Szabadidő

Csak szex és más semmi

Provokatív cím, mi tagadás. Eleink beérték még egy csókkal, a 21. században azonban úgy tûnik, ennél már több kell. Dóra ugyanúgy a szerelmet keresi, mint híres harmincas szingli elõdjei, csak kissé belefásult már a várakozásba.

Éppen ezért dönt úgy, hogy nem vár tovább a hercegre, és bevállal egyedül egy babát. Ez volna a film alaphelyzete, mely az utóbbi évek egyik legviccesebb magyar vígjátékává sikeredett – persze ne gondoljon a kedves olvasó a Bridget Jones naplója, Sztárom a párom, Igazából szerelem színvonalára, lévén ezek a műfaj legjobb darabjai, de az átlag amerikai romantikus komédiákhoz a Csak szex és más semmi könnyedén felér: vicces, fordulatos, a szereplők jók, a dialógusok ülnek, aki akar, még meg is hatódhat rajta.

A színházi közegben játszódó film (hősnőnk dramaturg) ráadásul a beavatatlanok számára lila ködben felderengő művészlétnek is görbe tükröt állít: a sztárszínésznő (Dobó Kata), a zeneszerző (Seress Zoltán), a rendező (Gesztesi Károly), a vidéki aktor (Csányi Sándor) minden bajok okozója, akik kíméletlenül önironikusak, amikor megmutatják nekünk, milyen is a valóságban egy próbafolyamat. Merthogy a társulat éppen a Veszedelmes viszonyokat igyekszik színpadra állítani, amikor Dóra fejéből kipattan az ötlet, hogy újsághirdetés útján keres az apai feladatra magának spermadonort. Ember tervez, isten azonban végez – hiába a terv, ha az élet közbeszól: hősnőnk egyszerre csak két tűz között találja magát, egyfelől a megbízhatatlan aktor (Csányi Sándor), másfelől pedig az ideális apának, férjnek tűnő komponista (Seress Zoltán) is érdeklődést mutat iránta.


Igaz, a szituáció emlékeztet kissé a Hugh Grant-Colin Firth párharcra a Bridget Jonesból, és a gyermek illetve a család utáni vágy sem újdonság a szingli-vígjátékokban, de a Csak szex és más semmi vállaltan nem akar többnek látszani egy szórakoztató zsánerfilmnél, a leckét pedig az egy-két rosszabb poén és tempó-probléma ellenére is könnyedén felmondja.

Ráadásul Dobó Katát is újra láthatjuk a vásznon, aki ugyan továbbra is A miniszter félrelépből megismert Marosi Tündét játssza, de zavartalanul illeszkedik a stábba, méltó partnere az első filmes főszerepét alakító Schell Juditnak és a vígjátéki szerepében egyszerűen briliáns Csányi Sándornak.
Egyszóval: nem kell szégyenkeznünk a Csak szex és más semmi miatt – kedves, könnyed limonádé, amit bárkinek szívből ajánlhatok.

Rozi étvágya a film alatt:

Rendező:
• Goda Krisztina

Szereplők:
• Schell Judit
• Dobó Kata
• Csányi Sándor
• Seress Zoltán
• Gesztesi Károly
• Jordán Adél
• Czapkó Antal

A film hivatalos honlapja » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top