2017. 08. 18. Ilona

Nem kellesz eléggé - Szerelmi leckék kezdőknek és haladóknak

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Mi jár a pasi fejében, amikor elkéri a telefonszámod? Miért nősül vagy nem nősül egy férfi? Mit akar a nő, ha szex után hazamegy aludni? Szerelmi leckék kezdőknek és haladóknak.
Írta: | 2009. 03. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Nem arra gondol, amire te

A férfiak állítják, a női gondolkodást kiismerni lehetetlen, de nekünk, csajoknak sincs könnyebb dolgunk, ha a pasik szavait próbáljuk értelmezni. Állítólag a világon a legegyszerűbb megérteni a férfiakat, mert azt mondják, amit gondolnak. Na de mire gondolnak, amikor azt mondják az első randi után, hogy „majd hívlak”? Tényleg hív, vagy csak azért mondta, hogy lekoptasson? Mi lesz akkor, ha éppen nem hallom meg, amikor hív, és ezzel elszalasztom a nagy Őt? Pár nap vívódás, és a barátnők is beszállnak az elméletgyártásba. Azért nem hív, mert elvesztette a telefonszámod. Volt egy hívásod ismeretlen számról, biztos ő volt, és most arra vár, hogy te hívd vissza. Ha az elméletlavina beindul, nincs megállás.A „tutyimutyi” férfi helyett a modern és határozott nő veszi a kezébe az irányítást, és üldözni kezdi a „vadat”. Persze az életrevaló csaj – nagy rafináltan – véletlen találkozáshoz teremt alkalmat (értsd: két órát sétál a fiú munkahelye előtt, vagy éppen betéved a fiú törzshelyére), és próbál a lehető legtermészetesebben viselkedni (pedig olyan nehéz higgadtnak maradni leendő gyermekei apjával). És ez még csak a második randi! Akkor sincs könnyebb helyzetben a nő, ha már minden barátnője férjes asszony, csak az ő pasija állítja: nincs szükség papírra a boldogsághoz. Tényleg nem hisz benne, vagy az igazira várva csak elüti az időt? Nincs mese. A pasik állandó fejtörést okoznak a nőknek. Azzal, amit tesznek, azzal is, amit nem tesznek, de még azzal is, amit lehet, hogy tenni fognak.

 


 

Kapaszkodj, erre nem gondoltál

Ken Kwapis filmje, a Nem kellesz eléggé azt boncolgatja, már-már ismeretterjesztő jelleggel, hogyan nem érti meg egymást férfi és nő. Előre szólok, nincs benne semmi, amit eddig ne tudtunk volna, de biztos akad olyan, amit nem akartunk elfogadni, amivel nem akartunk szembenézni. Szerencsére a film nem visz mély depresszióba, könnyed és humoros, de csak azok mosolyogják felhőtlenül végig, akik a boldog párkapcsolat első éveit tapossák, és már maguk mögött hagyták a pasikeresés sötét labirintusát (és még nem értek el a megszokásokig).

Drew Barrymore és Kevin Connolly
Drew Barrymore és Kevin Connolly


A Nem kellesz eléggé fél tucat párkapcsolaton keresztül boncolgatja a szövevényes férfi-nő kapcsolatokat. A szerelmi történetek azonban nem függetlenek egymástól, hanem a „kicsi a világ” jegyében összeérnek: Gigi (Ginnifer Goodwin) tipikus nagyvárosi szingli. Már az első randin fülig beleszeret a pasiba, vagy legalábbis abba az édes álomképbe, amit egy tartós párkapcsolat jelenthet. Beth (Jennifer Aniston) és Neil (Ben Affleck) évek óta együtt élnek, de Neil nem akar nősülni. Anna (Scarlett Johansson) két férfi között vacillál, az egyik halálosan szerelmes belé, a másikba viszont ő, csak éppen a nagy Ő nős. A film legüdítőbb személyisége Alex (Justin Long), aki nagy széltoló, de „mellékállásban” segít Giginek kiigazodni a férfiakon.


Ilyen egy férfi

A Nem kellesz eléggé csak azért nem kötelező minden nőnek, mert a kötelező dolgokat általában nem szeretjük. Azonban olyan okos film, amely nem akar nevelni, inkább nevettet, és közben apró igazságokat fed fel. Mindent megtudunk a férfiakról. A mozit nem kell halálosan komolyan venni, kellemesen eltöltött két óra, semmi több, de amikor legközelebb a pasi azt mondja, hogy „majd hívlak!”, és mi a telefonunkkal járkálunk mindenhova, de leginkább otthon ülünk, és várjuk a hívást, jusson eszünkbe, mit mondott Alex Giginek a férfiakról. Vagy ha éppen elkeserednénk, mert a pasink kitart álláspontja mellett, miszerint ő nem nősül, jusson eszünkbe Beth, Anna pedig akkor, amikor egy nős pasi kezdi csapni a szelet. Viccesebb lesz az élet!

