Szabadidő

Romantikázz igluban!

Mit szólnál egy jeges élményhez szaunával, pezsgõfürdõvel és forralt borral? Ausztriában jegesmedvék szerencsére nincsenek, de jégbõl készült hotelek igen. Béreljetek ki egy lakosztályt pároddal, és élvezzétek a tél örömeit!

Alpesi iglufalu Kitzbühelben


A zergék városának síterületén, a Hahnenkammnál az idei télen egy igazi iglufalut építenek fel. Az igluhotel mellett wellnessiglu, iglutemplom, gyermekiglu, iglubár, iglubolt, igluétterem és egy főtér is helyet kap. Az étterem, a templom, a bár és a bolt mindenki számára használható – akárcsak egy igazi faluban.

A szálloda első osztályú matracokkal, meleg rénszarvasbundával és polár hálózsákokkal felszerelt, hogy senki se fázzon. A sztenderd igluban 8 személy fér el, a VIP-igluban kettesben pihenhetnek a vendégek. Este valamennyi vendég együtt étkezik az igluétteremben. Egy nagy asztalnál ülve fogyasztják el a svájciak specialitását, a fondüt. Zuhanyzók itt nincsenek, de mosdó és WC van.







Az iglufalu megnyitását 2007. december 23-ra tervezik. Egy éjszaka a nyolcszemélyes igluban 99 euróba kerül, kétszemélyes igluban 145 euróba.

További információk: Tourismusverband Kitzbühel, tel.: +43.5356.777, info@kitzbuehel.com, www.kitzbuehel.com és www.alpeniglu.com.


Icegloo Village 2700 méter magasan

Az Ötztalban, a Rettenbach-gleccser lábánál idén is felépítik az Icegloo Village-t. Az iglufalu négy hét alatt készül el – nyolc négyszemélyes és nyolc kétszemélyes iglut, valamint egy tágasabb társalgót építenek, amelyben 48 fő fér el. A lounge-ban megpihenhetnek a síelők, és egy gőzölgő tea vagy egy fűszeres forralt bor mellett melegíthetik fel a kezüket.







A fényt gyertyák szolgáltatják, ami igazán misztikus hangulatot teremt. Az iglufaluhoz tartozó szaunát és pezsgőfürdőt csak a szállóvendégek használhatják, a lehűlésről pedig a környező méteres hóréteg gondoskodik, mint ahogy a finnek is csinálják. A hófalut egyébként rendezvényekre, céges ünnepségekre is ki lehet bérelni.

További információk: Ötztal Tourismus, tel.: +43.5254.5100, info@oetztal.com, www.schneedorf.com.






A White Lounge rászolgál a nevére

A White Lounge az Ahorn-fennsíkon található, a Zillertal síterületének kellős közepén. A létesítmény 10 iglulakosztályból és egy főigluból áll. A megnyitásra előreláthatólag karácsony előtt kerül sor. Az iglufaluhoz tartozik még a White Lounge, a bár, az étkezőiglu romantikus kis fülkékkel, a chill out iglu és a két raktáriglu.


A szabadtéri hóbárnál nyugágyakban pihenhetnek a vendégek, miközben a lounge-ból kiszűrődő zenét hallgatják. Minden kedden partiestre kerül sor, egy lemezlovas gondoskodik a megfelelő hangulatról. Az alvásra szolgáló igluk mindegyike hóból készült műalkotásokkal felszerelt, a vacsorát az igluban szolgálják fel. A szaunában 10–15 fő fér el, a pihenőhelyiség fűtött. Ezenkívül fűtött öltöző is tartozik hozzá. Egy partiest-ajánlatcsomag például 133 euróba kerül. Az ajánlatcsomag tartalma: egy éjszaka reggelivel és vacsorával, egy utazás az Ahorn-felvonóval, másnap reggel pedig egy forró tea vagy egy gyógysör.







További információ: Zillertal Tourismus, tel.: +43.5288.87187, info@zillertal.at, www.mayrhofner-bergbahnen.com

További információk » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top