Az 5 legjobb csúszdapark

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Az 5 legjobb csúszdapark
Strandolás és fürdőzés nélkül nem múlhat el nyár. Bemutatjuk öt kedvenc magyarországi akvaparkunkat és a legcsúszósabb csúszdákat. Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!
Írta: 2008. 06. 25. Szabadidő rovat 
1. Aquaréna – Mogyoród


Az élményparkban 21 csúszda és másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog föld fölött és föld alatt. A „Nagy Csobbanás” 6 × 60 méter hosszú pályái versenyre termettek, és a mélységbe repítik az utazót, a vakondcsúszdán a kalandor a felszínről a föld alatti utazás után a napfényes medencében landol, de a bátrabbak kipróbálhatják a szabadesést, a „találkozót” az ufókkal, a 120 méteres zuhanást a kalandcsúszdán, az óriáskígyót, a fekete lyukat, a vadvízi folyót, a raftingot és a repülőszőnyeget is.


Ezenkívül kilenc medence kínál hűsítő fürdőzést, többek között élménymedence, jakuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a lassan hömpölygő „lusta folyó” és a „kék barlang”. Az akrobatamedencénél nem tilos a vízbe ugrálni. A 3,5 méter mély medencébe 1–3 méter magas sziklaszirtekről lehet ugrani, és az élményt tovább fokozza a vízesés, valamint a sziklákon áthatoló és a víztől 1–1,5 méter magasan végződő csúszdák.Szülők és gyerekek egyaránt kedvelik a játszóházat, ahol nemcsak együtt lehet játszani az apróságokkal, de vigyázó is akad, amíg a szülők kicsit kikapcsolódnak. Az akvaparkban a gyerekek mellett a gyereklelkű felnőttekre is gondoltak, számtalan érdekes játék – minigolf, petanque, lengőteke, gombfoci, pókerarcbajnokság, óriási szívószálfutam, óriási jenga, fordított kormányzású bicikli, pohárcurling stb. – várja a látogatókat két fürdőzés között.

Elérhetőség: Aquaréna, Mogyoród, Vízipark út 1.

Nyitva tartás: 2008. május 23. – 2008. augusztus 31. között mindennap 9.00–19.00. (A csúszdák a zárás előtt 20 perccel leállnak.)

Jegyárak:
Felnőttjegy: hétköznap 4900 Ft, hétvégén és ünnepnapon 5200 Ft.
Gyermekjegy (10 éves korig): hétköznap 2500 Ft/fő, hétvégén és ünnepnapon 2600 Ft/fő.
3 éves korig ingyenes a belépés.
15 óra után a jegyek 30%-kal olcsóbban válthatók.
Tipp: lehetőség van a belépőjegy internetes megvásárlására is.

Honlap »

 


2. Annagora – Balatonfüred

500 méterre a Balaton-parttól a hullámfürdő garantálja a tengerélményt. A fürdő üzemeltetői nemcsak a felnőttekre gondoltak, hanem a gyerekekre is. Számukra létesült a gyermekélményfürdő mellé a gyermekhullámfürdő, ahol a kicsik is biztonságosan élvezhetik az érkező hullámokat. Az akvaparkban 12 csúszda – hagyma, forgószél, lassú folyó, őrült folyó, anakondacsúszdák, versenycsúszdák, kamikaze- és turbócsúszda – ígér nagy csobbanásokat és élvezetes csúszásokat.

Ha az időjárás nem kedvez a kinti fürdőzésnek, akkor sem kell sopánkodni, mert a belső, fűtött medencékben is lehetőség van pancsolásra. Persze a tökéletes strandélményhez nélkülözhetetlen a strandröplabdapálya, a csocsó és a „vendéglátóegységek”. Nincs hiány balatoni büféből, koktélbárból és a most oly divatos mediterrán ételeket kínáló étteremből.

Elérhetőségek: Annagora Aqua- & Wellnesspark, Balatonfüred, Fürdő u. 35.

Nyitva tartás: 9.00–19.00.