Eredeti cím: He’s Just Not That Into You
Rendezte: Ken Kwapis
Főszereplők:
• Ginnifer Goodwin (Gigi)
• Ben Affleck (Neil)
• Jennifer Aniston (Beth)
• Jennifer Connelly (Janine)
• Drew Barrymore (Mary)
• Scarlett Johansson (Anna)
• Justin Long (Alex)

Hivatalos honlap »

Forgalmazza: InterCom

Tipp: Nézd meg képgalériánkat! »

Miért beszélünk el egymás mellett? »
Mozi.lap.hu »
Szerelmes szavak és csendek »
Film.lap.hu »
Miért nem hív fel??? – fórum »
Filmsztár.lap.hu »

 

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_401818 2011-04-14 15:47

jó lett :-)

fórumozok 2009-03-07 19:28

mi a manó:-o

 

csak nem előszedték, elolvasták azt a régi topikot, ahol ezt leírtam, hogy kellene egy ilyen is? ;)

 

 

panniannika 2009-03-06 21:33

nagyon sok pasi hagyja hogy szívják a vérét, aztán csodálkoznak rajta hogy a nőnek csak a pénze kellett.............megérdemlik..........

panniannika 2009-03-06 21:29

roppant egyszerű a megoldás, ki kell kerülni az ilyen nőket, nem kell velük foglalkozni...........

Torolt_felhasznalo_552514 2009-03-06 07:54

En  is egesz eletemben ezt az elvet vallottam. Egytrlen kivetel volt amikor mindjart jol bevasaroltam egy rossz hazassaggal ami szerencsere 3 ev alatt vegetert.

 

Azota is azt tartom egy noert kelljen harcolni mindig , meg egy jol mukodo kapcsolatban se legyen a ferfi 100 % os an biztos abban hogy na ez mar az enyem aztan kesz. Szerintem sok no azzal rontja el a dolgot hogy ordit rola hogy kell neki az a ferfi. marpedig ezzel elvesszuk toluk a vadaszat oromet ami osidoktol van belejuk kodolva.

Nalam bevalt mi mar 32 eve vagyunk egyutt.

-1- 2009-03-06 07:41

Elég merész dolog a pesti ribancokat hasonlitgatni még egy ilyen limonádé hálivúd nyálgép filmekhez is, ahol természetesen mindig a nők vannak beállitva áldozatként, és mi szőrös szivű pasik csak játszadozunk veletek.

 

Először is a budapesti szingli egy külön állatfajzat, némyliküket szagról már messziről meg lehet ismerni de vannak akik rafkósabbak, azokhoz több idő kell. 5-10 perc....

 

Tulajdonképpen egy mondatban is meg lehet fogalmazni ezen egyedek egyetlen motiváló tényezőjét, és ez pedig a nevezett férfiú pénztárcájának vastagságán múlik.

 

Abban a pillanatban amikor esetleg kiderül, hogy a pénzügyi háttér nem megfelelő, már tovább is áll a következőhöz.

 
idézet:

strasser (28)


2009-03-06 01:36:16Azon kívül, hogy a stílusod  egy ribanc stricijének is bevállna, van itt még valami neked, talán megvilágosítja egyéb kérdésed is.

 

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=222307&forumuser=adrijan&forumuserid=1215425 

 

Sziasztok!

 

Talán nem vettétek észre, de egy új funkcióval gyarapodott a Nők Lapja Cafe.

 

Mostantól ugyanis minden cikkhez, ami felkerül a Nők Lapja Cafera, hozzá lehet szólni:

 

Menjetek a címlapra, kattintsatok le egy cikket, és nézzétek meg: a cikkek aljára felkerült egy "Kapcsolódó hozzászólások" link. Ott hozzá tudtok szólni az adott cikkhez. Ha hozzászóltok, akkor a fórumra felkerül egy topik, aminek a címe azonos a cikk címével, és a topikindító hsz a cikk leadjéből áll, meg egy linkből, ami magára a cikkre mutat. És a topikindító pedig automatikusan a Nők Lapja Cafe nick lesz. Aki a cikkhez hozzászólt, az ezekben a topikokban a második hozzászólóként látszik.

 

Hozzáteszem: részben ez is olvasói igény nyomán született fejlesztés volt...

 

Szóval nem kell semmilyen összeesküvésre gyanakodni:ezeket a topikokat is ti magatok, a fórumozók indítjátok (eltekintve az első néhánytól, amit az új funkció elindításakor még a programozók, meg én csináltunk próbálkozásképp.)

 

Torolt_felhasznalo_770932 2009-03-06 07:39

Tuskótól és Stassertől kérdezem.