Szabadidő

5 tipp, ha megéhezel Bécsben

Az adventi idõszak közeledtével egyre többen célozzuk meg a császárvárost, hogy karácsonyiajándék-vásárló portyára induljunk. A shoppingolás közben azonban elõbb-utóbb megéhezünk. Tippjeink segítenek, hogy olcsón, gyorsan és kellemesen úszd meg a dolgot.
Pizza Bizi – az első számú kedvencünk

Ez az étteremlánc elsősorban arról híres, hogy a finomabbnál finomabb olasz tésztákat és pizzákat a szemed előtt készítik el, így nemcsak a műhelytitkokat lesheted el a jóképű szakácsoktól, de biztos lehetsz benne, hogy friss étel kerül az asztalodra.

Pizza Bizi a Stephansdom mellett

Maximum 10-15 percet kell várni egy-egy adagra, de megéri. Érdemes kipróbálni például a kapros-garnélás tagliatellét nagyon egyszerűnek tűnik az elkészítése, mégis mennyeien finom.
A kínálat szerencsére nem merül ki a hagyományos gyorséttermi választékban levesek, édességek, saláták és remek borok is szerepelnek az étlapon.
Mi a Stephansdom mellett található éttermüket próbáltuk ki, de a városban még három másik helyen találsz Pizza Bizit.
Szerencsére majdnem éjfélig tartanak nyitva, így késő este is beugorhatsz egy jó pizzára.

Tipp: Ha nem akarsz ücsörögni, csak gyorsan bekapnál valamit, akkor is jó helyen jársz önkiszolgáló salátabár és pizzaszeletek várnak rád.

Cím:
– Rotenturmstraße 4. (ez van a Stephansdom tőszomszédságában)
– Franz-Josefs-Kai 21.
– Mariahilfer Straße 22–24.
– Favoritenstraße 105.

Nyitva tartás: 10.30–23.30

Nordsee – keresd a halat!


A halételeket és egyéb tengeri ínyencségeket kínáló gyorsétteremlánc ugyan nem a legolcsóbb megoldás, de vétek lenne kihagyni. Bécsben már 20 helyen találsz Nordsee-t, így a Mariahilfer Straßén vagy a Hofburg közelében is.

Többféle kiszolgálás létezik náluk: az éttermek és snack bárok mellett egyes üzleteikben vásárolhatsz akár az utcán is, a lényeg, hogy biztosan nem fogod megbánni.
Annak ellenére, hogy gyorsétteremről van szó, a kínálat nem merül ki a szendvicsekben ehetsz akár hallevest is, a hal mellé pedig bort kortyolhatsz.

Tipp: Érdemes napközben kipróbálnod, mert viszonylag korán bezárnak (és ezzel ki is merült a Nordsee kellemetlen tulajdonságainak száma).

Trzesniewski – miniszendvicsek ínyenceknek

 

Szintén egy étteremlánc, ahol klasszikus, ínycsiklandozó miniszendvicseket árulnak, mindenféle különlegességgel megrakva a szalámis, tojásos, hagymás, szardíniás, rákos falatkákkal biztosan kihúzod egy darabig.
Több üzletükre is rábukkanhatsz, íme a legnépszerűbbek:

– Dorotheergasse 1.
– 3. ker. Landstraßer Hauptstraße 97–101.
– 6. ker. Mariahilfer Straße 95.
– 15. ker. Meiselmarkt 8.
– 18. ker. Währinger Straße 108.

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.30–19.30, szombat: 9.00–17.00

Starbucks – egy korty Amerika

 

Kényelmes fotelek, barátságos hangulat, és kávé, kávé, kávé… Az amerikaiak kedvenc kávézójába ugyancsak több helyen fogsz belebotlani, ám külön szerencse kell, hogy elcsípj egy szabad asztalt – ez ugyanis az a hely, ahonnan nem zavarják el az embert, ha már üres előtte a kávéscsésze. Épp ezért rengetegen ülnek be ide csak azért, hogy elolvassanak egy újságot, laptopon dolgozzanak vagy cseverésszenek a haverokkal.

Ami a kínálatot illeti, rengeteg kávé, shake, turmix közül válogathatsz, sőt vannak muffinok, piskóták, sajttorták, szendvicsek is, így éhen sem fogsz maradni.

Cím:
– Mariahilfer Straße 23–25.
– Neubaugasse 4.
– Rotenturmstraße 22.
– Karntnerstraße 49.

Tipp: Ha akad kávérajongó barát/barátnő az ismeretségi körödben, akár itt is beszerezheted neki a legújabb (természetesen Starbucks-logós) kávésbögrét.

Aida – rózsaszín mesevilág

 

Ha Bécs és kávézó, nekem sokkal inkább az Aida, mint a Starbucks, de ízlések és pofonok… A rózsaszín kötényben felszolgáló pincérnők és a rózsaszín díszletek igazi békebeli hangulatot árasztanak. Míg a Starbucks inkább a fiataloktól és a turistáktól hemzseg, addig az Aida a tősgyökeres osztrákok törzshelye.

Az Aida is üzletlánc hivatalosan kávézó és cukrászda, de szendvicseket és sós stanglikat is árulnak.

Cím:
– Rotenturmstraße 24.
– Opernring 7.
Nyitva: hétfő-szombat: 6.30–20.00, vasárnap: 9.00–20.00

– Mariahilfer Straße 101.
Nyitva: hétfő-péntek: 6.30–19.30, szombat: 7.00–19.30, vasárnap: 9.00–19.30

– Neubaugasse 64.
Nyitva: hétfő-szombat: 8.00–19.00, vasárnap: 9.00–19.00

Ha elunod a vásárlást, nézz meg egy izgalmas kiállítást valamelyik múzeumban – összegyűjtöttük neked a legjobbakat. Kattints ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top