Jegyárak:
Felnőttnapijegy: szezonon kívül 2900 Ft, szezonban 4950 Ft.
Gyereknapijegy: szezonon kívül 1900 Ft, szezonban 2900 Ft.
Szezon: 2008. június 21. – 2008. augusztus 31. között (június 21-ig előszezon).

Honlap »

 

3. Aquacity – Zalaegerszeg

Az Aquacity több mint 6000 m² vízfelületét a hullámmedence (amely önmagában 1100 m²-nyi vízfelületet jelent), a bébi- és a gyerekmedence, a jakuzzik, az ugró- és a strandmedence, a csúszdamedencék, valamint a 300 méter hosszú lassú folyó adja. Végre egy strand, ahol nem tilos a vízbe ugrálni, ugyanis az ugrómedencét éppen ezért építették.

A létesítmény 18 csúszdája közül 13 épült felnőttek részére. A tekerőző kalandcsúszdák vagy a gumicsónakkal használható, 112 méter hosszú „őrült folyó” műkedvelő csúszóknak is kiváló szórakozást nyújtanak, de a teljesen zárt turbócsúszdát, a kamikazét vagy a sokat sejtető nevű fekete lyukat csak bátraknak ajánljuk. Ha versengő típus vagy, neked találták ki a négysávos szupersztrádát, a gyerekeknek pedig a lassan kanyargó „anakonda” lehet izgalmas. A csúszdák 12 méter magas indítódombról indulnak, amelynek tetején még egy kilátó emelkedik, ahonnan – a végeláthatatlan lépcsősor után – Zalaegerszeget és a környező vidéket kémlelhetjük madártávlatból. Az Aquacity szomszédságában nemrég megnyílt termálfürdő a kevésbé csúszdás pancsolásra vágyóknak kínál kellemes szórakozást kültéri és élményelemekkel turbózott beltéri medencékkel.

 

Elérhetőség: Aquacity – Zalaegerszeg, Zalaegerszeg határától 2 kilométerre a Gébárti Szabadidő Központban.

Nyitva tartás: 2008. 06. 14. – 2008. 08. 31. között 10.00–20.00.
Termálfürdő: vasárnaptól csütörtökig: 10.00–20.00; péntek, szombat: 10.00–24.00.

Jegyárak:
Egész napos csúszdás jegy: 3000 Ft.
Csúszdás jegy délután 16 órától: 2000 Ft.
Fürdőjegy egész napra: 2000 Ft.
Fürdőjegy délutánra 16 órától: 1300 Ft.
Családi jegy 4 fő részére (2 felnőtt és 2 gyerek részére): 8500 Ft.
2 éves korig ingyenes a belépés.
Termálfürdőjegy felnőtt részére szezon idején 2000 Ft, szezonon kívül 1700 Ft.

Honlap »

 

4. Atlantika Vízividámpark – Gergelyiugornya

Érdemes megtanulni Gergelyiugornya nevét. A vízipark legnépszerűbb programja az éjszakai fürdőzés, legnépszerűbb lakója pedig Sanny, a fóka, amely egy elképesztő show-ban produkálja magát a csúszdázásban kifáradt népnek.A parkban három szekcióban találhatók csúszdák. Az első a dupla kamikaze, amely két 40 méteres csúszdából áll, és az elrugaszkodástól a vízbe érkezésig 8 másodperc az út. A második az anakonda, ez három csúszdából áll, és jóval lassabb lecsúszást tesz lehetővé. A zöld csúszda 12,5 méter magas és 72 méter hosszú, az anakonda hármasa közül ezen lehet a leggyorsabban leérni. A hármas további két tagja, a sárga 12 méter magas és 101 méter hosszú, valamint a kék 13 méter magas és 113 méter hosszú csúszda. A harmadik szekció a Magyarországon egyedülálló shuttle csúszda. A kétsávos csúszdában egy „bob” segítségével lehet lecsúszni és megérkezni a vízbe. A 16 méter hosszú csúszdán akár 60 km/h sebesség is elérhető. Talán éppen ezért a csúszda használatának alsó korhatára 10 év.

