Szabadidő

3 szuper delfinárium a közelben

Neked is az egyik nagy vágyad, hogy egyszer találkozz egy delfinkével? Hidd el, nem is kell olyan messzire utaznod, hogy az álmod valóra váljon. 3 közeli delfináriumot ajánlunk.
Marineland – Biot – Franciaország

Amíg volt közvetlen fapados járat Nizzába, viszonylag könnyen elérhető célpontnak számított a francia Riviéra, most, hogy ez a lehetőség megszűnt, kicsit nehezebben megközelíthető úti cél, ám a rengeteg szépség, amellyel itt találkozhatsz, minden fáradozást megér.

 

A Cote d’Azur egyik gyöngyszeme, a festői Antibes mellett fekszik az aprócska Biot, itt található a Marineland, Európa legnagyobb tengeri show-ja gyilkos bálnákkal és delfinekkel. A park hatalmas, rengeteg látnivalót tartogat, így nyugodtan számolj egy egész napos programmal, ha jegyet váltasz ide. Naponta többször láthatsz orca-, delfin- és fókashow-kat, érdemes a bejáratnál magadhoz ragadnod egy prospektust, vagy feljegyezni ezeket az időpontokat, hogy ésszerűen be tudd osztani az idődet, és ne eszeveszett rohangálás legyen a vége, félve attól, hogy valamiről lecsúszol. Az egyes show-k ráadásul különböznek is, az orcák és a delfinek például más-más műsort produkálnak reggel, délután, illetve este – a legjobb, ha mindegyiket megnézed. A delfineken kívül láthatsz még fókákat – ezt az attrakciót sem érdemes kihagyni, mert igazán vicces dolgokat képesek művelni.

A belépőn felül fizetett extra díj fejében a gyerekeknek lehetőségük nyílik a palackorrú delfinekkel való közelebbi megismerkedésre is. Speciális vízálló öltözetben, egy „tanmedencében” megsimogathatják a mosolygós delfinkéket, feltéve, ha ők is nyitottak a velünk való találkozásra.

Ha megéheztél, akkor sem kell nélkülöznöd a delfinek társaságát. Csücsülj be a parkban található Atlantis nevű étterembe, ahonnan remek panoráma nyílik a gyilkos bálnák medencéjére. Ha csak gyorsan harapnál valamit, akkor válassz a büfék, fagyizók közül.

Cím: Route Nationale 7., Antibes

Megközelítés: Nizzából a leggyorsabban vasúton közelíthetjük meg Biot-t. A megállótól csupán pár percet kell gyalogolnunk a parkig.

Belépőjegyárak (fő-, illetve utószezonban)
felnőtteknek: 35/29 euró
gyerekeknek (3–12 év): 26/19 euró

Az 5 legjobb dolog a Riviérán – a delfinek mellett ezeket se hagyd ki:
1. Eze Village – egzotikus kaktuszkert a felhők között, tengerre néző panorámával.
2. Nizza – Fennocchio fagyizó a belvárosban: közel 100-féle fagyi a leglehetetlenebb ízekben – az ibolyásat és a kaktuszosat csak ajánlani tudjuk.
3. Monaco – Oceanográfiai Múzeum hatalmas cápaakváriummal.
4. Grasse – Nemzetközi Parfümmúzeum, az illatok Mekkája.
5. Antibes – Picasso Múzeum.

Tipp: Rengeteg információ, praktikus tanácsok, érdekességek a francia Riviéráról »

Delfinario Rimini – Olaszország

Olaszország egyik leghíresebb tartományának, Emilia Romagnának a legkedveltebb üdülőhelye s egyben a magyarok számára a régió legismertebb és legnagyobb városa Rimini. Már a középkorban is igen kedvelt nyaralóhely volt, manapság sincs ez másképp, hiszen nyaranta tengerimádók lepik el a települést. Rimini azonban nem csupán a napimádóknak és a társasági élet habzsolóinak a városa, a gyerekek is megtalálhatják itt a számításukat, ha ellátogatunk velük az egyébként felnőttek számára is nagy élményt nyújtó Delfinario Rimini nevű delfináriumba. Naponta több előadáson csodálhatod meg ezeket az elbűvölő kis lényeket, külön érdekesség, hogy tavaly nyáron született egy kisdelfin a parkban.


