Szabadidő

Drakula

A romantikus musical-dráma, a Drakula jó eséllyel pályázhat a Margitszigeti Szabadtéri Színpad kiemelkedõ produkciója címre. Különleges, mert õsbemutatóként elõször a Margitszigeten láthatja a közönség, másrészt a szereposztás garantálja egyszeri és megismételhetetlen mivoltát.





Előadások: 2007. augusztus 16., 17. (en.: augusztus 18.), 23., 24. (en.: augusztus 27.) 20.30 
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Bővebb információ »
A darab története szinte mindenki számára ismert. Bram Stoker regénye és a könyvből készült Francis Ford Coppola adaptáció nyomán mutatja be a hírhedt vámpírgróf, Drakula történetét. Természetesen a Coppola-filmből már ismert szerelmi szállal kiegészülve, így téve romantikussá a vadonatúj musical-drámát.

A gyűlöletes vérszívó, a hírhedt történelmi alak, Vlad Tepes vámpír-gróf történetét emberek milliói ismerték meg világszerte. A félelmetes lényekben való hit gazdag és kiterjedt hagyományra épül, amelynek gyökerei egészen az ókori egyiptomi és görög irodalomig nyúlnak vissza. A Drakula név jelentése: sárkány.





Jonathan Harker, az ifjú angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula londoni ingatlanvásárlásait. Még nem sejti, hogy miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb „élőhalott” segítőtársakat toborozni.

Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közelít, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya, aki kísértetiesen hasonlít a gróf 400 éve elhunyt jegyesére.
Barátaiknak, egy holland orvosprofesszornak, egy ifjú angol nemesnek és egy amerikai kalandornak minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elháríthassák a túlvilág pokoli támadását.

Óvakodjék hát a kedves és balszerencsés néző, és készüljön friss borzongásokra! A várkastély kapuja csikorogva kinyílik.

Szereposztás:
Drakula: Pintér Tibor
Jonathan: Nagy Balázs
Van Helsing: Mészáros László
Mina: Vörös Edit
Lucy: Gallusz Nikolett
Lelkész: Gesztesi Károly / Makrai Pál
Arthur: Mező Zoltán / Miskovics Róbert
Quinsey: Bencze Sándor / Berecz György
Az ördög hegedűse: Edvin Marton

Közreműködnek a Budapest Balett táncművészei és a Sziget Színház társulata

Zene: Mészáros László és Szemenyei János
Koreográfus: Nádasdi András
Rendező: Venyige Sándor










Drakula hamarosan már Cd-n is!

Augusztusban kerül bemutatásra a Drakula című romantikus musical-dráma, melynek zenei anyaga hamarosan Cd formájában is kapható, a Universal kiadó jóvoltából. A Cd augusztusban, a premier napján jelenik meg, így akinek tetszett az előadás, máris hazaviheti az élményt hanghordozó formájában is.

A zene a musical és rock jegyeit ötvözi, maga az előadás több mint 20 nagy dalt és emellett átkötő dallamokat tartalmaz, ezzel is kifejezve a darab hangulatát és érzelmi változásait.
A Cd-re végül 12 dal került fel, melyekben mindkét szereposztás lehetőséget kapott, hogy megszólaltassa a vadonatúj dallamokat. A lemezen hallhatjuk többek között Gesztesi Károlyt, Gallusz Nikolettet, Makrai Pált és Pintér Tibort. 

Tehát aki garantált zenei élményben szeretne részesülni, az mindenképpen tekintse majd meg a vadonatúj magyar musicalt, amelyben várhatóan remek dalok csendülnek fel. S akinek ez sem elég, az még hanghordozó formájában a saját otthonába is „beköltöztetheti” a vérszomjas grófot…

Egy kis zenei ízelítő »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top