A fehérnemû évszázada

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A keményfedelû, nagy könyveknek az az elõnyük, hogy tele vannak szép, jó minõségû fotókkal. Ha a téma a nõi fehérnemû története, akkor ez különösen érdekes lehet. A brit szerzõk alaposan és szórakoztatóan nyúltak a témához.
2004. 10. 27. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Divatos, praktikus, érzéki és szexi... röviden így jellemezhetnénk a nőket és férfiakat egyaránt izgató ruhadarabot, a fehérneműt.

A fehérnemű  szó lényegénél fogva a nőiséget jelenti, egyszerre sugározva izgalmat, érzékiséget, finomságot. Sokkal többet jelent, mint a nők által nap mint nap alsóruházatként hordott bugyik, női alsónadrágok (briefs), melltartók és harisnyák unalmas gyűjteménye. Bár a “fehérnemű” szó a francia linge-ből jön, ami lenvásznat jelent, mára már ide tartozik minden olyan finom, elegáns s gyakran csábító ruhadarab, mely csipkéből, selyemből, sifonból vagy akár műszálból készül. S bár léteznek speciális fehérneműk is - gondoljunk itt a kismama-melltartóra vagy a gyógyászati célból viselt darabokra -, ezek általában túlságosan is konkrét céllal készülnek, így nem igazán tartoznak a “fehérneműk” közé, hiszen ma már a szexis és divatos ruhadarabokra gondolunk, ha meghalljuk ezt a szót.

Ha mindezekről bővebben szeretnél tudni – méghozzá nem mindennapi fotók kíséretében, lapozd fel a Nők Lapja Évszakok sorozatban megjelent A fehérnemű évszázada albumot.

A fehérnemű évszázada felfedi a mítoszokat és felfedezi az igazságokat, miközben áttekintést nyújt a nők eme legszemélyesebb ruhadarabjairól. Káprázatos felfedezőút a nők legintimebb viseletének történetébe - nem más ez, mint az örökké változó fehérneműdivat megünneplése. A díszes kötet évtizedről évtizedre nyomon követi a fehérnemű szerepét a 20. századi divatban, bemutatja, hogy a társadalomtörténet miképpen befolyásolta a stílust. A könyv a legszexisebb és legizgalmasabb mai stílusokat is ismerteti, akárcsak az elmúlt évtizedek alakformáló tendenciáit.

A bemutatott vezető divattervezők között megtalálhatóak olyanok is, mint Mary Quant vagy Jean-Paul Gaultier.

A fehérnemű évszázada - a Nők Lapja Évszakok támogatásával
Szerző: Karen W. Bessler - Karoline Newman - Gillian Proctor
Kiadó: Aréna 2000, 2004
Bolti ár: 4980 Ft

A könyvet keresd a jobb könyvesboltokban!
Olvass tovább

Hozzászólások