Cím:
Delfinario Rimini, Lungomare Tintori 2. (Harbour), Rimini, Olaszország

Belépőjegyárak:
felnőtteknek: 12 euró
gyerekeknek 10 éves korig: 9 euró

Nyitva: áprilistól októberig

A delfinárium honlapja »

Egyéb kirándulási lehetőség a környéken: Rimini több ezer éves emlékeket őrző óvárosa, hangulatos kikötője önálló programként is megállja a helyét. A környéken azonban rengeteg további, főleg gyermeknek nagy élményt nyújtó park található, így itt biztos nem fog unatkozni a család. Az Italia in Miniatura és a Fiabilandia, vagy Riccione vízi vidámparkja, az Aquafan biztos minden gyerkőcnek a kedvence lesz.

Megközelítés: Rimini körülbelül 1000 km-re található Budapesttől.
Ausztrián keresztül az A2-es autópályán, Bécs–Graz–Klagenfurt–Villach–Udine–Velence–Padova–Bologna, az A14-es autópályán Ancona felé, kijárat: Rimini.

Loro Parque – Puerto de la Cruz – Tenerife

Az Atlanti-óceán ölelésében megbúvó Kanári-szigetek egyik legszebb tagja Tenerife, ahol még ősszel is igen kellemes az idő, így most sem késő útra kelni. Akár szeptemberben is strandolhatsz itt, ha úgy tartja kedved, de ha már erre jársz, érdemes felfedezni ezt a meseszép, természeti képződményekben igen gazdag vidéket.

Puerto de la Cruz Tenerife északi részén található, és önmagában is megér egy kitérőt, hiszen az egykori halászfalu megőrizte természetes báját, elegáns promenádokkal, hangulatos, pálmafákkal szegélyezett bevásárlóutcákkal csábítja az üdülni vágyókat. A városka legnagyobb látványossága mégis (főleg, ha gyerekekkel utazol) a Loro Park. A hatalmas területen fekvő park több mint delfinárium, sőt igazából papagájairól híres – 353 papagájfaj 3000 egyede él itt. A színes madárseregen és a delfineken kívül láthatsz még pingvint, aligátort, fókát, csimpánzokat és gorillát, megcsodálhatod az akváriumokat, és gyönyörű botanikus kertben sétálhatsz.

 

A palackorrúdelfin- és fókashow mellett a papagájok szabadtéri röptetése is népszerű program, ám ami igazán ritka látványosság, az az orcashow. Gyilkos bálnát Európában nem sok helyen láthatsz – a franciaországi Biot-ban és itt viszont igen, szóval semmi pénzért ne hagyd ki, mert életre szóló élményben lesz részed.

Belépőjegy:
felnőtt: 31 euró
gyerek (6–11 év): 20 euró

Közlekedés a szigeten belül: bérelhetsz autót, vagy használhatod a tömegközlekedést is – a buszsofőrök készségesek, a járatok megbízhatóak.

Egyéb látnivalók a szigeten: a Pico del Teide nevű tűzhányó 3718 méteres magasságával a Kanári-szigetek és egész Spanyolország legmagasabb pontja, nem véletlen hát, hogy a sziget bármely részéről látható. A különös hangulatú hegy a Teide Nemzeti Park része. Ne riasszon el a hatalmas mérete – a csúcsra biztonságos gyalogúton, lépcsőkön juthatsz fel, az eléd táruló óceán látványa pedig minden fáradságot megér.

A Loro Parque honlapja »

További európai delfináriumok, állatkertek, ahol delfinekkel találkozhatsz:
Belgium – Delphinarium, Bruges »
Hollandia – Dolfinarium Harderwijk »
Németország – Tiergarten Nürnberg »
Németország – Zoo Duisburg »
Olaszország – Vita Marina Delphinarium, Riccione »
Spanyolország – Aquapark Octopus, Costa Adeje »
Spanyolország – Marineland Cataluna »
Spanyolország – Marineland Mallorca »
Spanyolország – Mundomar, Benidorm »
Spanyolország – Oceanografico, Valencia »
Spanyolország – Selwo Marina, Costa del Sol »
Spanyolország – Zoo de Barcelone »
Svájc – Lipperswill, Conny-Land »

Delfinárium.lap.hu
Delfin.lap.hu
Francia riviéra lap.hu
Tenerife.lap.hu
Rimini.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top