 

A szokásos úszó-, hullám-, csúszda- és gyerekmedencén kívül a park területén termálvizes medence, gyermekélményfürdő és labdamedence is kipróbálható. Ez utóbbi tulajdonképpen egy csíkos és vizes domb, amelyre a gyerekek kötelek segítségével mászhatnak fel.

 

Elérhetőségek: Atlantika Vízividámpark, Gergelyiugornya, Gulacsi út 56.

Az Atlantika Vízividámpark Gergelyiugornyán, Vásárosnaménytól 5 km-re, a Tisza–Szamos-torkolattól 800 méterre található.

Nyitva tartás: május 23-tól augusztus 31-ig: 09.00–18.30.
Játékok nyitva tartása: 10.00–18.00.
Éjszakai fürdőzés: péntek, szombat, vasárnap: 20.00–23.00.

Jegyárak:
Felnőttjegy hétköznap: 2500 Ft, délutáni felnőttjegy: 2000 Ft.
Gyermek-, diákjegy hétköznap: 2000 Ft, délutáni jegy: 1500 Ft.
Esti jegy, felnőtt: 1000 Ft, gyerek: 500 Ft/fő.
3 éves korig ingyenes a belépés.

A jegyek tartalmazzák a csúszdák egész napos korlátlan használatát, illetve a park egész napos rendezvényein (pl. fókashow, aerobikedzés) való részvételt.

Honlap »

 

5. Aquaticum – Debrecen

A debreceni Nagyerdőben a strandfürdő szomszédságában egy hatalmas kupola alatt az év minden napján trópusi nyarat idéz az időjárás. A gyerekek bébi- és gyerekmedencében tölthetik idejüket, a felnőtteket pedig hullámmedence és élménymedence várja. Ez utóbbinál 12 csúszda, mászófal, vízichopper, élményösvény, jakuzzik, barlangfürdő, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok színesítik a fürdőzést.


A fürdőben szaunacentrum működik finn szaunával, gőzkamrával és merülőmedencével, de thaimasszázs-centrum is található itt. Az élményfürdő és a termálfürdő között lehetséges az átjárás. Az úszómedencén kívül 33, 35, 38 °C-os termálvizes beltéri medencékben és 36–38 °C-os, lóhere alakú kültéri medencében lehet fürödni. A fürdő gyógyvize 65 °C-os hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz. A 33 °C-os medencében levegőbefúvással létrehozott buzgárok, a 35 °C-os medencében gombazuhanyok és dögönyözők fokozzák a fürdőzés és felfrissülés élményét.A legbátrabbak váltófürdővel pezsdíthetik vérkeringésüket, de lehetőség van a gőzfürdő és a merülőmedence használatára is. A strandfürdőben említést érdemel a versenymedence, a hullámmedence, a gyerekmedencék és a gyógymedencék, de a fürdőzésben megfáradtak homokos focipályán és röplabdapályán lazíthatnak. A komplexumhoz wellnessrészleg, hotel és étterem is kapcsolódik. Ez utóbbi, a Vigadó étterem az 1800-as években kezdte meg működését, először fürdőházként, később pedig étteremként.

Elérhetőségek: Aquaticum mediterrán élményfürdő, termálfürdő, strandfürdő, Debrecen, Nagyerdei park 1.

Nyitva tartás: az élményfürdő egész évben nyitva, hétfőtől vasárnapig, munkaszüneti napokon is: 10.00–22.00.

Termálfürdő: 7.00–21.00, uszoda: 6.00–19.00.
Nagyerdei strand: május 1-jétől 7.00–19.00, rossz idő esetén zárva.

Jegyárak:
Mediterrán élményfürdő, 2 órás felnőttjegy: 2100 Ft, gyerek-, illetve kedvezményes jegy: 1600 Ft.
Termálfürdő-belépőjegyek:
Hétköznap délelőtt 13.00 óráig felnőttjegy: 850 Ft, gyerek-, illetve kedvezményes jegy: 700 Ft.
Hétköznap délután 13.00–20.00 óráig, valamint hétvégén és ünnepnapokon felnőttjegy: 1250 Ft, gyerek-, illetve kedvezményes jegy: 1000 Ft.
Nagyerdei strand, felnőttbelépőjegy: 900 Ft, gyerek- és kedvezményes jegy: 700 Ft.

