Szabadidő

Tiltott gyümölcs

Ha tetszett Joanne Harris Csokoládéja, ezt a könyvet is szeretni fogod. A Tiltott gyümölcs kellemes, romantikus olvasmány.




Merham takaros tengerparti település az 1950-es évek Angliájában. Olyasforma város, ahol mindenki tudja, hol a helye (aki pedig nem, azt nyomban helyre teszik). A háborúban a Londonra hulló német bombák elől sok más kisgyerekkel együtt evakuált, nehéz sorsú Lottie Swift Merhambe, a tiszteletre méltó Holden családhoz kerül, amely befogadja őt, s a háború után is náluk marad. Náluk nevelkedik, és imádja Merhamot. Nem úgy Holdenék lánya, Celia, akit bosszant a városlakók kisszerűsége, szűklátókörűsége.

Amikor egy csapat bohém költözik be az art deco stílusban épült, lakatlan tengerparti házba, az Arcadiába, a lányokat – akik később szerelmi riválisok lesznek – legalább annyira vonzzák a kísértései, mint amennyire meghökkentik Merham polgárait. Olyan események láncolatát indítják el, amelyeknek múlhatatlan és tragikus következményei lesznek.

Most, mintegy ötven esztendővel később az Arcadia ismét életre kel, s lakói újból viharos érzelmeket korbácsolnak fel. Az események többeket is arra késztetnek, hogy elgondolkodjanak a saját életükön, és feltegyék a kérdést: valaha is magunk mögött hagyhatjuk-e a múltunkat?






Szerző: Jojo Moyes

A könyv címe: Tiltott gyümölcs

Kiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó »

Ára: 3999 Ft  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top