nem tesz fel mindent egy lapra":):):D;)

Torolt_felhasznalo_770932 2009-03-05 23:12

"Az esküvő előtt a nők boldogtalanok,mert nincs férfi az életükben,esküvő után pedig, mert nincsen élet a férjükben. "

Torolt_felhasznalo_770932 2009-03-05 23:10

"A félelem az egyedülléttől nem olyan nagy,

mint a félelem a rabszolgaságtól, igy összeházasodunk. "

 

Sirmi 2009-03-05 22:45

Egyetértek! Nagyon orrbavágós film! :-) De néha fizikailag is fájdalmas...

Torolt_felhasznalo_161995 2009-03-05 22:39

Én éppen tegnap láttam a filmet, és bátran mondom: kötelező, nem csak csajoknak, szerintem pasiknak is. Én végig röhögtem, bár kicsit keserédes mosollyal, hiszen az összes sztori megesett már velem, a telefon fölött körömrágva, pasi hívását várva görnyedéstől a "félreértetted, nem akarok tőled semmit"-ig... Valóban nem mondott újat a film, tudom én mit jelent a "majd hívlak", de mi nők már csak olyanok vagyunk, hogy hisszük, "mi vagyunk a kivétel", ahogy Gigi mondta:)

N?k Lapja Café 2009-03-05 22:39

Mi jár a pasi fejében, amikor elkéri a telefonszámod? Miért nősül vagy nem nősül egy férfi? Mit akar a nő, ha szex után hazamegy aludni? Szerelmi leckék kezdőknek és haladóknak.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>