Szabadidő

Medveotthon

A Medveotthonban élõ mackókat és farkasokat éjjel-nappal meglátogathatod, kedveskedhetsz nekik mézzel, de azt is kipróbálhatod, milyen a pónilovaglás.





A veresegyházi városközpontból táblákkal jelzett úton juthatsz el a menhely bejáratáig, vagy jó idő esetén választhatod a vonatot, ami óránként közlekedik.
Belépődíj nincs, viszont a bejáratnál elhelyeztek egy perselyt, ahová adományokat várnak.

Az állandó programok – macik etetése, mézcsorgatás fakanálra, pónilovaglás, motorozás – mellett még rengeteg meglepetés vár rád.

A menhely története

Veresegyházon 1998 novemberében megnyílt Közép-Európa egyetlen medvemenhelye, ami 5,5 hektáron terül el. A 3,5 hektár egybefüggő kifutóban kedvére játszhat 33 barnamedve (16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve). A kifutóban 8 darab mesterséges barlang van elhelyezve, szűk bejárattal, öblös belsővel. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen. Két mesterséges tavat is kialakítottak, ez biztosítja a macik ivóvizét is. A tavakban telepített kárászok élnek. Ezeket megfogni nem tudják, de jó időtöltés számukra a kergetőzés. Ennek a játszótérnek nagy sikere van a medvék között. 1,5 hektáros fenyves erdő biztosítja az elrejtőzést, és a fáramászás lehetőségét.





A kifutó dús növényzete lehetővé teszi a medvék számára, hogy a nyári időszakban rügyeket és gyökereket is ehessenek.

2000 nyarán került kialakításra a jól bevált technológia szerint a farkasok kifutója. Másfél hektár fás, dús növényzetű területet kapott az a 18 európai szürkefarkas, akik először költöztek be. Megépült egy két méter mély mesterséges tó is ezen a területen, így biztosítva az ott élőknek a természetes körülményeket. Hamar kialakultak a falkára jellemző rangsorok, a két, jól elkülöníthető csapat jól megfér egymás mellett. 2003 tavaszán egy fehérfarkas is a lakótársunk lett.
















Mi mindent kap az örökbefogadó?
egy nagyon szép oklevelet
egy születési bizonyítványt
egy kedves meghívást a menhelyi Nevelőszülők Találkozójára
közreadjuk a támogatók névsorát
fotót is rendelhetsz kedvencedről
Fogadj örökbe Te is!

Bárkit megillet a kitüntető “menhelyi nevelőszülő” cím, aki a menhelyben élő állatok közül kiválasztja kedvencét és bizonyos pénzadománnyal támogatja az alapítványt.
Egy-egy állatnak több nevelőszülője is lehet.
Az örökbefogadás egyéves időszakra szól, de bármeddig meghosszabítható.

További információkért fordulj a veresegyházi Polgármesteri Hivatalhoz, melynek címe 2112 Veresegyház, Fő út 106, telefonjuk is van, mégpedig a (28) 385 001, (28) 385 178, (28) 385 179. Küldhetsz faxot a Medve Menhely vezetőjének, Kuli Bálintnak a (28) 385 180 számra vagy keresheted őt mobilon: 06 20 397 0138.






Veresi Gőzős országúti kisvonat

Ez a járgány igazi kuriózum, érdemes kipróbálni. Menetrendje nincs, a városközpont és a Maciotthon között közlekedik, megfelelő idő esetén. A pontos menetrendről kérj tájékoztatást a 06 209 346 291-os telefonon.

Cím:
2112 Veresegyház, Patak u. 39.
Telefon: 06 20 944 9523 vagy 06 20 397 0138
E-mail: info@medveotthon.hu
Térkép: itt a térkép, hogy hogyan találsz oda a Medveotthonba! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top