Honlap »

 

Aquapark.lap.hu

Strand.lap.hu
Belföldi utazás.lap.hu

Címkék: utazás, szórakozzunk
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték Nesquik kakaó ital

Nesquik kakaó ital

Megnyerheted a Nesquik ajándékát, egy Nesquik családi csomagot!

Játszom
Nyereményjáték Theodora

Theodora

Játékunkon Theodora ajándékcsomagot nyerhetsz!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

VV Béci új dalában azt kritizálja, ami a hírnevet meghozta számára – videó

VV Béci új dalában azt kritizálja, ami a hírnevet meghozta számára – videó

Kell egy kis botrány címmel jelent meg a Young-G néven...
Facebook lájkok száma
Fergeteges tánccal vezették le a vagány nagyik a futóversenyt – videó

Tánccal vezették le a nagyik a futóversenyt – videó

Élni tudni kell... és ők tudnak.
Facebook lájkok száma

Világesemény Budapest színpadán

Egy nagyszabású, még soha nem látott...
Facebook lájkok száma
Készítsünk lisztmentes aranygaluskát!

Készítsünk lisztmentes aranygaluskát!

Már régóta gondolkoztál rajta, de még nem szántad rá...
Facebook lájkok száma
Programok hétvégére: Csipke- és könyvfesztivál

Programok hétvégére: Csipke- és könyvfesztivál

Április utolsó hétvégéjén se ülj otthon. Látogass...
Facebook lájkok száma
Lerántották a leplet a VV6 titkairól – fotók

Lerántották a leplet a VV6 titkairól – fotók

A Való Világ 6 játékosai egymás titkait fecsegték ki a...
Facebook lájkok száma
Ezek a legmenőbb akváriumok – galéria

Ezek a legmenőbb akváriumok – galéria

Ha nem lenének ott a halak, te megmondanád, hogy ezek...
Facebook lájkok száma
A Vácrátóti Botanikus Kert

A Vácrátóti Botanikus Kert

Virágba borult hazánk legnagyobb és legtöbb...
Facebook lájkok száma
Kisfiúnak adott életet Olivia Wilde – galéria

Kisfiúnak adott életet Olivia Wilde – galéria

A tervezettnél két héttel korábban született meg...
Facebook lájkok száma
3. hét: Szállj be te is narancsbőr elleni programunkba!

3. hét: Szállj be te is narancsbőr elleni programunkba!

Csináld végig Balogh Rita fitneszedző hatékony, 30...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

10 szuper Facebook-oldal anyukáknak

10 szuper Facebook-oldal anyukáknak

Íme, a mi kedvenceink!
Facebook lájkok száma620 Hozzászólások száma2
A jóganadrág váltja le a farmert

A jóganadrág váltja le a farmert

Az amerikai tinik szerint a farmer már nem menő.
Facebook lájkok száma238
3 recept avokádóval

Avokádó

Most akkor zöldség vagy gyümölcs? A végeredmény, úgy...
Facebook lájkok száma123
Egyenjogúság otthon (is) – házimunka egyenlő arányban a férfiakkal?

Házimunka egyenlő arányban

„Amíg otthon nem tekinted magad egyenlőnek, a...
Facebook lájkok száma116 Hozzászólások száma25
Szívszaggató videó: élete legnehezebb döntése várt a kismamára

Szívszaggató videó: egy kismama legnehezebb döntése

Könnyfakasztó történet egy erős nőről.
Facebook lájkok száma73
Fergeteges fotók: macskáikkal táncolnak a gazdik

Fergeteges fotók: macskáikkal táncolnak a gazdik

A cicák állítólag maguk kérik, hogy táncoljon velük a...
Facebook lájkok száma68
Elképesztő: szénből készítenek sajtot

Szénből készítenek sajtot

Nem túl gusztusos, de az ínyencek odavannak érte.
Facebook lájkok száma37
Tangó: Tűz, szenvedély, erő, erotika

szenvedély és erotika

Tűz, szenvedély, erő, erotika, bizalom, odaadás,...
Facebook lájkok száma32

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem