Szabadidő

A Moloko énekesnõje Budapesten koncertezik

A legendás Moloko együttes énekesnõje, Roisin Murphy szerdán a Millenárison lép fel. Róisín új anyagán Annie Lennox robbanékonysága keveredik Kate Bush finomságával és Dusty Springfield érzékenységével.




Időpont: Augusztus 29. 21.00
Helyszín: Millenáris, Teátrum





A Moloko 1995-ös albuma, a Do You Like My Tight Sweater?, a trip-hop korszak egyik legfrissebb meglepetése volt humorával és kísérletező kedvével, no meg Róisín egyedi énekstílusával és dalszövegeivel. Az experimentálisabb I Am Not A Doctor (1998) című, már inkább drum’n bass alapokra épült második album is bőven rejtett izgalmakat.

Ezután még két albumot adnak ki, amelyek közül a Things To Make and Do című hozta meg számukra a világhírt, majd a Molokós időszak után, 2005-ben a dance-pop duó énekesnője elkészítette 12 dalt tartalmazó első szólólemezét a, Ruby Blue-t.

Róisín új, saját zenéje – bevallása szerint – olyan természetesen folyik benne, akár a vére. Zenéje felkavaró erejű és sokrétű.
Metthew Herbert, az elektronika zsenije 1996 óta dolgozott a Molokóval. Eddig négy kislemezdalt (Fun For Me, Sing It Back, The Flipside, Forever More) értelmezett újra. A Ruby Blue-n két egymást jól ismerő és tisztelő, kivételesen tehetséges alkotó ihletett egymásra találásának lehetünk fültanúi. Herbertnek sikerült teljesen ráhangolódnia a szexi, kifürkészhetetlen, szélsőségesen nőies, modern és mégis klasszikus Róisínra, így született meg a Moloko lemezeknél is egyedibb és lüktetőbb anyag, amely körbejárja a szex, a szerelem és a szakítás témakörét. A digitális vágótechnikával dolgozó Matthew mindenféle tárgy hangjából, illetve különböző zörejekből is élvezhető dallamokat szerkeszt: így például Róisín határidőnaplója a Ramalama (bang bang) című szám egyik zenei alapja lett.

„A Moloko remixeken való közös munka során Roisin hangja teljesen rabul ejtett” – mondja Matthew Herbert. „Mindig szerettem azt a könnyedséget, amellyel hangja beilleszkedett abba a hangzásba, amellyel én dolgozom.”

2007-ben Róisín Murphy újabb nagylemezzel jelentkezik, mely az Overpowered címet viseli. A címadó dal kislemez formájában már kapható. Az albumon az electronic-dance, a pop és funk elegyedik radikális szövegírói tehetségével.

Számos társproducerrel és íróval – többek között a Seiji néven ismert Paul Dolby, a nyugat-londoni brokenbeat-színtér egyik leghíresebb figurájával, a Bugs In The Attic tagjával – dolgozott együtt új albumának megvalósításakor, amelyen alkotóként és producerként is közreműködött. Ami ebből született, az minden bizonnyal eddigi legjobb lemeze – kifürkészhetetlen, kreatív, újító, izgalmas és ugyanakkor könnyen befogadható!


További információ: www.millenaris.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top